İphone 13 video kasma

Mtyavuz

80+
Reaksiyon skoru
5
Merhabalar iphone 13 model bir telefonum var telefonun gece çekimlerindeki video performansı aşırı berbat 60 fps çekim yapıyorum ama videolar 30 40 fps miş gibi oluyoe . Yüksek ışıkda veya 1080p de bu durumları yaşamıyorum . Sadece 4k da ve düşük ışıkda bu 4k 60fps olmasına rağmen videolar 30 fps gibi oluyoe çekerkende kayıt aldıkdan sonrada

Merhabalar iphone 13 model bir telefonum var telefonun gece çekimlerindeki video performansı aşırı berbat 60 fps çekim yapıyorum ama videolar 30 40 fps miş gibi oluyoe . Yüksek ışıkda veya 1080p de bu durumları yaşamıyorum . Sadece 4k da ve düşük ışıkda bu 4k 60fps olmasına rağmen videolar 30 fps gibi oluyoe çekerkende kayıt aldıkdan sonrada
Normal herkes bu sıkıntıyı çekiyor.

iPhone 13 (ve hatta iPhone 14 bile), düşük ışıkta 4K 60 FPS çekimi sabit tutamıyor.
Sensörün yeterince ışık toplayamaması
: 60 FPS için her kareye çok daha kısa pozlama süresi gerekir (çünkü saniyede 60 kare çekmek zorunda).
Işık az olduğunda, iPhone daha fazla ışık alabilmek için:
FPS’i otomatik olarak 30’a kadar düşürür
veya kare süresini uzatır, bu da videoda “yavaşlama / takılma” hissi oluşturur.
Apple’ın Dinamik FPS (Auto FPS) özelliği:
iPhone 13’te varsayılan olarak düşük ışıkta FPS düşürme (Auto FPS) açık olabilir.
Bu özellik, ışık yetersiz olduğunda 60 yerine 30 FPS’e geçerek görüntü kalitesini korur ama “akıcılığı” bozar

Aşağıdaki adımları uygulayarak daha sabit 60 FPS elde edebilirsin 👇
Ayarlar > Kamera > Video Kaydı > Daha iyi düşük ışık için FPS’i otomatik düşür (Auto FPS) kısmına gir.
Bu seçeneği kapalı hale getir.
Böylece iPhone karanlıkta bile FPS’i 30’a düşürmez, 60’ta kalmaya çalışır (ışık yettiği kadar).

Ne kadar küçük bir ışık kaynağı bile olsa (örneğin bir masa lambası veya iPhone’un flaşı), sensörün 60 FPS’yi korumasına yardımcı olur

Bazı kullanıcılar HDR video açıkken düşük ışıkta FPS düşüşleri yaşıyor.
Ayarlar > Kamera > Video Kaydı > HDR Video (High Efficiency) → kapat.
Ardından tekrar test et.
Eğer ortam karanlıksa, 4K yerine 1080p 60 FPS kullanmak daha akıcı sonuç verir.
Çünkü 4K sensörden daha fazla veri istediği için düşük ışıkta daha çok zorlanır.
Ek Bilgi
iPhone’un “takılıyor gibi” görünen videoları genellikle gerçek FPS düşüşü değil, ışık yetersizliğinden dolayı pozlama uzaması sonucu oluşan “motion blur” hissidir.
Özellikle iç mekanda, tungsten veya sarı ışık altında bu etki daha belirgin olur.

Düşük diyafram çünkü 13ün kamerası.

İso ve ss arttırması için fps düşürüyor,yoksa simsiyah ekran görürsün

iPhone 13 (ve hatta iPhone 14 bile), düşük ışıkta 4K 60 FPS çekimi sabit tutamıyor.
Sensörün yeterince ışık toplayamaması
: 60 FPS için her kareye çok daha kısa pozlama süresi gerekir (çünkü saniyede 60 kare çekmek zorunda).
Işık az olduğunda, iPhone daha fazla ışık alabilmek için:
FPS’i otomatik olarak 30’a kadar düşürür
veya kare süresini uzatır, bu da videoda “yavaşlama / takılma” hissi oluşturur.
Apple’ın Dinamik FPS (Auto FPS) özelliği:
iPhone 13’te varsayılan olarak düşük ışıkta FPS düşürme (Auto FPS) açık olabilir.
Bu özellik, ışık yetersiz olduğunda 60 yerine 30 FPS’e geçerek görüntü kalitesini korur ama “akıcılığı” bozar

Aşağıdaki adımları uygulayarak daha sabit 60 FPS elde edebilirsin 👇
Ayarlar > Kamera > Video Kaydı > Daha iyi düşük ışık için FPS’i otomatik düşür (Auto FPS) kısmına gir.
Bu seçeneği kapalı hale getir.
Böylece iPhone karanlıkta bile FPS’i 30’a düşürmez, 60’ta kalmaya çalışır (ışık yettiği kadar).

Ne kadar küçük bir ışık kaynağı bile olsa (örneğin bir masa lambası veya iPhone’un flaşı), sensörün 60 FPS’yi korumasına yardımcı olur

Bazı kullanıcılar HDR videoaçıkken düşük ışıkta FPS düşüşleri yaşıyor.
Ayarlar > Kamera > Video Kaydı > HDR Video (High Efficiency) → kapat.
Ardından tekrar test et.
Eğer ortam karanlıksa, 4K yerine 1080p 60 FPS kullanmak daha akıcı sonuç verir.
Çünkü 4K sensörden daha fazla veri istediği için düşük ışıkta daha çok zorlanır.
Ek Bilgi
iPhone’un “takılıyor gibi” görünen videoları genellikle gerçek FPS düşüşü değil, ışık yetersizliğinden dolayı pozlama uzaması sonucu oluşan “motion blur” hissidir.
Özellikle iç mekanda, tungsten veya sarı ışık altında bu etki daha belirgin olur.
Çok teşekkür ederimm

Geri