Neler Yeni

İPHONE 13 mü yoksa S23 mü ?

crabman

80+ Bronze
120hz tabii ki de daha iyi ben o anlamda söylemedim apple 60 hz olsa bile ios sayesinde sanki daha yüksek bir hz sahipmiş gibi oluyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

apple instagram performansı daha iyi
işletim sistemi daha stabil
tasarımı ve kullanımı daha kolay (öznel)
ios işletim sistemi daha güvenli

samsungun sürekli aynı tasarımı kullanmasından dolayı sevemiyorum, örn A serisinden bir telefon da alsan arka tasarımı aynı S23 de alsan aynı bir şey değişmiyor tasarımsal olarak
Apple tasarımları çokmu değişti:D
gözle görünce zaten S serisi ile A serisi arasındaki fark anlaşılıyor.
1738278819848.png

al. sağdaki 15plus soldaki 13:D

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,561
İsim
Mustafa Yüksel
İlgilendiği Kategoriler
Bilim, Tarih, Teknoloji, Müzik, Psikoloji, Felsefe
Instagram
@haris4era
Twitter
lrearis
Discord
aster4era
S24 serisinden ultra hariç herhangi bir cihazı en başta exynos işlemciden dolayı tercih etmem. Fe bunlara dahil, şahsen 24fe ip 13 ikileminde ip13 tercih ederdim. iOS'un stabilitesi hiçbir android cihazda olmayacak bunla alakalı Google'un blog yazısı var her android cihazın kasacağına dair. Kamerada Samsung destek alsa dahi halen iPhone ile çekilmiş ve androidle çekilmiş reels videoları arasında bariz farklar ortaya çıkıyor. Telefonu sosyal medya için kullanan ve uzun ömürlü olsun isteyen biri için iPhone ideal bir cihaz. Değer kaybı yaşamaması ve Face ID gibi nimetlerini saymıyorum bile hiç

Otobuscu06

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
380
İsim
Ahmet
S24 serisinden ultra hariç herhangi bir cihazı en başta exynos işlemciden dolayı tercih etmem. Fe bunlara dahil, şahsen 24fe ip 13 ikileminde ip13 tercih ederdim. iOS'un stabilitesi hiçbir android cihazda olmayacak bunla alakalı Google'un blog yazısı var her android cihazın kasacağına dair. Kamerada Samsung destek alsa dahi halen iPhone ile çekilmiş ve androidle çekilmiş reels videoları arasında bariz farklar ortaya çıkıyor. Telefonu sosyal medya için kullanan ve uzun ömürlü olsun isteyen biri için iPhone ideal bir cihaz. Değer kaybı yaşamaması ve Face ID gibi nimetlerini saymıyorum bile hiç
cok dogru ben özellikle sosyal medyada kullandıgım icin iphone 13 tercih ettim bugune kadar da hic demedim s24 fe alsaydım keske diye

instagram performansı iOS > Android yani bu bariz belli bir sey

crabman

80+ Bronze
exynos neden tercih etmiyorsunuz? birde facei id nin nesi nimet anlamadım? ayrıca hayat sosyal medyadan ibaret değil. 12mp ile 50mp karşılaştırılacak donanımlarda değil. samsungdan yüklenen bir reels videosu 100 pixel falan mı oluyor? birde bahsettiğiniz blog yazısının linkini paylaşma şansınız var mı?

Pişmaniye

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,878
İsim
Can BOZKURT
s23 havada karada tokatlae 13 ü

