crabman
80+ Bronze
S24U premium hissettiriyor desen belki bir nebze katılabilirdim ancak normal s24 standart bir cihaz. Görünüşü itibariyle A ve M serileriyle çok benzer tasarımlarla geliyor bu cihazlar. Elbette bazı noktalarda farklar anlaşılabiliyor ama her kullanıcının ayrıt edebileceği şeyler değil.
Samsung'lar daha S21 serisine kadar birkaç sene sonra kasma donma ekranda çizgi gibi sorunlar yaşıyordu. Daha yeni yeni bu sorunlara çözümlenmeye başladı. Ancak androidde halen çıktıktan 6, 7 sene sonra kasmayan bir cihaz yok. Güncelleme desteği garantisi bunu garanti etmiyor, bu garanti desteği işini de androidlere getiren marka Apple.
İşlemcide attığım test zaten throttling testi. Throttling dediğimiz şey zaten işlemcinin ısınmaya karşı hızını düşürmesi zaten. Tüm işlemciler throttling yaşar burada yazdığınız kısımda hatalısınız. Vivo X100 U'da S24U'da throttling yaşıyor ancak Samsung'un gücü %55'e düşerken vivo %69 gücünde çalışıyor. İşlemci performansını etkileyen şeylerden en önemlisi sıcaklık zaten. 10 dakikada gösterdiği performans değil 1 saatte gösterdiği performans önemli.
Face ID örneği benim Apple'ın Android'den daha iyi yaptığını söylediğim ufak detaylardan biriydi. Bu detaylar sıfırdan cihaz aldıracak detaylar değiller ancak elbette bir faktör olur. Normalde bu kadar üzerine düşülecek bir konu değil siz detayını istediğiniz için detayına indim. Bunlar dışında Taptic Engine farkı, iCloud, daha iyi ekosistem, daha iyi animasyonlar, ve çok daha fazla detay var hepsini yazıya sığdırmak mümkün değil.
Dediğiniz dinamik yenileme hızı 60hz ve 120hz arasında değişiyor yani hiçbir durumda 30hz'ye düşmüyor cihazlar. Bu sorun dinamik yenileme hızı değil yani. 30hzye düşüyorsa daha büyük bir problem millet Apple'ı 60hz'de tutuyor diye gömüyor 2025 yılında 30hz asıl kabul edilmeyecek şey
throttling testi için demek istediğimi anlatamadım sanırsam. işlemci 45 dereceye ulaştığında cihaz gücü ne kadar kesecek diye şirketler bunu ayarlıyor. örneğin: samsung, s24 ultra 45 dereceye ulaştığında işlemci %50 gücünü kıssın diye ayarlar. ama vivo gider x100 ultra 45 dereceye ulaştığında gücünün sadece %20 sini kıssın der. ve bu sayede daha iyi performans alınabilir.
dinamik yenileme hızı android 15 güncellemesiyle beraber 60hz altına düşüyor.