Neler Yeni

IOS İphone 11 pil sağlığı

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,022
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_

Shooter_U

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,126
İsim
Uğur
formül çok basit ya kafaya takmıcaz yada iphone şarj olurken kullanmıcaz(orjinal adaptör şart) ve 20 altına düşürmeden 80 -90 arası şarj dan alıcaz benim 13 mini pil 88 e düştü 1 senelik takmıyorum kafaya

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,460
İsim
Oğuz
Hurafe olduğunu kanıtla dostum.
Yav hurafe dediğim gereksiz diyorum kanıtla diyorsun. Gereksiz diyorum. %80'de çekmek nedir ne saçma işler.
O zaman hurafe olmadığını kanıtla dostum.
Önemli olan pil yüzdesini doğru aralıkta tutabilmek.
Bir gün %0 bir gün %20 bir gün %10 da sarja takarsan sıkıntı olur. Üzerine gidip kafana göre sarjdan çekersen yine sorun olur. Ömür uzatır belki dediğin şey ama gereksiz. Stabil olarak her zaman %20 de tak istersen %100 de çek erken bozuluyor mu gör. Yıllardır böyle telefon kullandım ve gram sıkıntı yok. %80'de çekiyorsan telefon olma. Onun yerine ücretle yenisini taktır. 70 bine iPhone alıp pil nasıl korunur diye araştırıyorlar. Bilader zaten batarya 2-3 bine değişiyor. Stabil olarak belli aralıkta tak sen 1-2 yılda mı sağlığı kötü oluyorsa nedir gider yeni batarya alırsın.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,022
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Yav hurafe dediğim gereksiz diyorum kanıtla diyorsun. Gereksiz diyorum. %80'de çekmek nedir ne saçma işler.
O zaman hurafe olmadığını kanıtla dostum.
Önemli olan pil yüzdesini doğru aralıkta tutabilmek.
Bir gün %0 bir gün %20 bir gün %10 da sarja takarsan sıkıntı olur. Üzerine gidip kafana göre sarjdan çekersen yine sorun olur. Ömür uzatır belki dediğin şey ama gereksiz. Stabil olarak her zaman %20 de tak istersen %100 de çek erken bozuluyor mu gör. Yıllardır böyle telefon kullandım ve gram sıkıntı yok. %80'de çekiyorsan telefon olma. Onun yerine ücretle yenisini taktır. 70 bine iPhone alıp pil nasıl korunur diye araştırıyorlar. Bilader zaten batarya 2-3 bine değişiyor. Stabil olarak belli aralıkta tak sen 1-2 yılda mı sağlığı kötü oluyorsa nedir gider yeni batarya alırsın.

Ben doğru olanı söyleyeyim de isteyen yapar isteyen yapmaz. Pili sürekli %25 - 80 aralığında tutmak eziyet zaten.

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,460
İsim
Oğuz
Ben doğru olanı söyleyeyim de isteyen yapar isteyen yapmaz. Pili sürekli %25 - 80 aralığında tutmak eziyet zaten.
Doğru olan kullanıcıya göre değişiyor sıkıntı orada. İnternete bak yüzlerce bilgi var.
%25-80
%20-80
%20-90
%15-85
%20-85
Bu liste uzar gider, herkes kafasına göre sayı yazıyor. Zaten yeni nesil piller 80'i geçince güç düşürür.
Koruma yolu basittir. Telefon sarj olurken kullanma ve 20'nin altına düşünce sarja tak.
Bir diğer olay da %0 ve %100 olmasın bu da bir nebze korur. %80'de çekecek kadar takıntılı olan insan da ne bileyim.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,022
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
%80'de çekecek kadar takıntılı olan insan da ne bileyim.

Çok mantıklı değil açıkçası. Genel kullanımda %20'nin altına inmeden şarja takmak en iyi yol. Bu şekilde uzun süre sonra yıpranacaktır. Ortalama 3.5 yıldan sonra pil değişmeye muhtaç olacaktır.

Mesela elektrikli otomobillerde pil masrafı çok maliyetli olduğundan ve menzilin düşmemesi amacıyla bilinçli kullanıcılar %23 - 78 aralığında tutar genelde. Yuvarlayacak olursak bu değer %25 - 80'dir. Doğru şarj seviyesinde kullanılan piller de uzun süre boyunca sağlığını korur. Aynı pil mantığı telefonlarda da geçerli.

Sheader

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,188
İsim
Mustafa Enes Bulut
Günde 3 kez şarj ettiğim ve bolca powerbank kullandığım iPhone 12 mini bile 23 ayda %86 oldu. Pilinde bir problem var.

Batarya sağlığını çok dert etmemek gerek, %80 olmadığı sürece bir etkisi yok. 2 aylık iPhone 15 %100 gözüküyor hala.
almanyadan almıstım bıde telefonu tr de bakarlar mı

Top Bottom