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,561
İsim
Mustafa Yüksel
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
@haris4era
Twitter
lrearis
Discord
aster4era
exynos neden tercih etmiyorsunuz? birde facei id nin nesi nimet anlamadım? ayrıca hayat sosyal medyadan ibaret değil. 12mp ile 50mp karşılaştırılacak donanımlarda değil. samsungdan yüklenen bir reels videosu 100 pixel falan mı oluyor? birde bahsettiğiniz blog yazısının linkini paylaşma şansınız var mı?
Exynosların halen ısınma sorunları var, Samsung'a güvenmiyorum işlemci konusunda. Snapdragon kullandıkları modellerde bile aynı işlemciyi kullanan öteki android modellerden daha düşük performans veriyorlar. Face ID konusu ise, Face ID normal bir yüz tanımadan çok daha farklı sistemde çalışan bir şey. iPhone deneyimlediğiniz zaman daha iyi farkına varabilirsiniz. Samsung telefonlarda yüz tanıma sistemleri kamera uygulamasını arka planda açıp onu ss alarak yüzünü eşleştirip açan bir sistem. Fotoğraf göstererek vesaire açılabiliyor. Face ID özel sensörler bulunduğu için daha telefonun tam ekranına bakmıyorken bile yüzünü doğru tanımlayıp açabiliyor. Bunun haricinde diğer uygulamalarla daha senkronize biçimde çalışıyor. Hayat sosyal medyadan ibaret değil ancak %95 telefon kullanıcısı fotoğraflarını sosyal medyadan paylaşıyor. Eğer fotoğrafı fiziki çıktı alıp fotoğraf albümüne vesaire yapıştırmıyorsanız iPhone'un farkını anlayabilirsiniz. Reels videolarındaki temel fark renk tonları. Kullanıcı gözüne hitap eden renkleri Apple sunduğu için daha kaliteli algısı yaratıyor izleyici gözünde, ayrıca Samsung'larda çekilen reels videoları Samsung cihazlarda 30 fps izlenebilirken iPhone'da 60 fps izlenebiliyor böyle bir farkta duydum (kendi deneyimim değil). Bahsettiğim blog yazısı "Android'ler neden kasıyor" yazıya tıklayarak erişebilirsiniz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
mert kahveci
yani hocamlar bilmiyorum belki düşüncelerimiz uyuşmuyordur belki ben yanlış düşünüyorum kusuruma bakmayın ama yani ben mecburda kalmadıgım sürece asla android bir cihaz kullanmam apple varken
arkadaşımda iphone 16 pro max var bana şey diyor bağımlılık gibi bişey iphone her sene fix sürüm yükseltiyorsun diyor bunun ana nedenide bence satarken fazla kayıp yaşamaması olabilir

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,561
İsim
Mustafa Yüksel
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
@haris4era
Twitter
lrearis
Discord
aster4era
arkadaşımda iphone 16 pro max var bana şey diyor bağımlılık gibi bişey iphone her sene fix sürüm yükseltiyorsun diyor bunun ana nedenide bence satarken fazla kayıp yaşamaması olabilir
Değer kaybı konusundan dolayı oluyor genelde. Çok cüzi meblağlara telefonunu değiştirmek gerçekten güzel oluyor. Android kanadının asıl sıkıntılarından birisi bu. 2. Elden iPhone 12, 11 alan birçok kişi varken ben hayatımda hiçbir yerde 2. el s21 s22 alan kullanıcı görmedim. Hem çok daha ucuz fiyatlara satılıyorlar çıkış fiyatının, hem de talebi çok az. Bence her sene en yenisini almak yine biraz tüketim çılgınlığı oluyor influencer değilseniz ya da çok hoşunuza giden bir özellik gelmediyse.

noxsi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
Abdullah
İlgilendiği Kategoriler
Tarih,Pc oyunları
ip 13 60 hz ve bana kalırsa şu dönemde 60 hz telefon alınmaz s23 tercih edin

Buğrahan Mert

80+ Silver
Merhaba, iPhone 13 ve S23 arasında çok kaldım şu an aktif olarak Redmi Note 11 kullanıcısıyım benim için öncelikli şeyler şunlar:
-Kamera (görüntü net ve güzel gözükmesi) + gece kamerası
-Hız (sayfa ya da uygulama geçişlerinde hızlı olması.
Aklıma şu an bunlar geldi ek olarak şunu söyleyebilirim ful Android kullanıcı olarak IOS'a geçmem mantıklı mı geçersem ne gibi şeylerle karşılaşırım (hesap bilgileri şifreler fotoğraflar taşıma vs.) Bunlar var bir de iPhone 13 eski telefon olarak mı geçiyor S23 ne de olsa 1 2 sene daha sonra çıktı diye biliyorum sürüm güncellemesi ya da yavaşlama, donma yapar mı?
* Ek olarak bunlar yerine şu alınabilir dediğiniz bir telefon var mı?
Bütçe 25-30k arası.
Yurt dışı düşündüm ama bu 8-4 ay mevzusu yüzünden vazgeçtim sizce mantıklı mı yurt dışı almak yoksa saçmalık mı (IMEI kaydı 43K iken)?

