Neler Yeni

İnternette Satılan Ucuz Windows Keylerinin Yasal Olmadığı İddia Ediliyor

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Webtekno'da yer alan habere göre 10 liraya, 5 liraya satılan keylerin yasal olmadığı söyleniyor. Kendim de bu keylerden kullanıyorum. Yasal olmadığına inanmıyorum. Microsoft yetkilileri bu keylerin klonlanmış key olduklarını söylüyorlar. Bence sırf yüzlerce lira verelim gidelim kendilerinden alalım diye bunu söylüyorlar. Yoksa sisteme girerken key neden onaylansın ? Onaylanırken sonuçta internet açık ve Microsoft sunucularına bağlanıyor. Microsoft sözde klonlanmış keylerin önüne geçemeyecek bir şirket değil. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz. Haberin detaylarına linkten ulaşabilirsiniz.

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
O keyler tabii ki yasal değil.
CMD'den klonlama ile yapılıyor,ticareti var bunun.
Şu ana kadar bu keylerden alıp da keyi patlayan görmedim. Madem yasal değil bunun önüne niye geçilmiyor.

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Bunun önüne geçecek güç şuan Microsoft'ta yokta o yüzden.
Bende milyarlar verilmesini doğru bulmuyorum.Korsana hiçbir zaman destek vermem bu konu dışında.
Bu yasal değilse neden korsana girmiyor hocam ? Microsoft dünyanın en büyük yazılım şirketi. Adamların elinde dakikada milyon dolarlar dönüyor. Onların nasıl gücü olmaz.

Emre123a

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,318
İsim
Emre
Bence zamanında win 7 olan şirket bilgisayarlarının çoklu keyleri vardı onları win 7 den 10a geçmek bedavayken kurup kurup yükselttiler o keyleri satıyorlar bunlar yurt dışından toplu alıyor

ventioNN

80+ Platinum
100% Yasal.

Hayır. Alakası yok.

Çalıntı kartlar ile satın alınıp ucuzdan satıldığından tut bazı ülkelerde daha ucuz olduğu için yurtdışından alınıp satılmasına kadar hatta ve hatta klon yöntemine kadar fazla yöntem var.
Neye dayanarak %100 yasal diyebiliyorsun?

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Çalıntı kartlar ile satın alınıp ucuzdan satıldığından tut bazı ülkelerde daha ucuz olduğu için yurtdışından alınıp satılmasına kadar hatta ve hatta klon yöntemine kadar fazla yöntem var.
Neye dayanarak %100 yasal diyebiliyorsun?
Ben şey diye okumuştum. Şirketler toplu open lisans alıyorlar. Ellerinde kalan fazladan keyleri satıyorlar.

snowfoxstache

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,035
İsim
mert
Webtekno'da yer alan habere göre 10 liraya, 5 liraya satılan keylerin yasal olmadığı söyleniyor. Kendim de bu keylerden kullanıyorum. Yasal olmadığına inanmıyorum. Microsoft yetkilileri bu keylerin klonlanmış key olduklarını söylüyorlar. Bence sırf yüzlerce lira verelim gidelim kendilerinden alalım diye bunu söylüyorlar. Yoksa sisteme girerken key neden onaylansın ? Onaylanırken sonuçta internet açık ve Microsoft sunucularına bağlanıyor. Microsoft sözde klonlanmış keylerin önüne geçemeyecek bir şirket değil. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz. Haberin detaylarına linkten ulaşabilirsiniz.

zaten yasal değil. bunu bilmeyerek alan var mıdır?
eğer yasal olsa windowsun kafası basmıyor mu 1800tl den key satıyor.
bunun önüne geçecek bir gücü yok zaten. (maddiyattan bahsetmiyorum)

DonanımFikir

Moderatör
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,807
İsim
Selimhan
İlgilendiği Kategoriler
SıcakFırsatlar Bilgisayar Toplama Konu Dışı
Steam
#Samsunlu
Windows 19tlye yapsa herkes alır Bill Gates daha da kazanır fakat 1000tllerce yapmasının bir anlamı yok
Bende almayı düşünüyorum OEM key en güvenilir yer neresidir

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,495
Üyeler
164,853
Son üye
sythes1217
Top Bottom