Neler Yeni

iPhone 16 baklemeli miyim?

spitfire

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
314
İsim
Burak
Fiyatlar dusmez hayal kurmayalim :)
Duz iPhone 16 almanin da bi anlami yok, ona vereceginiz parayi 15 Pro veya 15 Pro Max'e verebilirsiniz zaten duz iPhone 16'da da 15 Pro ve Pro Max'in islemciyi kullanacaklar muhtemelen.

AntremanKoçuMünir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,006
İsim
Ali
Okumaya gerek yok. Konu çok uzun geldi 😅Yeni seri cihazlar çok yakın tarihte gelecek. Acil almayı gerektirecek durum yoksa beklenir bakılır ona göre karar verilir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
890
İsim
Talha Açıkgöz
Ne ozellikleri ? Ekran farkimi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Düz 15 alacaksan onun yerine 13 al zaten 13-14-15 nerdeyse aynı çok bir fark yok. Hem daha f/p , ayrıca iş adamı değilseniz 13 çok fazlasıyla yeterli olur.
Evet,13daha f/p biliyorum ama 2 sene sonra Apple güncelleme desteğini kesecek ben en az 4 yıl güncelleme alacak bir telefon bakıyorum

her sene olan şey çünkü. iPhone da düz seri her sene 699 + vergi olarak çıkar.

düz 15 al geç 49 a falan var. çok pro çekim yapmıyorsa ve 120 hz ekran çok önemli değil diyorsan 15 yeterli. 15 pro altı modellerde sirinin yapay zeka desteği olmayacak bunu da düşün tabi
Eğer aynı fiyat+vergi çıkacaksa 16 alacağım

Hocam yerinizde olsam yurt dışı alırım son 2 seneye kadar hep tr alıyordum iphonelerimi ama fiyatlar iyice fahişleştiği için önce 13 pro aldım şuan 15 pro aldım güvenilir bi yerden alırsanız sorun yaşamazsınız. 36 bin tl ye 256 lık 15 pro aldım
Yurt dışına çıkma şansım yok yurt dışında bir tanıdığım da yok hocam🙃

kaan0513

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
360
İsim
Kağan UĞURLU
Düz yerine 14 pro ya da 15 pro tavsiye ederim. Type C ve Apple intelligence sizin için önemli değilse 14 pro alın geçin derim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
890
İsim
Talha Açıkgöz
Fiyatlar dusmez hayal kurmayalim :)
Duz iPhone 16 almanin da bi anlami yok, ona vereceginiz parayi 15 Pro veya 15 Pro Max'e verebilirsiniz zaten duz iPhone 16'da da 15 Pro ve Pro Max'in islemciyi kullanacaklar muhtemelen.
Tamam işte aynı işlemci olacak fakat fiyat nasıl olur eğer 15 fiyatı ile aynı olacaksa daha fazla verip 15 pro almanın bir mantığı yok aynı işlemci zaten😅

yenigeldim

80+ Silver

Evet,13daha f/p biliyorum ama 2 sene sonra Apple güncelleme desteğini kesecek ben en az 4 yıl güncelleme alacak bir telefon bakıyorum

Eğer aynı fiyat+vergi çıkacaksa 16 alacağım

Yurt dışına çıkma şansım yok yurt dışında bir tanıdığım da yok hocam🙃
aynı fiyata yurtdışında çıkar tr de pek bekleme onu.

spitfire

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
314
İsim
Burak
günlük kullanımda kesinlikle fark edilmez.

15 ile 15 Pro Max'i karsilastirmiyoruz. 16 mi alayim diyor. Ben de diyorum ki 16 alacagina 15 Pro, Pro Max al zaten fiyatlari yakin olur. Ayni cpu, ayni ozellikler, Pro-Pro Max ekstradan 120Hz ekran daha avantajli.

Gunluk kullanimda fark edilip-edilmemesi muhim degil.

Dahası  
Reaksiyon skoru
890
İsim
Talha Açıkgöz
15 ile 15 Pro'nun islemcisi ayni degil.
Hayır dediniz ya 15 pronun işlemciyi düz 16 kullanacak diye onun için dedim

Yurtdışında durum öyle her sene aynı fiyattan yeni seri çıkıyor bir önceki seri de 100 dolar civarı ucuzluyor ama trde o iş zor her an yeni vergi vs ile karşılaşabilirsin bunun dışında dövizin ani hareketlerinden de etkilenebilirsin o nedenle bence 15 pro/max al
İp15 tr fiyatı belirlenirken 27tl idi dolar şimdi ise 33 TL fiyatlanma 33x799+vergi mi olur?

https://vergihesaplayici.com/telefon-vergisi-hesaplayici/ Eğer hesaplama doğru ise fiyat bu şekilde olacak bir yanlışın var mı?

Yurtdışında durum öyle her sene aynı fiyattan yeni seri çıkıyor bir önceki seri de 100 dolar civarı ucuzluyor ama trde o iş zor her an yeni vergi vs ile karşılaşabilirsin bunun dışında dövizin ani hareketlerinden de etkilenebilirsin o nedenle bence 15 pro/max al
Evet 100 dolar civarı ucuzladığını var sayarsak bu sitenin vergi hesaplaması doğru

Son düzenleme:

Golf 4 R32

80+ Silver
Sen o kadar para ver telefon al ama 60hz olsun :d
İphoneyi almak için bi sebep bile yok.

Dahası  
Reaksiyon skoru
890
İsim
Talha Açıkgöz
Anladığım kadarıyla telefon fiyatındaki tek etken dolar kuru dolar artarsa vergisiz fiyat, vergisiz fiyatta artarsa vergi dahil fiyat artıyot

Sen o kadar para ver telefon al ama 60hz olsun :d
İphoneyi almak için bi sebep bile yok.
Oyun oynamıyorum ki 60hz üstü ekrana gerek yok kamera,yazılım ve Apple ekosistemi için iPhone tercih ediyorum yoksa performans olarak daha ucuza daha iyi performans veren telefonlar var

Top Bottom