Neler Yeni

Iphone 16 pm mi s24 ultra mı almalıyım

nightsoldier

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
414
İsim
C.S.
S25 ultra çok yakın zamanda çıkıyor. Onu bekleyin. Sp 8 elite, ilk testlere göre harika bir işlemci olmuş. S24 ultra rakibi 15 pm'dir. S25 ultra 16 pm'e rakiptir.
İphone 5 yıldan sonra beni bırak artık der. Bir iPhone ortalama 6 yıl güncelleme alır. Ancak 5. Güncellemeden sonra yavaşlığı artar ve pil performansı epey düşer ve değiştirme ihtiyacı hissedersiniz.
İki cihazda üzmez. Biri ios tarafının en iyisi, diğeri android tarafının. İos tarafında uygulama daha optimize olduğu için çökme vs yaşamazsınız ama aynı uygulamanın paralı versiyonunu çoğu kez iosta daha pahalı olur.
Son olarak,bütçe sizin ama 63k civarına s24 ultra varken 120k vermezdim. 57 bin farka s10 ultra, watch alınır,ekosistem yapılır.
İphone 12 kullanıyorum,5. Senesinde bildirimler gelmemeye, internete dahi girmemeye başladı. Pil sağlığı 80 iken , 75 oldu ios 18 ile.

frtea34

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Faruk
S25 ultra çok yakın zamanda çıkıyor. Onu bekleyin. Sp 8 elite, ilk testlere göre harika bir işlemci olmuş. S24 ultra rakibi 15 pm'dir. S25 ultra 16 pm'e rakiptir.
İphone 5 yıldan sonra beni bırak artık der. Bir iPhone ortalama 6 yıl güncelleme alır. Ancak 5. Güncellemeden sonra yavaşlığı artar ve pil performansı epey düşer ve değiştirme ihtiyacı hissedersiniz.
İki cihazda üzmez. Biri ios tarafının en iyisi, diğeri android tarafının. İos tarafında uygulama daha optimize olduğu için çökme vs yaşamazsınız ama aynı uygulamanın paralı versiyonunu çoğu kez iosta daha pahalı olur.
Son olarak,bütçe sizin ama 63k civarına s24 ultra varken 120k vermezdim. 57 bin farka s10 ultra, watch alınır,ekosistem yapılır.
İphone 12 kullanıyorum,5. Senesinde bildirimler gelmemeye, internete dahi girmemeye başladı. Pil sağlığı 80 iken , 75 oldu ios 18 ile.
İphone 5 yılda o duruma geliyorsa bir android hiç ayakta kalamaz gibi hissediyorum

ARTIK FAN DEĞİLİM

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,269
İsim
Bilal Tepe
öncelikle selamlar daha önce hiç forum kullanmamış birisi olarak çiğnediğim bir kural varsa kusuruma bakmayın lütfen buralarda yeniyim :)

şuanda oppo a9 2020 kullanıyorum hayli eski bir telefondur kendisi
hep idarelik telefon kullandım, fakat şuan elimde biraz para var borçla harçla değil direkt tek çekim alacağım. ucuz telefon kullanmanın getirdiği +dan dolayı tasarruf yapabildim daha birçok neden vs.vs.
artık uzun ömürlü kullanabileceğim bir cihaz bakıyorum anlattıklarımdan anladığınız kadarıyla ekosistemle falanda işim yok zaten ama belki beğendiğim markanın diğer ürünlerini de zamanla alırım dert değil. Hangi markayı modeli tercih etmeliyim daha önce samsung veya apple tecrübem yok.
S25 bekle

nightsoldier

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
414
İsim
C.S.
İphone 5 yılda o duruma geliyorsa bir android hiç ayakta kalamaz gibi hissediyorum
Öyle düşünmeyin. Note4ü 8 sene kullanan tanıdığım var. Amiral gemileri uzun süre gider. Üstelik Samsung artık 7 yıl yazılım ve güvenlik güncelleştirmelerini verecek. Yani bugün alacağınız s24 ultra, 2031 yılına kadar güncelleme alacak.
Bunları 5 yıldır ios ekosistemine geçmiş biri olarak yazıyorum. Apple, artık parasını haketmiyor.

Sidar...

80+ Bronze
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
Dahası  
Reaksiyon skoru
208
İsim
Sidar Özel
1. Sebep iOS güncellemesi baya uzun alıyor genelde apple cihazlar. Örneğin iPhone 6s. Samsung'da da genelde güncelleme alıyor üst modeller ama iPhone gibi stabil değil ikide bir güncelleme geliyor her iki markayı da kullanmış biri olarak. Yani güncellemeler daha kararlı diyeyim bence.

2. Sebep kamera ne kadar samsung ilerletse de iPhone renk ve keskinlik daha gerçekçi. Samsung keskinliği arttırmış ama bu sefer gerçekçi olmamış yani yapay zeka sanki biraz artırıyor gibi bir vibe var. Apple kamerası direkt kendi maharetlerini gösteriyor ki iPhone 16 Pro Max ile şarkı klibi bile çektiler. Dinamik aralık vs baya iyi olduğu için profesyonel kamera gibi iş görüyor her türlü. 5x optik zoomun yeteceğini düşünüyorum hayli hayli.

3. Sebep Samsung her sene 10'larca telefon çıkarıyor. Apple ise belli segmentten devam ediyor bu yüzden daha sade ve basit şekilde yola devam ettiği için her cihazın optimizasyonu daha basit ve stabil.

4. Sebep Apple'da mesela iCloud hesabını açıyorsun şifreler vs kaydetmesi her şey daha sade ve basit. Samsung'da Samsung Account Google Account vs hepsi ayrı ayrı şifre kaydedilsin mi diye falan soruyor. Apple diğer uygulama vsler ile daha optimize hani her şeye 10 defa tıklamak zorunda kalmıyorsun.

5. Sebep batarya vs sağlığı bittiğinde daha uzun yıllar batarya gibi parçalara daha basit ulaşabilirsin.

6. Sebep BENCE EN ÖNEMLİSİ ekosistem çok umrumda değil demişsin ama tablete, laptopa vs ihtiyaç duyduğunda onları da apple alırsan işin çok aşırı kolaylaşıyor. Dosya transferi, iCloud verilerin, Notların vs hepsi tek bir yerde toplanıyor hepsinden erişebiliyorsun.

Şuan için aklıma gelenler bunlar. Her iki karar için de hayırlısı olsun tabiiki iyi günlerde kullan... Samsung'un da üstün olduğu yerler tabiiki var ama genel kullanımda bence her zaman iPhone...
Hocam selamlar samsung 45 w hızlı şarj aleti alsam bunu 16 pro max için kullanabilirmiyim
Aynı zamanda şarj aletini dji air 3s drone içinde kullanmayı düşünüyorum iphone 16pro max ve drone alacam kasım sonunda uygun olurmu ve sizce iphone için en uygun renk hangisidir

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,011,997
Üyeler
160,328
Son üye
Berkay Umut Kaya
Top Bottom