Öneri İPhone 13 Alınır mı? / Deneyimlerim

Vitor Pereira

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
2,599
Bütçe
34.500
Telefonu 6 Eylül tarihinde aldım, aldığım fiyat 34.500₺.
Eğer bana kalırsa bir telefon için çok yüksek bir rakam ama şöyle de bir şey var, ben bu paraya bir telefon alacaksam ya Samsung ya da iPhone alırım. Gidip de Çin malı telefonlara bu paraları asla vermem. Bu telefonu ilk incelemelerime göre sizle deneyimimi paylaşacağım. Samsung A24’den geçtim.

İşlemci (10/10): Bence Apple bu işlemciye gerçekten özenmiş, A15 bionic çip 14 serisinin baz modelinde de bu işlemci var. Her işin altından kalkabiliyor ve keyif veriyor.

Ram(10/10): şahsen kâğıt üstünde 4gb olması düşündürmedi değil ama androidlerdeki 8 Gb ramlere oranla çok çok daha başarılı. Arka planda uygulamalar kapanmıyor. Maalesef 12gb ram android cihazlar bile bazen bu konuda sınıfta kalıyordu.

Ekran(7/10): Bu ekranda canımı sıkan 60hz değil kesinlikle, A24’de 90hz amoled vardı, iPhone 13 kesinlikle 90 gibi bir hissiyat veriyor. Ama gibi kelimesinin altını çiziyorum. Ayrıca Samsung A24 amoled çok daha canlı renkleri vardı. 13 de OLED Kullanılmış ama renkler sanki bir tık daha canlı olabilirmiş sanki.

Kamera(9/10): Söylenecek söz yok gerçekten kamerası güzel özellikle video konusunda çığır açmış bir durumda, 4 yıllık başka hiç bir telefon böyle bir kamera performansı veremez.

Pil(7/10): Açık ekran sürem ortalama 8 saat, bu evet yeterli ama 5000mah bir androidden geçerken zorlanıyorsunuz. Alışması elbette kolay çünkü gerçekten abartıldığı kadar kötü gitmiyor. Ayrıca magsafe özelliği de var, magsafe powerbank ile çok daha konforlu bir kullanımı var.

Tasarım(9/10): Bence telefonun tasarımı çok güzel asla 4 yıllık bir telefon gibi durmuyor, eksi yazabileceğim tek bir yönü var o da diyagonel kamera tasarımının gerçekten büyük olması, örneğin 11 ve 12 de kamera biraz daha az yer kaplıyordu. Diyagonel kameralar çok daha güzel duruyor ama biraz daha küçük tutulabilirdi.

Oyun(10/10): bu işlemcinin oynatamayacağı hiç bir oyun yok, ne bekliyorsanız kesinlikle beklediğinizi veriyor. Pubgde HDR60 seçeneği 1 2 maç kasmadan oynatıyor ama ısındığı zaman telefon resmen xiaomileşiyor. Tavsiyem dengeli60 seçeneği.

Son Yorumlarım:
Şahsen ben memnunum bu zamana kadar sürekli android kullandım, amiral gemisi denilen androidleri de deneyimledim. En iyisi samsungdu ama o da android denen vasat yapının azizliğine uğruyor. Bu fiyata gidip S24 alınır mı alınabilir, tamamen tercih meselesi. Ama ben tercihimi 13’den yana yaptım. Bir çok sebebi var örneğin sosyal medyadaki kullanım rahatlığı, optimizasyon ve güvenlik gibi. Alacaksanız 13 alabilirsiniz 14 gereksiz 15 de çok pahalı bence 13 en güvenli liman bu konuda. İkinci el piyasası daima yüksek olduğu için bence iPhone çok daha tercih edilebilir diğer cihazlara göre. Telefona ortalama puanlarım
Kalite/Performans: 10/10
Fiyat/Performans: 7/10
Fiyat: 5/10
Performans: 10/10
Kalite: 10/10

Eğer almayı düşünen varsa ve soruları varsa severek cevaplarım.

