Neler Yeni

İPHONE 13 mü yoksa S23 mü ?

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,561
İsim
Mustafa Yüksel
İlgilendiği Kategoriler
Bilim, Tarih, Teknoloji, Müzik, Psikoloji, Felsefe
Instagram
@haris4era
Twitter
lrearis
Discord
aster4era

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,561
İsim
Mustafa Yüksel
İlgilendiği Kategoriler
Bilim, Tarih, Teknoloji, Müzik, Psikoloji, Felsefe
Instagram
@haris4era
Twitter
lrearis
Discord
aster4era
yoo gayet dogru söylüyor ios işletim sistemi gerçekten akıcı
Google uygulamalarının animasyonları bile daha iyi apple'da ancak 60hz 120hz karşılaştırması yapmayalım 120hz apple > 120hz android ama 60hz apple < 120hz android o kadarda uçmaya gerek yok

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
mert kahveci

Otobuscu06

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
380
İsim
Ahmet
Google uygulamalarının animasyonları bile daha iyi apple'da ancak 60hz 120hz karşılaştırması yapmayalım 120hz apple > 120hz android ama 60hz apple < 120hz android o kadarda uçmaya gerek yok
120hz tabii ki de daha iyi ben o anlamda söylemedim apple 60 hz olsa bile ios sayesinde sanki daha yüksek bir hz sahipmiş gibi oluyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

kesinlikle demişsiniz bir de. neye göre?
apple instagram performansı daha iyi
işletim sistemi daha stabil
tasarımı ve kullanımı daha kolay (öznel)
ios işletim sistemi daha güvenli

samsungun sürekli aynı tasarımı kullanmasından dolayı sevemiyorum, örn A serisinden bir telefon da alsan arka tasarımı aynı S23 de alsan aynı bir şey değişmiyor tasarımsal olarak

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
mert kahveci
120hz tabii ki de daha iyi ben o anlamda söylemedim apple 60 hz olsa bile ios sayesinde sanki daha yüksek bir hz sahipmiş gibi oluyor.

apple instagram performansı daha iyi
işletim sistemi daha stabil
tasarımı ve kullanımı daha kolay (öznel)
ios işletim sistemi daha güvenli

samsungun sürekli aynı tasarımı kullanmasından dolayı sevemiyorum, örn A serisinden bir telefon da alsan arka tasarımı aynı S23 de alsan aynı bir şey değişmiyor tasarımsal olarak
e ona bakarsan iphone 11 den beri hep aynı tasarım o nasıl olucak hocam ?

crabman

80+ Bronze
heh işte yani bana burda iphone yada android savunmayın bana sebep sunun şu yüzden falan diye yoksa bende derim iphone en iyi telefon yada android önemli olan neden böyle dediğin ha sebebin yoksa bu kusura bakmayın fanboyluğa giriyor
aynen öyle. direkt "iphone 13 kesinlikle" diye söyleyince fanboyluk. ha aklında bir sebep varsa yazsın bizde bilelim. ben size direkt artıları eksileri saymak isterim. bu mesajımdan sonra tercihi size bırakıyorum.

Kamera Farkları:
İphone 13 12mp kameraya sahipken S24FE 50mp kameraya sahip.
Diyafram açıklığı iphonede daha iyi fakat bu günlük kullanımda göze çarpacak bir durum değil. sadece detaylı teknik özellik.
S24FE video kaydında 4320p (8K) 30fps değerlerine ulaşabilirken iPhone 13 en fazla 2160p (4K) 60fps verebiliyor.
iPhone 13'de kayıpsız yakınlaştırma yok diye biliyorum. S24FE 3x kayıpsız yakınlaştırmaya sahip.
DxOMark Camera V5 testinde, iPhone 13 125 puan alırken S24FE 133 puan alıyor.

İşlemci/Donanım Farkları:
iPhone 13 de kullanılan A15 işlemcisi kötü değil. Fakat S24FE de kullanılan Exynos 2400e işlemcisi A15'den kısmen daha iyi. Aralarında çok büyük bir fark yok fakat dediğim gibi S24FE ufak farklar ile önde. RAM kısmına gelecek olursak iPhone 4GB RAM'e sahip. S24FE ise 8GB.

Güncelleme Garantisi:
iPhone 13 güncellemeleri en geç 2027 yılında sona erecek. S24FE ise 7 Yıl güncelleme garantisine sahip ve cihaz 2024 yılında çıktı. Buda demek oluyor ki 2031 yılına kadar güncelleme alacak bir cihaz.

Pil Farkları:
iPhone 13 video oynatmada 15 saat. S24FE ise 28 saat. Neredeyse iki katı fark var. S24FE şarj hızında sadece 5W daha hızlı. (20/25)
iPhone 13 3227 mAh bataryaya sahipken S24FE 4700 mAh kapasiteye sahip. Bu ciddi bir fark.

Diğer farklar:
USB Bağlantısında iPhone 13 USB 2.0 destekliyor. S24FE ise 3.0 destekliyor. BT desteklerindede fark var ama çok önemli olduğunu sanmıyorum.

Bunlar kağıt üstündeki bilgiler. günlük kullanımda farklar olabilir. fakat sonuçlar hemen hemen bu şekilde olacaktır. Eksik yazdığım şeyler varsa kusura bakmayın. ekleme yapabilirsiniz.

Otobuscu06

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
380
İsim
Ahmet
e ona bakarsan iphone 11 den beri hep aynı tasarım o nasıl olucak hocam ?
hocam samsungdaki tasarımın tüm serilerde aynı olması çok saçma sadece A serisi öyle olsa tamam eyvallah ama amiral gemisi bile aynı tasarıma sahip ayrıca iphone a uzaktan baktıgın zaman hangi seri oldugunu anlayabiliyorsun ama samsungta bu durum yok

Vachiron

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Ali arda
Merhaba, iPhone 13 ve S23 arasında çok kaldım şu an aktif olarak Redmi Note 11 kullanıcısıyım benim için öncelikli şeyler şunlar:
-Kamera (görüntü net ve güzel gözükmesi) + gece kamerası
-Hız (sayfa ya da uygulama geçişlerinde hızlı olması.
Aklıma şu an bunlar geldi ek olarak şunu söyleyebilirim ful Android kullanıcı olarak IOS'a geçmem mantıklı mı geçersem ne gibi şeylerle karşılaşırım (hesap bilgileri şifreler fotoğraflar taşıma vs.) Bunlar var bir de iPhone 13 eski telefon olarak mı geçiyor S23 ne de olsa 1 2 sene daha sonra çıktı diye biliyorum sürüm güncellemesi ya da yavaşlama, donma yapar mı?
* Ek olarak bunlar yerine şu alınabilir dediğiniz bir telefon var mı?
Bütçe 25-30k arası.
Yurt dışı düşündüm ama bu 8-4 ay mevzusu yüzünden vazgeçtim sizce mantıklı mı yurt dışı almak yoksa saçmalık mı (IMEI kaydı 43K iken)?

Rapor
İmei kaydini 500 e hallediliyor hocam

Otobuscu06

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
380
İsim
Ahmet
yani hocamlar bilmiyorum belki düşüncelerimiz uyuşmuyordur belki ben yanlış düşünüyorum kusuruma bakmayın ama yani ben mecburda kalmadıgım sürece asla android bir cihaz kullanmam apple varken

Top Bottom