Neler Yeni

Iphone bir yatırım mıdır ?

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,542
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack
Her sene yeni iphone çıktığında bir önceki modelin fiyatında düşüş olması gerekir değil mi ? Ama her sene bu telefonlara gelen zamlarla bazıları değer kaybetmek yerine 2. el dahi olsa değer kazanıyor. 3 4 sene içerisinde o cihaza verilen para aynı miktarda korunabiliyor üstelik takasa çok açık bir seçenek.

Benim de şuan telefonum iyi değil yarın öbür gün kendime telefon alınca ucuza mı kaçsam yoksa bu anlattığım üzerinden gidip kendime ikinci el yurt içi bir iphone mu alsam ?

Fakire para vermişler iphone almış mantığıyla yürümek istemiyorum. Sadece 2. el telefon fiyatlarına baktığımda nasılsa değerini en az kaybeden cihazlar iphone türleri oluyor. En azından ileride cihaz değerini koruduğu için üstüne çok az para koyup yeni serilere geçip her 4 5 senede bir telefon almak yerine sadece takas ile süreklilik sağlamak bana mantıklı geliyor.

Cihaz değerini aslında korumuyor evet kur farkı enflasyon ve zamlar yüzünden öyle duruyor ama özetle cihazı bir sefer alıp her 4 5 senede takas ile 0 dan telefon almaktan kaçınmak mantıklı olmaz mıydı ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

@şahin doğan

Dahası  
Reaksiyon skoru
840
İsim
Yuzarsef
Bence hayır. Tamam bazı acayip şahıslar var o paraları veren fakat global olarak bu durumdayken onu alacağıma para alırım daha mantıklı hiç olmadı banknottan kurtulmuş olurdum. Banknot tutarsan da bunları alırsan da tehlikeli seçenek fakat elinde ki 1200 liralık banknotu paraya çevirmek benim için en mantıklısı. Yatırım ❗❗❗ Tavsiyesi Değildir❗❗❗

kyloitch

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
579
İsim
Rüveyda Akın
Mantıklı olmaz çünkü telefon aşırı pahalı. Muadili Samsung alsan örneğin S24 FE, şuan 26 bin civarına bulunabiliyor. S24 FE'nin birebir özelliklerine en yakın iPhone hangisi bilmiyorum ama eminim 2 katından fazla fiyat farkı vardır. Bu açıdan baktığında S24 FE alıp gittiği yere kadar kullanıp sıfırdan yeni bir Samsung telefon almak daha mantıklı. Öbür türlü iPhone alınca iki buçuk S24 FE parası veriyorsun aynı özelliği alıyorsun. Üstüne bir de değiştireceğin zaman ekstra para cebinden çıkartıyorsun ki yeni telefon alabilesin.

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,542
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Mantıklı olmaz çünkü telefon aşırı pahalı. Muadili Samsung alsan örneğin S24 FE, şuan 26 bin civarına bulunabiliyor. S24 FE'nin birebir özelliklerine en yakın iPhone hangisi bilmiyorum ama eminim 2 katından fazla fiyat farkı vardır. Bu açıdan baktığında S24 FE alıp gittiği yere kadar kullanıp sıfırdan yeni bir Samsung telefon almak daha mantıklı. Öbür türlü iPhone alınca iki buçuk S24 FE parası veriyorsun aynı özelliği alıyorsun. Üstüne bir de değiştireceğin zaman ekstra para cebinden çıkartıyorsun ki yeni telefon alabilesin.
Ben zaten Android'in sunduğu özelliklerin daha iyi olduğunu düşünüyorum. Demek istediğim fiyata göre ne verdiği değil bundan birkaç sene sonra o telefonun fiyatının ne durumda olacağı. Mesela bir iphone 13 12 bin TL'den çıkmıştı. Şuan ikinci elleri 28 bin TL üstelik üzerine seri daha çıktı.
Ama git s21 serisine bak fiyatları 10-20k arasında. Aynı zamanda daha fazla değer kaybetmiş.

