Kullanıcı için artıları,
Diğer markalara göre genellikle daha uzun yıllar güncelleme alır. Yinede unutmamak gereken bir şey var, güncelleme almayan telefon, ölü telefon demek değildir.
Apple az cihaz üretir, yani uygulamalarda ki bulunan hataları uygulama geliştiricileri daha çabuk giderir. Bir iPhone da olan hatanın diğer iPhone da olma olasılığı iki farklı markanın Android telefonunda olma olasılığından daha yüksektir.
Apple'ın kendi cihazına özel olan hizmetleri, bazıları ücretli olsa da bu da bir artı. Örneğin HMS Core gibi basit kalmıyorlar.
Yine daha hatasız ve temiz bir sistem, Android işletim sistemli cihazlarda her birinde farklı bir hata oluşabilir ve gidermesi daha uzun sürebilir.
Eksiler,
Android kullanan bir kişi ilk etapta yanlış hareketler yapabilir ama geçici bir sorundur.
Daha az kişiselleştirilebilir.
Şifrenin unutulması durumunda cihaz çöp olabilir, faturası korunursa daha az risk vardır.
Aksesuarlar çok pahalı, gerçi iPhone alan biri muhtemelen onları alır. Genel anlamda söylüyorum, kişiden kişiye değişir.
Artı ve eksileri saymak sonsuza kadar sürebilir, genel olanları anlattım.
Android tarafında da fiyatı yüksek telefonlar var. Açık kaynak kodlu değil, Android de tamamen değil ama Apple özel üretilmiş bir sistem. Daha az donanım kullanılarak daha yüksek performans almayı hedefler, kullanıcı kitlesi de bellidir. Apple her halükarda telefon satabilecek, bu yüzden fiyatı düşük bir telefon üretmesinin manası yok.
Alabiliyorsanız alın, fiyatının hakkını verecek telefonları vardır.