Neler Yeni

İnternetim 36 megabit olmasına rağmen sitelere geç giriyor

Yasin Çınar

80+ Bronze
Arkadaşlar merhaba. Türk telekom internet kullanıyorum (Ev interneti). 36 mbps hız almama rağmen sitelere geç giriyor. Örneğin youtubeya 4 sn de fln giriyor google dan bişey arattığım zaman geç yükleniyor vs. Bunun bir çözümü var mıdır acaba? Chrome internet tarayıcısı kullanıyorum brave de kullandım yine aynı sorun. Birkaç ay önce 20 mbps internet kullanıyordum ve hızları aynı. Arkadaşımda 38 mbps internet var ve sitelere tak giriyor ve ayrıca mediamarkt taki bilgisayarlardaki internetlerdede 35 mbps hız oluyor (ölçtüm) ve müthiş bir hız oluyor? Sizce sorun nedir. Vpn vs. kullanmıyorum fakat bilgisayarımda 2 tane antivirüs programı var ve bilgisayarımda 5-6 tane crackli oyun var (hepsini tek tek 3 tane antivirüsede tarattım sıkıntı çıkmadı).

Not: Kullanıdığım antivirüs programları kaspersky(lisanslı), malwarebytes, İobit advanced systemcare (lisanslı)

Mesaj otomatik birleştirildi:

1643289252217.png

Carl Johnson CJ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
781
İsim
Carl Johnson
Yanlış Bilgilendirme
4 saniye gibi değerler normal

İnterner hızın iyi olması sayfaların gecikme olmadan açılacağı anlamına gelmiyor.

Çünkü ping denen olay var.
Ayrıca bilgisayarın performansı da önemli eğer güçlü bir işlemcin ve yüksek hızlı ramlerin yoksa bu da sayfaların açılış hızını etkiler

Ama olay ping ile alakalı

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,921
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
Arkadaşlar merhaba. Türk telekom internet kullanıyorum (Ev interneti). 36 mbps hız almama rağmen sitelere geç giriyor. Örneğin youtubeya 4 sn de fln giriyor google dan bişey arattığım zaman geç yükleniyor vs. Bunun bir çözümü var mıdır acaba? Chrome internet tarayıcısı kullanıyorum brave de kullandım yine aynı sorun. Birkaç ay önce 20 mbps internet kullanıyordum ve hızları aynı. Arkadaşımda 38 mbps internet var ve sitelere tak giriyor ve ayrıca mediamarkt taki bilgisayarlardaki internetlerdede 35 mbps hız oluyor (ölçtüm) ve müthiş bir hız oluyor? Sizce sorun nedir. Vpn vs. kullanmıyorum fakat bilgisayarımda 2 tane antivirüs programı var ve bilgisayarımda 5-6 tane crackli oyun var (hepsini tek tek 3 tane antivirüsede tarattım sıkıntı çıkmadı).

Not: Kullanıdığım antivirüs programları kaspersky(lisanslı), malwarebytes, İobit advanced systemcare (lisanslı)

Alıntıyı görüntüle
Modem arayüzünde DHCP ayarlarınızı bulup DNS adresinizi değiştirin. Büyük ihtimalle çözülecektir.

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
Modem arayüzünde DHCP ayarlarınızı bulup DNS adresinizi değiştirin. Büyük ihtimalle çözülecektir.
Genelde Türkiye için ideal bir DNS adresi var mı?

Alıntıyı görüntüle
IP'niz gözüküyor isterseniz onu gizleyin.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,921
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
Top Bottom