Ben olsam dxomarkta daha iyi puan alan Tecno Camon 40 pro alırdım 17,500 TL

Ben olsam dxomarkta daha iyi puan alan Tecno Camon 40 pro alırdım 17,500 TL
Samsung dışı android telefonlara 10.000₺ üzerinde bir miktar ödemenin mantıklı olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca mediatek işlemcili bir cihaz için de 17.500 yüksek bir rakam. O rakamda s21fe bence daha mantıklı bir seçenek. Bence her şey dxomark değil şahsen 7 sene önce kullandığım huawei telefon son kullandığım xiaomi ve Samsung telefondan güzel fotoğraflar çekiyordu.

5 saat ekran süresi ve sorunlu işlemcisi ile süper bir tercih olacaktır.

33 lira bütçem varsa s24 alır geçerim 13 müş camonmus hikaye 38-40 olursa da Xiaomi 14
Snapdragon 888 sorunlu değil diye biliyorum exynoslar sorunlu.

iPhone iyidir güzeldir kullanması keyif verir. Bende elimdeki durumlardan önce 12 mini kullanıyordum şuan iş sebebiyle çift telefona geçtim.

Dediğine katılıyorum 10.000 tl üstü çinli telefonlara vermem kesinlikle. Ama bence 60-70-80 bandında da bir androide para vermeyi gereksiz buluyorum. S25 ultra merak olarak aldım ama bir iphone kadar memnun değilim, o premium sınıfı andoridler yaşatamıyor.

Güle güle kullan, çağ atlamışsın :)

ısınma sorunlu deniliyor ama bende o paraya mediatek alacağıma en azından snapdragon diye onu alırım

babam kullanıyor güzel ama bi ondan haber okuyup bide benim gariban 11 in ips ekranıyla okuyunca telefonumdan soğutuyor

zoomla işi olmayan ve gündelik ağırlıklı kullanıcı ve ios istiyorsa en mantıklı seçeneklerden (ben aynı paraya yd ip 16 pro yada s25ultra almaya çalışırım ama yine ios öncelikli )

Sorunlu. Samsung dökümü zaten 888 de. Isınıyor pil gitmiyor cihazlar 2 sene sonra 3-4 saat falan SoT verir anca
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ısınma sorunlu deniliyor ama bende o paraya mediatek alacağıma en azından snapdragon diye onu alırım

babam kullanıyor güzel ama bi ondan haber okuyup bide benim gariban 11 in ips ekranıyla okuyunca telefonumdan soğutuyor

zoomla işi olmayan ve gündelik ağırlıklı kullanıcı ve ios istiyorsa en mantıklı seçeneklerden (ben aynı paraya yd ip 16 pro yada s25ultra almaya çalışırım ama yine ios ağırlık)
888 gücündeki MTK lar 888 den daha iyi. Tabii cok gücsüz bir işlemci ise almamak lazım da örnek vermen lazım

iPhone iyidir güzeldir kullanması keyif verir. Bende elimdeki durumlardan önce 12 mini kullanıyordum şuan iş sebebiyle çift telefona geçtim.

Dediğine katılıyorum 10.000 tl üstü çinli telefonlara vermem kesinlikle. Ama bence 60-70-80 bandında da bir androide para vermeyi gereksiz buluyorum. S25 ultra merak olarak aldım ama bir iphone kadar memnun değilim, o premium sınıfı andoridler yaşatamıyor.

Güle güle kullan, çağ atlamışsın :)
Sağolun hocam çağ atlamayı farkettim gerçekten çok fark ediyor performansta

Samsung dışı android telefonlara 10.000₺ üzerinde bir miktar ödemenin mantıklı olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca mediatek işlemcili bir cihaz için de 17.500 yüksek bir rakam. O rakamda s21fe bence daha mantıklı bir seçenek. Bence her şey dxomark değil şahsen 7 sene önce kullandığım huawei telefon son kullandığım xiaomi ve Samsung telefondan güzel fotoğraflar çekiyordu.
BOMBOŞ YORUM BOMBOŞ

Xiaomi mi kullanıyorsun?
kendisi applenin video konusunda çok iyi olduğu ( gerçek yani )

objektif yorum yapıyor o , şahsi olarak istediğim kadar ios sevsem bile 25 bin gibi bir rakamlara yd mi 14 ultra gibi sd 8 gen 3 lü bir canavarı imei atıp kapanmadan kullanabiliyorsun mükemmel bir şey cidden her şey var ama yazılım öznsiz ama yine de çok güçlü

Apple her ne kadar sevsemde, 15 altı iphone alınmaz.

Geri