Neler Yeni

Yardım İnternetle alakalı Sorunum nedir ?

pendragon

80+ Bronze
Yaptığım alt yapı testlerinde alt yapımın VDSL 88 MBPS /8 UPLOAD aldığını gorüyorum fakat şuan türknet kullanıyorum ve bana bu değerleri sağlıyor sorunun kaynağı modem veya laptop kullandığımdan dolayı olabilir mi ?

Modem markası; https://www.trendyol.com/turk-telek...modem-router-refurbished-vmg-3313-p-206278136

Eğer sorun modem ile alakalıysa max 1000 tl bütceli modem onerirseniz sevinirim

Ekler

• 1678816774522.png
    1678816774522.png
    9.9 KB · Hit: 31

naberr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
352
İsim
naber
wifi ile bağlanıyorsan normal o modemin sadece 2.4ghz desteği var diye biliyorum yani aldığın değer wifi olarak normal hızlı bağlantı için 5ghz modem almalısın ve bağlanacağın telefon veya bilgisayar 5ghz desteklemeli

pendragon

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
wifi ile bağlanıyorsan normal o modemin sadece 2.4ghz desteği var diye biliyorum yani aldığın değer wifi olarak normal hızlı bağlantı için 5ghz modem almalısın ve bağlanacağın telefon veya bilgisayar 5ghz desteklemeli
telefon icin hız sorun değil hocam ama yeni bilgisayar alıcagım ay icinde büyük ihtimal destekler diye düşünüyorum modem icin oneri yapabileceğiniz bi modem varmı ?

naberr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
352
İsim
naber
telefon icin hız sorun değil hocam ama yeni bilgisayar alıcagım ay icinde büyük ihtimal destekler diye düşünüyorum modem icin oneri yapabileceğiniz bi modem varmı ?
yok pek anlamam tendanın bir iki modelini önerenler vardı bilmiyorum hangisi kaliteli.
5ghz yeni tüm leptoplarda var. telefonlar zaten erken geçti telefonlarda genelde oluyor.
5ghz mesafe olarak biraz daha kısadır. yeni modemler genel olarak dual bant yani hem 2.4 hem de 5ghz ikisini de çalıştırıyor. uzak yerlerde yine 2.4ghz bağlanabilirsiniz

pendragon

80+ Bronze
yok pek anlamam tendanın bir iki modelini önerenler vardı bilmiyorum hangisi kaliteli.
5ghz yeni tüm leptoplarda var. telefonlar zaten erken geçti telefonlarda genelde oluyor.
5ghz mesafe olarak biraz daha kısadır. yeni modemler genel olarak dual bant yani hem 2.4 hem de 5ghz ikisini de çalıştırıyor. uzak yerlerde yine 2.4ghz bağlanabilirsiniz
hocam modemi direk olduğum odaya taşıyacağım şuanki konumuda uzak değil zaten yeni modem aldığımda sadece kabloları yenisine takmam işi gorüyormu yoksa farklı şeylerde yapmam gerekiyor mu?

naberr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
352
İsim
naber
ttnet kullanici adi sifre isteyebilir yeni modem. turktelekomu arayıp alabilirsiniz . yeni modemin arayuzune kolay kuruluma tiklayip yazmaniz yeterli.
ttnet modemleri otimatik cekiyor a diger modemlere yazmak lazim

pendragon

80+ Bronze
ttnet kullanici adi sifre isteyebilir yeni modem. turktelekomu arayıp alabilirsiniz . yeni modemin arayuzune kolay kuruluma tiklayip yazmaniz yeterli.
ttnet modemleri otimatik cekiyor a diger modemlere yazmak lazim
türknet kullanıyorum ama genede türktelekomumu aramalıyım

naberr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
352
İsim
naber
türknet kullanıyorum ama genede türktelekomumu aramalıyım
turknet icin turknetten almalısın. otomatik cekmiyor bazi modemler.
biraz bilgisayar bilgin barsa modemin arayuzune gir ordaki menulere bak kullanici adi zaten yazar sifre icin sag tikla incele basman lazim sonra type=password yazani text yaptin mi gorunuyor cogu modemde sifre
veya sistem yedekle kisminda yedek aliyorsun o dosyayi not defteriyle acinca kullanıcı adi sifre gosterir yapamiyacaksan ara verirler zaten

pendragon

80+ Bronze
turknet icin turknetten almalısın. otomatik cekmiyor bazi modemler.
biraz bilgisayar bilgin barsa modemin arayuzune gir ordaki menulere bak kullanici adi zaten yazar sifre icin sag tikla incele basman lazim sonra type=password yazani text yaptin mi gorunuyor cogu modemde sifre
veya sistem yedekle kisminda yedek aliyorsun o dosyayi not defteriyle acinca kullanıcı adi sifre gosterir yapamiyacaksan ara verirler zaten
tamamdır hocam teşekkür ederim

Top Bottom