Neler Yeni

İOS Mu Tercih Edersiniz Android Mi???

İOS mu Android mi?

• İOS

Oylar: 42 52.5%
  • Android

Oylar: 38 47.5%

• Oy kullanan toplam üye
    80

Forjest

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
698
İsim
Murat
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji,bilgisayar,yazılım,açıkkaynak işletim sistemleri,katılımsız programlar,Linux,windows,işletim sistemleri modifikasyonları
Facebook
muratist55
Android nimetlerine bakılınca yazılım uygulama vb değişikliklerin cihaz üzerinde yapılabilmesi özgürlüğü bakımından ben oyumu şimdilik android sisteme yakında da yeni çıkan harmonyos işletim sistemlerinden yana kullanırım. Makineler burada araç seçimler değişebilir. Herkesin donanım kullanımı özellikler vb değişiklikler gösterebilir. Bugün android cihazların neredeyse yapamadığı hiçbirşey yok. IOS + cihazları ülkemizde fahiş fiyatların üzerinde satılmaktadırlar. Ben burada biraz ideolojik olarak durumu sentezliyorum kendime göre. Bir marka ile havam yerinde olsun anlayışına dayalı olduğunu düşünüyorum hep apple ürünlerini. Dünya genellemesine bakıldığında ise durum çok farklı esasen buda coğrafi durumlar, ülkeler arası mali bilançolar ve halkların alım güçleriyle irintili şekilde farklılıklar gösterebilir gösteriyorda zaten. Yurtdışında 5 liralık ürün bizde 25 lira böyle bir durumda söz konusu parası olan için bu durum önemli değil ayrıca konu tartışılır.
Eğer ki, illa bir iphone alacaksam eğer, şahsen iphone 12 mini almazdım o kadar paraya düşük pil 2815 mAH gücüne sahip ve yoğun kullanımlar da ne kadar gideceği ile ilgili yüzeysel bilgiler ortalıkta dolaşıyor. Bence iphone 11 daha mantıklı olacaktır diye düşünüyorum en azından fiyatlarının şu aralara düşüşte olduğunu varsayarsa eğer. Dün akşam migros marketin önünden geçerken camında ilanını gördüm tasarım ve görünüm olarak bence alınabilecek mantıklı bir cihaz kanaatindeyim. Size / boyut vb takıntılar yoksa eğer mantıklı bir cihaz olduğu kanaatindeyim.
Update, upgrade etmek ve değişikliklere daha hızlı ve açık olan andorid işletim sistemleri ve telefonlarını kendime göre şahsen daha tutarlı ve işlevsel görmekteyim. Günümüzde de donanımları yüksek cihazların, iphone'a göre, yarı fiyatında olmasının avantajlarınıda düşünürsek eğer ben tercihimi android os ve android cihazlar üzerinde kullanırım. Bu arada Unix sistemlerine de aşina biriyim işimle alakalı olarak linux, unix sistemleri yakınen takip eden kullanan ara arada, testlere tabi tuttuğum uygulamalarda olabiliyor yazılım safında donanım,sistem ve uygulamaların eş orantılı şekilde ios makineler de, daha hızlı ve seri kullanıldığınıda yabana atmamak gerekli + olarak bunu görürüm. Diğer taraftan fikrimi değiştirecek bir yapıda bana göre hala değil ne yazıkki. $Dolar kurlarının yüksek olmasıda dezavantaj olarak görüyorum son zamanlarda açıkcası. Alacaklara da, şimdiden hayırlı olmasını dilerim.
Bu arada, kullandığım cihaz modelim huawei p20 lite 64 gb / 4gb ram cihaza sahibim şimdilik beni götürüyor çokda memnunum.
İyi forumlar saygılarımla. :)

Son düzenleme:

Cirilla

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Arkadaşlar hadi bakalım herkes oylasın, sebebini de yazsınlar. Ben İOS'cuyum fakat evet herkesin dediği gibi pahalı ama bence kesinlikle fiyatını hak ediyor. Şimdi İphone 12 Mini alsam 8K'ya, düzgün bir kullanıcı olduğum için 5 sene kafam rahat olur. Bir Android kullanıcısı gidip bir telefon alsa 4K'ya, 2 sene sonra telefon yavaşlayacak, sorunlar ortaya çıkmaya başlayacak. Fakat İphone tarafında böyle bir sorun yok, şuan da İphone 6S'i bile çatır çatır kullananlar var.

