Neler Yeni

IPhone 13 Nasıl Şarj Etmeliyim?

ahmetwilliam

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
103
İsim
Ahmet
kendim 20-80 arası kullanıyordum şarjı gece şarjda bırakmıyordum, iphone 11,13,14pro hepsinde aynısını yaptım rekorum 14 pro 7 ay 100 de kaldı sağlık sonra ani düşüş oldu :D
bnmde 100 şuan 6 aydır felan. bakalm inş böyle devam eder :D

Trabzonlu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
381
İsim
Ömerfaruk
en sağlıklısı öyle olur ama 100'e kadar şarj etmek, 20'den düşürmekten daha az sıkıntılı.
bu arada tavsiyeniz üzerine aldığım iPhone 15 den aşırı memnunum tekrar teşekkürler.eski konuyu çıkarmıyım ortaya burda varken yazayım dedim <3

GörkemW

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
690
İsim
Görkem çetinkaya
Yaklaşık 2 hafta önce aldım ve ilk günler sanki şarjım su gibi akıp gidiyor gibiydi. Şuan biraz daha iyi sanırım. Hala telefonu nasıl şarj etmeliyim aklımda sorular var. Biri diyor %20de tak %80de çek falan filan. Bakınca 13ün bataryası aman aman büyük bir batarya değil %80 beni nasıl bir gün götürsün? Ben de %20lerde takıp %100 olunca şarjdan çekiyorum. Genellikle uyumadan önce %100 oluyor ve telefonu şarjdan çıkarıyorum öyle uyuyorum ama sabah kalktığımda şarjım 90-95 oluyor. Son 10 gündür batarya performansımı aşağıya ekliyorum.
Alıntıyı görüntüle
@şahin doğan hocam siz anlıyordunuz telefonlardan önerileriniz var mıdır? Değerler nasıl?
Bildigim kasariyla 80 uzerine yukselmemesi lazim. Alt sinirda 10 fln olmasi lazim.

lia shine

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,020
İsim
Hasan
Ekstra bir ayar yok.
Mesaj otomatik birleştirildi:

13'ün üretimi 1-2 ay önce durdu. Max 6 aylık cihazdır şu an satılanlar.
muhtemelen öyle, turkcellden aldık ve sadece gece yarısı rengının kaldıgını soyledıler. Muhtemelen turkcelldekı son stoklardı.

Gird4p

80+
Bende anlamıyorum ya :D telefonu alıp tam potansiyelde kullanmamak. Bazılarıda 120hz yerine 60 kullanıyor. Hayır pil azaldıktan donrada yenisiyle değiştirilebiliyorken gram mantıklı gelmiyor. Son yıllarda millet ağlama noktasına geldi pili düsüyor diye suan 87 benim telefon oturup ağlamam falan mı gerekiyor?
Yani bence de. Ben o kadar çalışıp zamanımı verip istediğim cihazı almışım, bir de arkasından bebek gibi onla mı ilgileneceğim? Şarja takılı sabaha kadar oyun da oynarım, %1'e gelmeden şarja da takmam ama baktım performans düşüyor parasını verir bataryayı değiştiririm. Zaten uzun süre yüksek yüzdede kalanlar bir süre sonra birden yüzdelerin takır takır düşmesi ile karşılaşıyorlar. Bataryaların çalışma mantığı belli. Bu noktada alınacak önlem edeceğimiz karı kurtarmıyor.

ahmetwilliam

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
103
İsim
Ahmet
7-8 ay öyle gitti 1 ayda 92 ye kadar düştü düşerken hiç acımıyor, bence garantiye göre sistem ayarlıyor gerçekçi değer değil
bnm hala garanti devam ediyor ztn. 6 ay felan oldu alalı. bencede öyle

Volkan:/

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,094
İsim
Volkan
Yaklaşık 2 hafta önce aldım ve ilk günler sanki şarjım su gibi akıp gidiyor gibiydi. Şuan biraz daha iyi sanırım. Hala telefonu nasıl şarj etmeliyim aklımda sorular var. Biri diyor %20de tak %80de çek falan filan. Bakınca 13ün bataryası aman aman büyük bir batarya değil %80 beni nasıl bir gün götürsün? Ben de %20lerde takıp %100 olunca şarjdan çekiyorum. Genellikle uyumadan önce %100 oluyor ve telefonu şarjdan çıkarıyorum öyle uyuyorum ama sabah kalktığımda şarjım 90-95 oluyor. Son 10 gündür batarya performansımı aşağıya ekliyorum.
Alıntıyı görüntüle
@şahin doğan hocam siz anlıyordunuz telefonlardan önerileriniz var mıdır? Değerler nasıl?
iyileştirmiş şarjı aç geç yok 20 de tak 80 de çıkar boş işler ben öyle yapıyorum 5 aydır 13 te 80 de bırakmaya çalışıyorum sadece olmazsa kullanıp geçiyorum

Bimmerx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Sh900
bu kadar ince düşünecek ne var altı üstü bir telefon bende 15 pro max var ne zaman istersem o zaman şarja takıyorum. pili de hala çok iyi günü çok rahat çıkartıyorum. (yaklaşık bir yıllık ve oyun oynamıyorum bazen clash of clans oynuyorum)

Son düzenleme:

zyraxone

80+
bu kadar ince düşünecek ne var altı üstü bir telefon bende 15 pro max ne zaman istersem o zaman şarja takıyorum. pili de hala çok iyi günü çok rahat çıkartıyorum. (yaklaşık bir yıllık ve oyun oynamıyorum bazen clash of clans oynuyorum)
Evet benim 15pm 87 pil sağlığı ilk günkü gibi

lia shine

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,020
İsim
Hasan
Ekran süreleri normal. 20'nin altına düşürmemek daha sağlıklı olur. 100'e kadar şarj etmek, 20'den aşağı inmesinden daha az sıkıntılı. 20'nin, 25'in altına çok düşürmesen yeterli.
geçen gün okulda telefonu kutuya koydum ve koydugumda şarjı 70di. Kutudan aldım bi baktım şarjım 49. Telefon kendi kendine SOS'u aramış. Arama yaptığı için mi düşmüş yoksa nasıl bu kadar düşebiliyor anlamıyorum.

Top Bottom