IPhone 16 Pro vs Samsung S25 Ultra

cpu farkı cidden çok büyük genel kullanımda s25 ultra daha iyi BENCE ip16 pro max ile aralarında fiyat olarak uçurum olmadığı için alana lafım olmaz.
detaylı testlere baktığımda batarya , kamera , gece kamerası , en önemlisi render gücü olarak s25 ultra daha önde , 8k30fps video kaydı alabiliyor ekstra olarak fakat profesyoneller harici kimsenin umrunda olacağını sanmıyorum , gündelik kullanımda iki telefonda üzmez çok rahat götürür iş ben en iyisini almaya gelince s25 ultra çeşitli alanlarda geçebiliyor fakat instagram story atmada iphone hala daha canlı, ben alsam s25 ultra alırım ip16 alana da laf etmem açıkçası.

S24 ultra gibi bir ağırlıgi yok otomatik olarak en ufak darbede gidecek gibi duruyor.
16 pronun ufak olmasinin avantajı arac kullanirken tek elle kullanmasi kolay.

16 pro 15 prodan büyük 15 promaxden küçük tam ikisinin ortasi olmuş 🙂

Promax alamam 105 bin tl.fiyati var.
Normalde 70 80 bin arasiydi 90 bine zorlanarak çıkacam.

S25 ultra ozellik acisindan gerçekten iyi.
Belkide androidin arayuzune alıştıkin olduğum için ios gozume guzel gelmis olabilir.
Yurt dışı 16 Pro'yu alıp deneyerek karar vermek mantıklı görünüyor ancak bu taraftaki uğraş ve alınacak güvenli kararlar kişilere kalıyor. Memnun ederse çift cihaz şeklinde kullanılabilir veya satıp yurt içine geçilebilir. Samsung deneyimini az çok anlamak adına yurt dışı S23 Ultra'yı daha ucuzundan alıp karar vermek de bir seçenek.

Hocan perdonmans kanıtı değil ama panel kanıtı var en iyi ekran en az yansıma yapan ekran samsungda dxomarkın sitesinde var
Dxomark'ın ölçümünde parlaklık yok. Renk tarzı şeylere bakılıyor.

O bahsettikleri kısım ekranın avantajı. O kısmı puanlama olarak hesaplamıyorlar. Puanlamada neleri hesapladıklarını yazmışlar zaten.
Hocam zaten yansıma yapmayan panel kullandıkları için apple 10 açıyorsa parlaklığı samsung 8 açıcak ki s25u maksimum 2600 nit 16pm 2000 nit

Ekler

• Screenshot_2025-04-29-00-01-30-145_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2025-04-29-00-01-30-145_com.android.chrome.jpg
    438.8 KB · Hit: 13
Kredi ile 100k bandında telefon almak mı? Vay be. :monkahmm:

kardesim bak sana net konusayim. bu konuya yazan genclerin %90 i bu telefonu kullanmadi o yuzden internette ne denirse onlari yaziyor bu yuzden senin onlardan daha ziyade kullanicidan yorum alman lazim, simdi ben cok fazla telefon kullandim s serilarinin neredeyse hespini kullandim diyabilirim s3 den sonrasi ve iphone 5 den sonrasi icin diyorum bende suan yedek a52 s20fe var ve iphine 12 pro 14 pro max 16 pro max aktif kullnaiyorum fakat gereksiz telefon kalabaligi oldugu icin 12 pro yui sattim 14 pro max i anneme hediye ettim babama da s24 verdim kardesime de s24 yada s25 fe aldim kisa donem androide ihtiyacim oldugu icin s25 ultra da kullandim. simdi acik konusmak gerekirse eger apple ekosistemin varsa kosulsuz sartsiz apple derim fakat eger androide alistiysan iphine a gecisin cok farkli hissettiricektir pil konusunda 16 pro max daha uzun gidiyor ekranlari ayni sayilir ve performans olarak video oyun editi vs iphone onde samsung sadece guclu bir telefon ve kamerasida cidden iyi baska vasfi yok fakat 16 pro max de isler oyle degil cok akici ve render sureleri kisa video ve normal kullanim sureleri de cok az fark olsa da iphone daha iyi vs benim sana tavsiyem iphone almandir.

kardesim bak sana net konusayim. bu konuya yazan genclerin %90 i bu telefonu kullanmadi o yuzden internette ne denirse onlari yaziyor bu yuzden senin onlardan daha ziyade kullanicidan yorum alman lazim, simdi ben cok fazla telefon kullandim s serilarinin neredeyse hespini kullandim diyabilirim s3 den sonrasi ve iphone 5 den sonrasi icin diyorum bende suan yedek a52 s20fe var ve iphine 12 pro 14 pro max 16 pro max aktif kullnaiyorum fakat gereksiz telefon kalabaligi oldugu icin 12 pro yui sattim 14 pro max i anneme hediye ettim babama da s24 verdim kardesime de s24 yada s25 fe aldim kisa donem androide ihtiyacim oldugu icin s25 ultra da kullandim. simdi acik konusmak gerekirse eger apple ekosistemin varsa kosulsuz sartsiz apple derim fakat eger androide alistiysan iphine a gecisin cok farkli hissettiricektir pil konusunda 16 pro max daha uzun gidiyor ekranlari ayni sayilir ve performans olarak video oyun editi vs iphone onde samsung sadece guclu bir telefon ve kamerasida cidden iyi baska vasfi yok fakat 16 pro max de isler oyle degil cok akici ve render sureleri kisa video ve normal kullanim sureleri de cok az fark olsa da iphone daha iyi vs benim sana tavsiyem iphone almandir.
Xiaomi 15 ultra ya da 14 ultra kullandınız mı hocam o nasıl bu kadar telefon tecrübesine sahip biri varken bende 3 5 bilgi aliyim :)

Xiaomi 15 ultra ya da 14 ultra kullandınız mı hocam o nasıl bu kadar telefon tecrübesine sahip biri varken bende 3 5 bilgi aliyim :)
xiaomi kulanmadim sadece smasung ve iphone haric huawei p20 lite p30 lite i vivo y70 kullandim fp telefondur kendisi kamerada video cekmek berbat ama onun disinda oyun ve ekran ozellikle pil sarj konusunda mukemmel

xiaomi kulanmadim sadece smasung ve iphone haric huawei p20 lite p30 lite i vivo y70 kullandim fp telefondur kendisi kamerada video cekmek berbat ama onun disinda oyun ve ekran ozellikle pil sarj konusunda mukemmel
Tühh be neyse teşekkürler hocam

Geri