Not: Android'i kötülemiyorum, kendimde uzun süredir Android kullanıcısıyım. Para biriktirip İOS'a geçmeyi planlıyorum.
Android bana daha özğür bir ortam sunuyor İOS çok kısıtlı rahat edemem onda o yüzden "ANDROID"

snowfoxstache

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,035
İsim
mert
Param olsa gider en kral Android telefonu alırım. İphone 11 bakıyorum ekranı 720p 60hz. Bide Android ile dalga geçiyolar..
telefonda yüksek hz çok da önemli değil sadece ana ekranda işe yarıyor zaten.
çözünürlük olarak da 720p değil 1080p civarı bir çözünürlüğü vardı ama beni rahatsız etmedi hiç 1080p'den geçtim ona da

HoYeon Jung

80+ Gold
Android nimetlerine bakılınca yazılım uygulama vb değişikliklerin cihaz üzerinde yapılabilmesi özgürlüğü bakımından ben oyumu şimdilik android sisteme yakında da yeni çıkan harmonyos işletim sistemlerinden yana kullanırım. Makineler burada araç seçimler değişebilir. Herkesin donanım kullanımı özellikler vb değişiklikler gösterebilir. Bugün android cihazların neredeyse yapamadığı hiçbirşey yok. IOS + cihazları ülkemizde fahiş fiyatların üzerinde satılmaktadırlar. Ben burada biraz ideolojik olarak durumu sentezliyorum kendime göre. Bir marka ile havam yerinde olsun anlayışına dayalı olduğunu düşünüyorum hep apple ürünlerini. Dünya genellemesine bakıldığında ise durum çok farklı esasen buda coğrafi durumlar, ülkeler arası mali bilançolar ve halkların alım güçleriyle irintili şekilde farklılıklar gösterebilir gösteriyorda zaten. Yurtdışında 5 liralık ürün bizde 25 lira böyle bir durumda söz konusu parası olan için bu durum önemli değil ayrıca konu tartışılır.
Eğer ki, illa bir iphone alacaksam eğer, şahsen iphone 12 mini almazdım o kadar paraya düşük pil 2815 mAH gücüne sahip ve yoğun kullanımlar da ne kadar gideceği ile ilgili yüzeysel bilgiler ortalıkta dolaşıyor. Bence iphone 11 daha mantıklı olacaktır diye düşünüyorum en azından fiyatlarının şu aralara düşüşte olduğunu varsayarsa eğer. Dün akşam migros marketin önünden geçerken camında ilanını gördüm tasarım ve görünüm olarak bence alınabilecek mantıklı bir cihaz kanaatindeyim. Size / boyut vb takıntılar yoksa eğer mantıklı bir cihaz olduğu kanaatindeyim.
Update, upgrade etmek ve değişikliklere daha hızlı ve açık olan andorid işletim sistemleri ve telefonlarını kendime göre şahsen daha tutarlı ve işlevsel görmekteyim. Günümüzde de donanımları yüksek cihazların, iphone'a göre, yarı fiyatında olmasının avantajlarınıda düşünürsek eğer ben tercihimi android os ve android cihazlar üzerinde kullanırım. Bu arada Unix sistemlerine de aşina biriyim işimle alakalı olarak linux, unix sistemleri yakınen takip eden kullanan ara arada testlere tabi tuttuğum uygulamalarda olabiliyor yazılım safında donanım,sistem ve uygulamaların eş orantılı şekilde ios makineler de, daha hızlı ve seri kullanıldığınıda yabana atmamak gerekli + olarak bunu görürüm. Diğer taraftan fikrimi değiştirecek bir yapıda bana göre hala değil ne yazıkki. $Dolar kurlarının yüksek olmasıda dezavantaj olarak görüyorum son zamanlarda açıkcası. Alacaklara da, şimdiden hayırlı olmasını dilerim.
Bu arada, kullandığım cihaz modelim huawei p20 lite 64 gb / 4gb ram cihaza sahibim şimdilik beni götürüyor çokda memnunum.
İyi forumlar saygılarımla. :)
Aslında İphone 12 Mini örnekti ancak hani bir İphone seçme şansım olsaydı, İphone 12 Mini seçerdim. Çünkü artık günümüzde görüyoruz, 6.7inç, 6.8inç büyüklüğünde telefonlar çıkıyor ve ben küçük ekran seven bir kişiyim. İphone'un uzun yıllar stabil çalıştığı için ben çok seviyorum. Fiyat konusunda, evet yüksekler ancak ben 10000TL bütçe ile gidip Android cihaz almazdım herhalde. Ben İphone'u hava atmak için değil de hani kullanışlığı açısından seviyorum. Arayüzü falan da çok hoşuma gidiyor ve bana kolaymış gibi hissettiriyor.
3000TL bütçem olsa, gidip İphone 7 almak yerine tabii ki Android bir cihaz alırım ancak bütçem 8-9 bin TL civarlarında olursa İphone tercihim olur.

