Neler Yeni

İphone 15 vs Samsung Galaxy S24

Kamera için hangisi

• S24

Oylar: 17 68.0%
  • İphone 15

Oylar: 8 32.0%

• Oy kullanan toplam üye
    25

Tessy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Berkay
Dostlar selam. Şu anda halen Samsung galaxy M21 modelini kullanıyorum. 2020den beri ve değiştirmek istiyorum. Benim için önemli özellik sadece kamera. Kamera bakımından siz iphone 15 mi samsuns s24 mü önerirsiniz tabii bütçe mevzusu ve aradaki fiyat farkı da malum sizin tercihiniz ne olur?

EsdeathSama

80+ Bronze
S24 ultra kullanıyorum. Nasıl iphoneda düz model alınmaz ise samsungta ultra harici alınmaz.
Exynos çok kötü bir işlemci sırf s24+ almamak için kredi çektim ultra aldım. Aynı telefon aynı marka modelin abd-kanada versiyonu %14'e varan daha iyi pil ömrü sunuyor. Aynı şekilde exynos 2400 snapdragon 8 gen 3 ile rakip bile değil. Aynı sensör olmasına rağmen video kalitesinde bariz farklar var.
Exynos hala çöp (uyarı alırsam alayım ama gerçekler değişmeyecek)

quistin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
604
İsim
Fırat divitci
Düz iphone 15 s24 ile rakip olacak bir teknoloji değil malesef. Exynos olması negatif bir şey ama sonuçta snapdragon 8 gen 2'den güçlü ve daha iyi batarya performansı sunuyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

S24 ultra kullanıyorum. Nasıl iphoneda düz model alınmaz ise samsungta ultra harici alınmaz.
Exynos çok kötü bir işlemci sırf s24+ almamak için kredi çektim ultra aldım. Aynı telefon aynı marka modelin abd-kanada versiyonu %14'e varan daha iyi pil ömrü sunuyor. Aynı şekilde exynos 2400 snapdragon 8 gen 3 ile rakip bile değil. Aynı sensör olmasına rağmen video kalitesinde bariz farklar var.
Exynos hala çöp (uyarı alırsam alayım ama gerçekler değişmeyecek)
Sd 8 gen 3'ten kötü ama s24'ün batarya süresi ekran parlaklığı daha yüksek olmasına rağmen s23'ten daha fazla. Abarttığınız kadar bir durum yok bence.

EsdeathSama

80+ Bronze
Düz iphone 15 s24 ile rakip olacak bir teknoloji değil malesef. Exynos olması negatif bir şey ama sonuçta snapdragon 8 gen 2'den güçlü ve daha iyi batarya performansı sunuyor.

Sd 8 gen 3'ten kötü ama s24'ün batarya süresi ekran parlaklığı daha yüksek olmasına rağmen s23'ten daha fazla. Abarttığınız kadar bir durum yok bence.
Hocam konumuz s8g2 değil ki artık üzerinden neredeyse 2 nesil geçecek olan işlemci kendisi. Ben neden yurtdışı insanıyla aynı telefonu alıp 1.5-2 saat daha az batarya ömrüyle kullanıyorum.

kad1RRR

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,296
İsim
kadir
İstek kamera ise karşılaştırılamaz bile,15 al.
Fiyat farkını düşünürsek S24 alınabilir.

quistin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
604
İsim
Fırat divitci
Hocam konumuz s8g2 değil ki artık üzerinden neredeyse 2 nesil geçecek olan işlemci kendisi. Ben neden yurtdışı insanıyla aynı telefonu alıp 1.5-2 saat daha az batarya ömrüyle kullanıyorum.
Ama şöyle bir durum var yazınızda bu işlemcinin çok zayıf olduğu ve alınmayacağı izlenimi doğuyor bu telefon s23 ultradan daha güçlü bir telefon sonuçta ve iphone 15 de 14 pro max işlemcisi kullanıyor yani doğal olarak s24 iphone 15'ten net bir şekilde daha güçlü bir işlemci. Exynos 2400 güncel ve güçlü bir işlemci.

İstek kamera ise karşılaştırılamaz bile,15 al.
Fiyat farkını düşünürsek S24 alınabilir.
Düz iphone serisinin kamerası çok da iyi değil. Klişe olacak ama 15x'in üstüne zoom bile atamıyor.

DR. BİYOLOJİ

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,946
İsim
kilan embappe
S24'ün pil performansı kötü, 15'de bildiğimiz gibi. Şahsen yurt dışı sıfır 15 Pro falan alın derim. İkisi arasından benim tercihim 15 olacaktır. S24 iki sene sonra bu zamanın 18-20k sına falan maksimum satılır. 15 ise zam bile alır.

EsdeathSama

80+ Bronze
Ama şöyle bir durum var yazınızda bu işlemcinin çok zayıf olduğu ve alınmayacağı izlenimi doğuyor bu telefon s23 ultradan daha güçlü bir telefon sonuçta ve iphone 15 de 14 pro max işlemcisi kullanıyor yani doğal olarak s24 iphone 15'ten net bir şekilde daha güçlü bir işlemci. Exynos 2400 güncel ve güçlü bir işlemci.

Düz iphone serisinin kamerası çok da iyi değil. Klişe olacak ama 15x'in üstüne zoom bile atamıyor.
Exynos 2400 "rakibi olacak" snapdragon 8 gen 3e göre kötü diye düzeltiyim o zaman hocam.
Evet bu işlemci 8gen2den güçlü ama 8gen3'ten güçsüz yani bu ikisinin tam ortasında.

kad1RRR

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,296
İsim
kadir
Kısa süre s23 kullanmış şuan ip 15 kullanan biri olarak aradaki fark uçurum maalesef.
Tabii ki pro serisi zoom olarak fark yaratıyor ama bütçe meselesi.
Telefonda zoom'u son 1 yılda 1 kere kullanmamışımdır, bu genel olarak da böyle kullanıcılarda.

Top Bottom