Neler Yeni

iPhone 15lardan hangisini almak daha mantıklı?

ConquerorXIV

80+ Gold
O zaman 60 civarına Pil 95 üstü 1.5 yıl civarı garantili 15 Pro alırım daha iyi. Sıfır ile 2. eli niye karşılaştırıyorsun ki zaten?
60a varsa 256lık öyle satan 2.el alsın zaten

ZAGOR77

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
ZAGOR
YD 15 Pro Max kullanıyorum çift fiziki sim şahsen tr cihaza o parayı vermem onun yerine 2 yd cihaz alırım,yd kullanmak için alternatif çok iphone 6 alırsın tr cihazı sim kart takarsın ona icloud aynı girince aramalar geliyor zaten tr cihazın çok komedisi kalmıyor iphone 6 dediğim cihaz hafif zaten varlığı yokluğu belirsiz yinede siz bilirsiniz tercih meselesi.

Mustafa Zahid

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,238
İsim
Mustafa Zahid Önder
İlgilendiği Kategoriler
Her şeye maydanoz olur.
Instagram
@mustyonder
Steam
id/mustyonder
Discord
mustyonder#0007
4-5 için değmez. Min 8-9K oynaması lazım bence.
Gerçi evet o kadar çıkartabiliyorken sıfır almak daha mantıklı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

YD 15 Pro Max kullanıyorum çift fiziki sim şahsen tr cihaza o parayı vermem onun yerine 2 yd cihaz alırım,yd kullanmak için alternatif çok iphone 6 alırsın tr cihazı sim kart takarsın ona icloud aynı girince aramalar geliyor zaten tr cihazın çok komedisi kalmıyor iphone 6 dediğim cihaz hafif zaten varlığı yokluğu belirsiz yinede siz bilirsiniz tercih meselesi.
İki telefon taşımak istesem yanımda eziyet olacakmış gibi hissediyorum bir de ek olarak kendim sürekli maaş alan birisi değilim yani gidip bu sene veya seneye bir üst model iP16 Pro/Pro Max YD alamam. Telefon alırsam rahat elimde bi 3-4 sene kalır. O yüzden de yurtdışını pek düşünmüyorum.

şahin doğan

80+ Platinum
6-7 gibi cihazların pili hücresel paylaşınca 3-4 saatte bitiyor. Yanında + Powerbank de taşıyacak.

EsdeathSama

80+ Bronze
YD iPhone'lar da bile TL bazında zarar etmiyorsun neredeyse. 2022 Haziranda 11 veya 12.000 TL'ye YD 12 almıştım sıfır olarak, 2. elde fiyatı hala aynı ve baya satılıyor telefoncularda. Pro'ların bataryaları oyun oynamayanlara fazlasıyla yetiyor bence. Profilimde 15 Pro pil performansı mevcut.
Bilemiyorum, arkadaşım lansman günü aldığı 15 proyu iade etmişti batarya yüzünden ama tabi artık 1 yıl oldu kendine gelmiştir muhtemelen.
Batarya konusunda bir ben şanssızım galiba s24 ultrayı 60hzde kullanmama rağmen 1 gün takılıyorum ertesi günün sabahı şarja takarak başlıyorum :D

şahin doğan

80+ Platinum
Bilemiyorum, arkadaşım lansman günü aldığı 15 proyu iade etmişti batarya yüzünden ama tabi artık 1 yıl oldu kendine gelmiştir muhtemelen.
Batarya konusunda bir ben şanssızım galiba s24 ultrayı 60hzde kullanmama rağmen 1 gün takılıyorum ertesi günün sabahı şarja takarak başlıyorum :D
İlk çıktıklarında sorunlar her zaman oluyor. Şu an 16 Pro'dan memnun olan yok :D

ZAGOR77

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
ZAGOR
6-7 gibi cihazların pili hücresel paylaşınca 3-4 saatte bitiyor. Yanında + Powerbank de taşıyacak.
Hocam kış geliyor zaten kişiden kişiye değişir şahsen çanta ile dolaşıyorum sorun olacağını düşünmüyorum ayrıca açık konuşayım tr cihazına bütçem yetmez.

şahin doğan

80+ Platinum
Hocam kış geliyor zaten kişiden kişiye değişir şahsen çanta ile dolaşıyorum sorun olacağını düşünmüyorum ayrıca açık konuşayım tr cihazına bütçem yetmez.
Bende YD cihaz + iPhone 6s taşıyordum zaten. Sorun olur olmaz kişisel. Bende çanta ile dolaştığımdan sıkıntı olmuyordu.

Mustafa Zahid

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,238
İsim
Mustafa Zahid Önder
İlgilendiği Kategoriler
Her şeye maydanoz olur.
Instagram
@mustyonder
Steam
id/mustyonder
Discord
mustyonder#0007
Bende YD cihaz + iPhone 6s taşıyordum zaten. Sorun olur olmaz kişisel. Bende çanta ile dolaştığımdan sıkıntı olmuyordu.
Omuz veya sirt cantasi ile halledilecek seyler ama dedigim gibi almisken 4 sene kafam rahat kullanip sonrasinda satabilmek, 2. telefon tasima eziyeti cekmemek istiyorum. Bir de seneye yurtdisi telefonlara yeni bir kural gelse bir seyler degisse ne olacagi belli olmaz.

xthepatates

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
267
İsim
Yiğit Arık
Bahsetceğim şey başlığa sığmayacağı için böyle garip bir şey yazdım ama kısacası soracağım şey şu:
iPhone SE2 128GB'den iPhone 15'e falan geçmeyi düşünüyorum. 128GB sana yetiyor mu diye sorarsanız iCloud yedeklemesi sayesinde galerim 1GB kapladığı için evet yetiyor. Basic iPhone 15 düşündüm ama o kadar para bayılıyorken bari Pro modeli mi tercih etsem diye bir kararsızlık yaşadım.