eyupefe3

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,879
İsim
eyup efe
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları - İşlemci

HoYeon Jung

80+ Gold
Çok yanlış düşünüyorsun
En azından kendi telefonumunda bunu gördüm. Yüksek ihtimal telefonumun düşük seviye de bir cihaz olmasında kaynaklı ancak yukarıda da yazdığım gibi telefonda ilk 6 ay geçtikten sonra yavaşlamalar, uygulamalarda çökme, dokunmatikte sorunlar yaşadım.

M-Q^GÖKTÜRK

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,973
İsim
göksel yurtcan
Arkadaşlar hadi bakalım herkes oylasın, sebebini de yazsınlar. Ben İOS'cuyum fakat evet herkesin dediği gibi pahalı ama bence kesinlikle fiyatını hak ediyor. Şimdi İphone 12 Mini alsam 8K'ya, düzgün bir kullanıcı olduğum için 5 sene kafam rahat olur. Bir Android kullanıcısı gidip bir telefon alsa 4K'ya, 2 sene sonra telefon yavaşlayacak, sorunlar ortaya çıkmaya başlayacak. Fakat İphone tarafında böyle bir sorun yok, şuan da İphone 6S'i bile çatır çatır kullananlar var.

Not: Android'i kötülemiyorum, kendimde uzun süredir Android kullanıcısıyım. Para biriktirip İOS'a geçmeyi planlıyorum.
ben androidçiyim

mrramen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
Atahn Küçükçayır
Hep android kullandım fakat fırsat olsa Apple geçerim.

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1

UCAK

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
241
İsim
Ahmet
Bana göre Android zengin telefonudur. Düşünsene telefon alıyorsun, sadece 2-3 yıl güncelleme alıyor. Sonra yavaşlamasıydı osuydu busuydu derken telefon çöp oluyor. 2.elde değerinin düşmesi de cabası.

Ama iOS öyle mi? Bir defa alıyorsun, 5-6 yıl update alıyor. 2.el değerini satarken de koruyor. Uzun yıllar sorunsuz ios kullanıyorsun.

Dün yapılan ios15 tanıtımında taaaa 2015 yılında satışa çıkan 6S'in bile update aldığı açıklandı. Kaldı ki 6S kamerası bile şuan 2-3 bin liraya satılan Android cihazlardan çok daha kaliteli. Geçenlerde iPhone 7'den 2020 SE'ye geçtim, mis gibi telefon. Kardeşime 11 almıştım yıl başında, anneme de geçenlerde 7 Plus'tan sonra 12 mini aldım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,022,868
Üyeler
162,075
Son üye
Alogend
Top Bottom