Neler Yeni

İPHONE 13 mü yoksa S23 mü ?

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,610
İsim
Mustafa Yüksel
İlgilendiği Kategoriler
Bilim, Tarih, Teknoloji, Müzik, Psikoloji, Felsefe
ben google drive aldım 500gb ama fotoğraflarım galeride gözükmüyor bu bendemi var sadece yoksa herkeste olan birşeymi onu çözemedim (yedekleme açık)
google driveda yer aç yaptıysanız galeride gözükmez google driveda olur sadece ordan bulup indirmeniz lazım. Yani hem galeride hem de driveda tutmanız gerekiyor ya ya da sadece driveda duracak. iCloud'da galeride de oluyor (çok az yer kaplayarak) cloud'da da oluyor tam kaliteli hali

Cheazy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
Mehmet Dereli
Merhaba, iPhone 13 ve S23 arasında çok kaldım şu an aktif olarak Redmi Note 11 kullanıcısıyım benim için öncelikli şeyler şunlar:
-Kamera (görüntü net ve güzel gözükmesi) + gece kamerası
-Hız (sayfa ya da uygulama geçişlerinde hızlı olması.
Aklıma şu an bunlar geldi ek olarak şunu söyleyebilirim ful Android kullanıcı olarak IOS'a geçmem mantıklı mı geçersem ne gibi şeylerle karşılaşırım (hesap bilgileri şifreler fotoğraflar taşıma vs.) Bunlar var bir de iPhone 13 eski telefon olarak mı geçiyor S23 ne de olsa 1 2 sene daha sonra çıktı diye biliyorum sürüm güncellemesi ya da yavaşlama, donma yapar mı?
* Ek olarak bunlar yerine şu alınabilir dediğiniz bir telefon var mı?
Bütçe 25-30k arası.
Yurt dışı düşündüm ama bu 8-4 ay mevzusu yüzünden vazgeçtim sizce mantıklı mı yurt dışı almak yoksa saçmalık mı (IMEI kaydı 43K iken)?

Rapor
Yurt dişini kesinlikle önermiyorum. Bütçen dahilinde alınabilecek iki telefondan birisi de zaten söylemişsin kendin. Eğer android kullanacaksan çoğu kişi beni taşlayacak ama mi 13’te pro serisine bakabilirsin. Bunların dışında iPhone 13 kullanıyorum 13 Eylül 2024’te aldım pil sağlığım 99’a düştü şu an. Akıcılık konusunda da iOS 17 iken bir sıkıntı yoktu ama ne zaman iPhone 16 serisi geldi ne zaman güncelleme ve güncelleme üstüne yeni bir güncelleme geldi telefon kasmıyorda olmuyor eyvallah ama akıcılığını biraz birtık azalttılar. Ben yine olsa yine iPhone alırdım. O hesap geçirme dediğiniz şeyi zaten telefonları yan yana koyuyorsunuz ilgili uygulamaları yükledikten sonra tek tıkla başlatıyorsunuz yüklemeyi. Onun dışında benim Android’den özendiğim iki şey var birincisi ben 60 el kullanırken babamın o herkesin Çin malı dediği Xiaomi Red mi Note 12 Prosun 120 Herzindeki ekrandan buna gectigimde bir akıcılık sorunu yaşıyorum gözüm bir yoruluyor yani. İkinci olarak da şarj konusu. Ben zannetmiyorum ki iPhone 16 Pro Max bile alsam tatmin edecek bataryası olacak. Ama bilmiyorum daha kullanmadım. Herkese dediğim gibi bir daha olsa bir daha alırdım iPhone 13. Karar tamamen senin telefonunda ne aradığına bağlı. Benim eniştem 2016’da aldığı iPhone 7 hala çalışıyor. 15 pro aldı yedide hala banka uygulamaları falan var. Ya sen bakma Apple Destek’i kesiyor yavaşlatıyor cihazları diye. Yatan galaksi tab a altı tablet var 2.-3 yıldır YouTube’a giremiyor mesela bu. Kamera işinde iPhone’da ilah değil herkes bunu öğrensin yani gece ön kamerayı açtığımda mesela random bir fotoğraf çekeceğim zaman kumlanma benim cihazimda da oluyor yani. Ama arka kamera gece moduyla muazzam bunu söyleyebilirim canı gönülden. Onun dışında daha çok zaten sabah arayışındaysan yakınlaştırma işleriyle işin yoksa kesinlikle 13 al. Ben Zoom kullanacağım Apk yukleyecegim şarjım hızlı hızlı gitmesin vs gibi şeyler düşünüyorsan 23 al. S 23’te de 5000 mA batarya yok da hem hız hem akıcılık istiyorsan da mi13 t pro al 144 tarz ekran yapmış adamlar benim monitörü o kadar Herz. Kamerası da gayet canavar gibi.