Rapor
Düz iphone bedava olsa alınmaz

crabman

80+ Bronze
Exynosların halen ısınma sorunları var, Samsung'a güvenmiyorum işlemci konusunda. Snapdragon kullandıkları modellerde bile aynı işlemciyi kullanan öteki android modellerden daha düşük performans veriyorlar. Face ID konusu ise, Face ID normal bir yüz tanımadan çok daha farklı sistemde çalışan bir şey. iPhone deneyimlediğiniz zaman daha iyi farkına varabilirsiniz. Samsung telefonlarda yüz tanıma sistemleri kamera uygulamasını arka planda açıp onu ss alarak yüzünü eşleştirip açan bir sistem. Fotoğraf göstererek vesaire açılabiliyor. Face ID özel sensörler bulunduğu için daha telefonun tam ekranına bakmıyorken bile yüzünü doğru tanımlayıp açabiliyor. Bunun haricinde diğer uygulamalarla daha senkronize biçimde çalışıyor. Hayat sosyal medyadan ibaret değil ancak %95 telefon kullanıcısı fotoğraflarını sosyal medyadan paylaşıyor. Eğer fotoğrafı fiziki çıktı alıp fotoğraf albümüne vesaire yapıştırmıyorsanız iPhone'un farkını anlayabilirsiniz. Reels videolarındaki temel fark renk tonları. Kullanıcı gözüne hitap eden renkleri Apple sunduğu için daha kaliteli algısı yaratıyor izleyici gözünde, ayrıca Samsung'larda çekilen reels videoları Samsung cihazlarda 30 fps izlenebilirken iPhone'da 60 fps izlenebiliyor böyle bir farkta duydum (kendi deneyimim değil). Bahsettiğim blog yazısı "Android'ler neden kasıyor" yazıya tıklayarak erişebilirsiniz.
ilk önce blog yazısından başlamak istiyorum.
yazı 14 yıl önce yazılmış. o zamandan bu zamana kadar çok büyük değişiklikler iki marka içinde yaşandı. o yüzden o blog yazısının bir argüman olarak kullanılmasını doğru bulmuyorum.

Exynos işlemcilerin eski nesilleri sorunluydu. yenileri gayet sağlam ve başarılı. kardeşim iphone 13 kullanıyor ve cihazı şarja taktığımda (tüm bağlantılar kapalı halde) cihaz bir süre içinde çok ısınıyor. "Snapdragon kullandıkları modellerde bile aynı işlemciyi kullanan öteki android modellerden daha düşük performans veriyorlar." demişsiniz. Bunun kanıtı varsa paylaşabilir misiniz. bunu ilkkez sizden duydum.

face id kızıl ötesi sensör ile yüz taraması yapıyor. samsungun hiç bir cihazında bu özellik yok diye biliyorum. fakat bu özelliğe sahip samsung dışı android cihazlar mevcut. yani sadece apple'a has bir özellik değil. Tamam telefon kişisel bir araç, içindeki bilgilerin saklanması ve istenmeyen kişilerin eline geçmemesi gerekiyor. Fakat devlet bilgisi saklamadığınız müddetçe bunun çok önemli olduğunu sanmıyorum.

sosyal medyada da bir android ile iphone arasında çok büyük bir fark görmedim. Dediğim gibi kardeşim iphone 13 kullanıyor. onun ve benim paylaştığım instagram içeriklerinde bir fark görmüyorum açıkçası. ayarlarda içerikleri en yüksek kalitede yükleme ayarını açtım ve içerikleri kaliteli şekilde yükleyebildim.

samsung 30fps izliyor iphone 60fps izliyor muhabbetininde şehir efsanesi olduğunu düşünüyorum.

GörkemW

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
812
İsim
Görkem çetinkaya
Donma kalmadı mı? Madem 2015de kaldı donma işi neden 2025de tanıtılan s25i bakın kasmadan uygulama açabiliyor diye tanıtıyorlar? Her sene aynı şeye dönüyor konu. Ayrıca halen iPhone'lardan çekilen fotoğraflar daha güzel gözüküyor sosyal medyada s23de olsa s24de olsa
Dostum sizin gibilerin hala algisi degismemis ki adamlar soylemek zorunda kaliyor.

Top Bottom