IPhone 16 pro max sarjı hızlı bitiyor

Merhaba telefonu 5 gun once aldim sarjimi 20-80 arasi kullaniyorum ve arka planda uygulama yenile kapali ortlama 5dk ya bir %1 sarjim eskiliyor. Ayni sekilde gece yatarkende mesela %76 sarji var telefonun sabah kalktigimda bu deger %74 yada %73 oluyor degerler normal midir acaba ?
Hocam zamanla oturuyor o, samsunglarda bile ilk 1 hafta pil çabuk bitiyor bir süre daha 20-80 döngüsüne devam edin ekran sürenizin arttığını farkedeceksiniz.

Neden 20-80 kullanıyorsunuz ki

sanmiyorum hocam iphone 15 kullan arkadasimda benle ortlama ayni sureleri aliyor fakat nerdeyse benle ayni pil tuketimine sahip
Bu kullanımda 9-10 saat üstünde performans alacağın cihaz yok zaten.

ekran süreni azalt. altı üstü telefon bu. jeneratör değil ya. gününün 1/3 ünü sadece telefona bakarak geçiriyorsun.

Ekler

• Gh0gL84XoAEcjxe.webp
    Gh0gL84XoAEcjxe.webp
    47.7 KB · Hit: 20
ekran süreni azalt. altı üstü telefon bu. jeneratör değil ya. gününün 1/3 ünü sadece telefona bakarak geçiriyorsun.
hahaha haklisin ama parami sosyal medyadan kazandigim icin mecburen bu sureler
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Günde minimum 9 saat aşırı aktif kullanıp %95 şarj ile günü kurtarmışsın. Nefret edilecek bir durum olduğunu sanmıyorum. Zaten aldığın bu telefon da sana daha fazlasını sunmuyordu.
hocam bundan once kullandigim 13 pro max de ayni performansi veriyordu ondan dolayi bu cumleyi kurdum

Neden 20-80 kullanıyorsunuz ki
lityum iyon piller %20 nin altina ve %80 ustune cikmamasi gerektigine dair bi forum okumustum detayli sekilde anlatiyordu birisi sanirim stres biniyor tarzi seyler diyordu bir cok fiziki terimle aciklamis bende arastirdim ve lityum iyon pillerde %20-80 arasi kullanilmak tavsiye ediliyormus

Son düzenleme:
hahaha haklisin ama parami sosyal medyadan kazandigim icin mecburen bu sureler

hocam bundan once kullandigim 13 pro max de ayni performansi veriyordu ondan dolayi bu cumleyi kurdum

lityum iyon piller %20 nin altina ve %80 ustune cikmamasi gerektigine dair bi forum okumustum detayli sekilde anlatiyordu birisi sanirim stres biniyor tarzi seyler diyordu bir cok fiziki terimle aciklamis bende arastirdim ve lityum iyon pillerde %20-80 arasi kullanilmak tavsiye ediliyormus
Eziyet çekmeye gerek yok hocam pil sağlığı çok düşerse pili değiştirirsin. %10 un altına inmemeye çalış yeterli.

Bu bahsettiğin olay 2 yıl sonunda pilin 88 olacaksa 90 oluyor. O kadar eziyeti bu kadar fark için çekeceksen sen bilirsin. Ben bu 14 Pro'yu keyfime göre kullanıyorum, hatta eski sahibi bunu pil tasarrufu moduyla falan baya kötü kullanmış. Ona rağmen pil sağlığım 2 sene 3 ay sonunda 84. Bu eski sahibi biraz daha düzgün kullansa 87-88. Hatta başka bir örnek, abim geçen sene ağustos ayında 15 Pro Max aldı. Şu an pil sağlığı ya 100 ya da 99.

Bu bahsettiğin olay 2 yıl sonunda pilin 88 olacaksa 90 oluyor. O kadar eziyeti bu kadar fark için çekeceksen sen bilirsin. Ben bu 14 Pro'yu keyfime göre kullanıyorum, hatta eski sahibi bunu pil tasarrufu moduyla falan baya kötü kullanmış. Ona rağmen pil sağlığım 2 sene 3 ay sonunda 84. Bu eski sahibi biraz daha düzgün kullansa 87-88. Hatta başka bir örnek, abim geçen sene ağustos ayında 15 Pro Max aldı. Şu an pil sağlığı ya 100 ya da 99.
Cevap icin tesekkurler elimden geldigince dikkatli kullanıyorum eziyet olarak gelmiyor sadece takinti diyelim. Herseyi en verimli ve performansli nasil calisiyorsa veya isliyorsa vb. o sekilde kullaniyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,158,547
Üyeler
184,023
Son üye
By_ALi
Geri