crabman

80+ Bronze
google driveda yer aç yaptıysanız galeride gözükmez google driveda olur sadece ordan bulup indirmeniz lazım. iCloud'da galeride de oluyor (çok az yer kaplayarak) cloud'da da oluyor
yer açma olayı Google One aboneliğiyle oluyor ve benim bildiğim tüm depolama uygulamaları (drive, fotoğraflar, gmail) ortak bir depolama alanı kullanıyor. bendede 100gb lık alan var. driveye yüklediklerimde google fotoğraflara kaydettiklerimde aynı depolama alanına kaydediliyor. benim bildiğim ayrı bir yükseltme olanağı yok.
Mesaj otomatik birleştirildi:

yani sadece drivede veya fotoğraflarda depolama satın alma diye bişey yok diye biliyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
mert kahveci
fe bütçe dostu bir tık düşük modeli. ama özellikleri gerçekten iyi.

google drive a kaydedilmez fotoğraflar. google fotoğraflar uygulamasına kaydedilir.
Özelliklerine baktığımda s24fe daha iyi gibi geldi yarın bayiye gidip bakıcam o zaman net karar vermiş olurum büyük ihtimal hocam

Cheazy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
Mehmet Dereli
Ya o kadar yazdım dediğim gibi 60 hz ve şarj
dışında benim telefonla herhangi bir kavgam yok. Hiçbir zaman yarı yolda bırakmadı.

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,610
İsim
Mustafa Yüksel
İlgilendiği Kategoriler
yer açma olayı Google One aboneliğiyle oluyor ve benim bildiğim tüm depolama uygulamaları (drive, fotoğraflar, gmail) ortak bir depolama alanı kullanıyor. bendede 100gb lık alan var. driveye yüklediklerimde google fotoğraflara kaydettiklerimde aynı depolama alanına kaydediliyor. benim bildiğim ayrı bir yükseltme olanağı yok.

yani sadece drivede veya fotoğraflarda depolama satın alma diye bişey yok diye biliyorum
drive'dan çok anlamadığım için yorum yapamayacağım ona en son driveda kaybettiğim fotoğrafları 2 sene bulamamıştım ortak depolama alanı kısmı doğru, hatırladığım kadarıyla fotoğraf ya tam haliyle hem galeri hem driveda duruyor ya da sadece drive icloudda fotoğrafın tam kaliteli halini yedeğe atıp önizleme gibi kalitesiz bi halini de yerden tasarruf etmek amacıyla telefonda tutuyor fotoyla işin varsa kalitelisini indirebiliyorsun (icloud'da drive altyapısı kullanıyor ama daha işlevsel çalışıyor gibi)

GörkemW

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
814
İsim
Görkem çetinkaya
Kamerada her zaman iPhone sosyal medya desteğinden dolayı, hız olarakta uzun vadede iPhone daha uzun ömürlü olacaktır. İşletim sistemi farkından dolayı. Yavaşlama donma gibi sorunlar olmaz onda rahat olabilirsin. Yurtdışı cihazlardan uzak dur, androidden ilk geçiş ise birkaç saat sürer sonrasında da başka derdin tasan olmaz.
Dostum sosyal medya destegi kalmadi. Donma vs kalmadi. 2015 de degiliz

Emirss

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
110
İsim
Efe Sevinç
mantıklı olabilir ama hiç iphone kullanmadım o yüzden böyle içimde hep bi iphone olsun isteği var birde şu kafama çok takılıyor 60hz olayı benim telefon 90 hz kadar çıkıyor ama ben şahsen bi fark göremedim 60 ve 90 arasında s23 120hz bu kafama takılan 1. soru
2. ise güncelleme şuan iphone 16 çıktı bu senede 17 çıkar hani 1 2 sene sonra güncelleme yapılmazsa diye bi korkum var onu kafaya çok taktım bunları cevaplarsanız net karar vermiş olurum

güncelleme almazsa diye içimde bi şey var sıkıntı o birde şu 60hz olayı...

mesela bana sebep sunabilirmisin ? 60hz olması beni biraz uzaklaştırdı
iPhone'nun 60hz>androidin 120 hz

Cheazy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
Mehmet Dereli
işte benide o geriyor başka bişey değil hocam :D
Yaa germez sen oyun mu oynayacan dedi herkes bana alırken ama şu an size yazmamın hızına bile etki ediyor hz. Ana sayfada kaydırmaya da etki eder yane baştan aşşağıya etki eder. iPhone ne serisi alırsan al ısınan ve çok az bataryalı olan bir telefon. Çok merakın yoksa androidde beni tatmin eder diyorsan Xaomi bak. Adamların işlemciyi soğutmak için geliştirdiği özel iç soğutlamaları falan var. Bunlara ek Apple daki gibi tüm ürünlere ekstra para vermene gerek yok çünkü kutusundan kılıfına kadar çıkıyor. Geçmişe dönsek o kafayı yediğim MI 13T pro çekip bakardım dalgama ama 13 te çok gönlüm kaldı. Ah vah etmeylen de olmuyor oldu bitti.

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,610
İsim
Mustafa Yüksel
İlgilendiği Kategoriler
Dostum sosyal medya destegi kalmadi. Donma vs kalmadi. 2015 de degiliz
Donma kalmadı mı? Madem 2015de kaldı donma işi neden 2025de tanıtılan s25i bakın kasmadan uygulama açabiliyor diye tanıtıyorlar? Her sene aynı şeye dönüyor konu. Ayrıca halen iPhone'lardan çekilen fotoğraflar daha güzel gözüküyor sosyal medyada s23de olsa s24de olsa

Top Bottom