Neler Yeni

İOS ve Android arasındaki farklar neler?

Sıpekular

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,016
İsim
İbrahim
Daha önce hiç IOS kullanmadım. Çoğu kişi daha rahat olduğunu düşünüyor. Bana çok karışık geliyor iPhone.
+İos'un Android'e göre artıları nelerdir?
+Phone'lar neden bu kadar pahalı?
+Aradaki fiyat farkına değecek kadar artısı var mı?

Rulep

80+ Gold
iphonenun tek eksisi pilin düşük kalması çok pahalı değil aslında sadece vergileri çok yüksek diğer androidler cihazların vergisini bilmiyorum
fiyat farkı değer pişman olacağınızı zannetmiyorum iphone karışık değil aslında kullanılması daha kolay alışınca vazgeçemiyeceksiniz vazgeçenlerin bir kısmı istediği şeyi indirmedikleri için bir kısmı da fiyatları arttığı için model yükseltememesi

Evil Belief

80+ Platinum
En İyi Cevap
10
Aklıma geldiği kadarını yazayım.

iOS’un +’ları:
Stabilite
Sade arayüz (artık Android’lerin de arayüzleri o kadar karışık değil gerçi)
En az 5 yıl güncelleme desteği
Uygulamalarla daha iyi optimize olması
Güvenlik
Appstore kalitesi

iOS’un -‘leri:
Telefonu kurcalamayı, apk indirmeyi, müzik-video indirmeyi, tema değiştirmeyi vs. seven birisi için iOS adeta bir hapishane
Windows bilgisayarlarla uyumu yeterince iyi değil, birçok yönden Mac almaya zorluyor (telefonu sadece arama ve sosyal medya için kullananlar bu farkı anlayamaz)

Neden bu kadar pahalı?
Apple kim ne derse desin premium bir marka. Parası olan alsın keyfini çıkarsın. Parası olmayan için Android’de tonla seçenek var.

Aradaki fiyat farkına değer mi?
Bence değer. Ama gidip asgari ücretle çalışıp kredi çekerek almak gibi bir saçmalığa girecek kadar da değil yani. Android tarafında iPhone’un yarı fiyatına fıstık gibi cihazlar var.

iOS mu Android mi sorusunun cevabı kişiden kişiye göre ve ihtiyaçlara göre değişir. Benim fikrim ne dersen üst segmentte her zaman iPhone. Orta ve alt segmentte her zaman Android.

wpa_supplicant

80+ Silver
En İyi Cevap
22
Kullanıcı için artıları,
Diğer markalara göre genellikle daha uzun yıllar güncelleme alır. Yinede unutmamak gereken bir şey var, güncelleme almayan telefon, ölü telefon demek değildir.

Apple az cihaz üretir, yani uygulamalarda ki bulunan hataları uygulama geliştiricileri daha çabuk giderir. Bir iPhone da olan hatanın diğer iPhone da olma olasılığı iki farklı markanın Android telefonunda olma olasılığından daha yüksektir.

Apple'ın kendi cihazına özel olan hizmetleri, bazıları ücretli olsa da bu da bir artı. Örneğin HMS Core gibi basit kalmıyorlar.

Yine daha hatasız ve temiz bir sistem, Android işletim sistemli cihazlarda her birinde farklı bir hata oluşabilir ve gidermesi daha uzun sürebilir.

Eksiler,

Android kullanan bir kişi ilk etapta yanlış hareketler yapabilir ama geçici bir sorundur.

Daha az kişiselleştirilebilir.

Şifrenin unutulması durumunda cihaz çöp olabilir, faturası korunursa daha az risk vardır.

Aksesuarlar çok pahalı, gerçi iPhone alan biri muhtemelen onları alır. Genel anlamda söylüyorum, kişiden kişiye değişir.

Artı ve eksileri saymak sonsuza kadar sürebilir, genel olanları anlattım.

Android tarafında da fiyatı yüksek telefonlar var. Açık kaynak kodlu değil, Android de tamamen değil ama Apple özel üretilmiş bir sistem. Daha az donanım kullanılarak daha yüksek performans almayı hedefler, kullanıcı kitlesi de bellidir. Apple her halükarda telefon satabilecek, bu yüzden fiyatı düşük bir telefon üretmesinin manası yok.

Alabiliyorsanız alın, fiyatının hakkını verecek telefonları vardır.

Gocer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
467
İsim
Göktuğ Göçer
+ ları daha stabil akıcı çalışması , 5 6 sene güncelleme alarak kasmadan donmadan kullanmak , bana göre tasarımlarının güzel olması , en önemlisi ile garanti ve teknik destek ekibi çok ilgili en ufak sorunda bile ürünün yenisini gönderiyolar , ayrıca 2. El olarak cok sevilen piyasası olan telefonlar.

- lerı internetten apk müzik indirilmiyor ve fiyatları android telefonlara göre pahalı kalıyor onun dışında ben başka bir eksisini görmedim

wpa_supplicant

80+ Silver
En İyi Cevap
22
+ ları daha stabil akıcı çalışması , 5 6 sene güncelleme alarak kasmadan donmadan kullanmak , bana göre tasarımlarının güzel olması , en önemlisi ile garanti ve teknik destek ekibi çok ilgili en ufak sorunda bile ürünün yenisini gönderiyolar , ayrıca 2. El olarak cok sevilen piyasası olan telefonlar.

- lerı internetten apk müzik indirilmiyor ve fiyatları android telefonlara göre pahalı kalıyor onun dışında ben başka bir eksisini görmedim
Müzik indirilebilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,661
Üyeler
164,886
Son üye
krsdzn
Top Bottom