Sizce TR iPhone 15 Plus 128GB mı, YD iPhone 15 Pro 256GB mı yoksa para bayılıp TR iPhone 15 Pro 128GB mı alayım? Yurtdışı için uzatma kısmı sorun değil bedavaya halledilecek şeyler ama ben telefonu aldığımda bi 3-4 sene kullanırım diye düşünüyorum. 4 sene sonra yurtdışı iP15 Pro'yu da kim ne yapsın yani? Satamam büyük ihtimal.

TR iP15 Plus: 57.000TL
YD iP15 Pro 128-256GB: 35.000TL
YD iPhone 15 Pro Max 256GB: 41.000TL
TR iP15 Pro 128GB: 65.000TL

Eğer "kanka android falan var s24 ultra alsana ya" dicekseniz Apple ekosistemini bozmak istemiyorum ve akıcılığından memnunum.
Tavsiyem yd 14 pro max alıp keyfine bakman olur. 15 pro max ile 14 pro max arasında fark yok denecek kadar az. Eğerki kapalı 14 pro max temiz 2. El alırsan şuanda piyasa dip seviyede, muhtemelen yılbaşında 2 katına çıkacak. 20k ya 2. El temiz pil 85-95 14pmx al. En kötü esimli birde saat alır telefona bağlarsın veya 2 ay için 500tl bir ücret ödeyip açtırırsın (imei uzatanların sayısı çok azaldı herkes sistem kapalı diyor ama hala yapanlar görüyorum) kalan 45k ya da bir applewatch + mac veya ipad vs. Çekersin. İstersen de almazsın paran kalır.

Mustafa Zahid

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,238
İsim
Mustafa Zahid Önder
İlgilendiği Kategoriler
Her şeye maydanoz olur.
Instagram
@mustyonder
Steam
id/mustyonder
Discord
mustyonder#0007
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Berat
Bahsetceğim şey başlığa sığmayacağı için böyle garip bir şey yazdım ama kısacası soracağım şey şu:
iPhone SE2 128GB'den iPhone 15'e falan geçmeyi düşünüyorum. 128GB sana yetiyor mu diye sorarsanız iCloud yedeklemesi sayesinde galerim 1GB kapladığı için evet yetiyor. Basic iPhone 15 düşündüm ama o kadar para bayılıyorken bari Pro modeli mi tercih etsem diye bir kararsızlık yaşadım.

Sizce TR iPhone 15 Plus 128GB mı, YD iPhone 15 Pro 256GB mı yoksa para bayılıp TR iPhone 15 Pro 128GB mı alayım? Yurtdışı için uzatma kısmı sorun değil bedavaya halledilecek şeyler ama ben telefonu aldığımda bi 3-4 sene kullanırım diye düşünüyorum. 4 sene sonra yurtdışı iP15 Pro'yu da kim ne yapsın yani? Satamam büyük ihtimal.

TR iP15 Plus: 57.000TL
YD iP15 Pro 128-256GB: 35.000TL
YD iPhone 15 Pro Max 256GB: 41.000TL
TR iP15 Pro 128GB: 65.000TL

Eğer "kanka android falan var s24 ultra alsana ya" dicekseniz Apple ekosistemini bozmak istemiyorum ve akıcılığından memnunum.
Hacı eğer kayıt problem değilse bence yurtdışı al. 5 sene sonra da zaten o telefondan alacağın paraya çok ihtiyaç duymazsın diye düşünüyorum makul bi fiyata satarsın. Yani ben iphone a karşıyım direk ama sonuçta telefon üretiyor ve sevenleri var. Fakat düz modelleri çok boş oluyor bu sebeple pro almanı öneririm yurtdışı alırsan da baya bi fiyat farkı oluşuyor. Pro max a gerek yok bence ama yurtdışı pro akar.

Mustafa Zahid

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,238
İsim
Mustafa Zahid Önder
İlgilendiği Kategoriler
Her şeye maydanoz olur.
Instagram
@mustyonder
Steam
id/mustyonder
Discord
mustyonder#0007
Hacı eğer kayıt problem değilse bence yurtdışı al. 5 sene sonra da zaten o telefondan alacağın paraya çok ihtiyaç duymazsın diye düşünüyorum makul bi fiyata satarsın. Yani ben iphone a karşıyım direk ama sonuçta telefon üretiyor ve sevenleri var. Fakat düz modelleri çok boş oluyor bu sebeple pro almanı öneririm yurtdışı alırsan da baya bi fiyat farkı oluşuyor. Pro max a gerek yok bence ama yurtdışı pro akar.
Yurtdisi telefon bence maasli birisinin isini görecek bir olay. 1 senede 1 üst modele gecmek gerekiyor. Yoksa elindeki telefon satilmaz ise yaramaz hale geliyor. Neyse zaten konunun ilk mesajini da düzenleyip belirttim, 14 Pro alma karari aldim. iPhone 15'ten daha ucuza buldum o yüzden cok mantikli geldi.

Top Bottom