Reindi

80+ Silver
başka ülkede araba ve telefon statü göstergesi değildir muz cumhuriyeti hariç

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,542
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler

kyloitch

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
579
İsim
Rüveyda Akın
Ben zaten Android'in sunduğu özelliklerin daha iyi olduğunu düşünüyorum. Demek istediğim fiyata göre ne verdiği değil bundan birkaç sene sonra o telefonun fiyatının ne durumda olacağı. Mesela bir iphone 13 12 bin TL'den çıkmıştı. Şuan ikinci elleri 28 bin TL üstelik üzerine seri daha çıktı.
Ama git s21 serisine bak fiyatları 10-20k arasında. Aynı zamanda daha fazla değer kaybetmiş.
Bu, Apple'ın kur nezdinde sürekli zam yapmasından kaynaklanıyor. İnsanlarda Apple bağımlılığından ötürü zam yapılmasına rağmen ve bilinçli bir şekilde mantıklı olan alternatif ürünlere yönelmek yerine Apple almaya devam ediyor. Bu yüzden ikinci elleri o fiyatlardan satılabiliyor. Talep olursa piyasa süreklilik gösterir. Devam eder. Samsung zaten ucuza sattığından ötürü hatta Türkiye'ye özel fiyatlandırma yaptığından ötürü insanların ikinci ele yönelmesine gerektirecek bir durum yok ortada. S24 Ultra'yı Apple cihaz getirene 10 bin lira ucuza satacaz deseler yine geçmezler Androide. Öyle bir güruh var bizim ülkede.

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,542
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Bu, Apple'ın kur nezdinde sürekli zam yapmasından kaynaklanıyor. İnsanlarda Apple bağımlılığından ötürü zam yapılmasına rağmen ve bilinçli bir şekilde mantıklı olan alternatif ürünlere yönelmek yerine Apple almaya devam ediyor. Bu yüzden ikinci elleri o fiyatlardan satılabiliyor. Talep olursa piyasa süreklilik gösterir. Devam eder. Samsung zaten ucuza sattığından ötürü hatta Türkiye'ye özel fiyatlandırma yaptığından ötürü insanların ikinci ele yönelmesine gerektirecek bir durum yok ortada. S24 Ultra'yı Apple cihaz getirene 10 bin lira ucuza satacaz deseler yine geçmezler Androide. Öyle bir güruh var bizim ülkede.
Evet ama bu özel fiyatlandırma Türk Lirasının değersizleşmesi gibi o telefonun da değersizleşmesine yol açıyor. Benim dediğim de o güruh ile bir daha 0 telefon alma ihtiyacından kaçınmaktı.

Hanaz

80+ Gold
Her sene yeni iphone çıktığında bir önceki modelin fiyatında düşüş olması gerekir değil mi ? Ama her sene bu telefonlara gelen zamlarla bazıları değer kaybetmek yerine 2. el dahi olsa değer kazanıyor. 3 4 sene içerisinde o cihaza verilen para aynı miktarda korunabiliyor üstelik takasa çok açık bir seçenek.

Benim de şuan telefonum iyi değil yarın öbür gün kendime telefon alınca ucuza mı kaçsam yoksa bu anlattığım üzerinden gidip kendime ikinci el yurt içi bir iphone mu alsam ?

Fakire para vermişler iphone almış mantığıyla yürümek istemiyorum. Sadece 2. el telefon fiyatlarına baktığımda nasılsa değerini en az kaybeden cihazlar iphone türleri oluyor. En azından ileride cihaz değerini koruduğu için üstüne çok az para koyup yeni serilere geçip her 4 5 senede bir telefon almak yerine sadece takas ile süreklilik sağlamak bana mantıklı geliyor.

Cihaz değerini aslında korumuyor evet kur farkı enflasyon ve zamlar yüzünden öyle duruyor ama özetle cihazı bir sefer alıp her 4 5 senede takas ile 0 dan telefon almaktan kaçınmak mantıklı olmaz mıydı ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

@şahin doğan
Zengine para vermişler yatırım yapmış fakire para vermişler iphone almış

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,542
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Zengine para vermişler yatırım yapmış fakire para vermişler iphone almış
Ben zaten aktif olarak yatırım yapan birisiyim. Eğer konuyu okuma tenezzülünde bulunsaydınız ne dediğimi anlardınız dolayısıyla gülüp geçiyorum.

Sidar...

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
214
İsim
Sidar Özel
Yatırım değil sirkülasyon ve kalitedir
Satarsın 5 koyar güzelini alırsın ama androidleri satarsın 20 koyar alirsin

Smith & Wesson

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
932
İsim
Burak küçüksubaşı
İphone bence yatırım çünkü 2.elde fiyatı düşmüyor samsung gibi değil hem kullanırken keyif alıyorsun hemde satmaya kalktığında zarar ettirmiyor.

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,542
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Yatırım değil sirkülasyon ve kalitedir
Satarsın 5 koyar güzelini alırsın ama androidleri satarsın 20 koyar alirsin
Tam olarak isimlendiremedim ama güzel dediniz. Teşekkür ederim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,025,931
Üyeler
162,581
Son üye
kravatt
Top Bottom