Neler Yeni

İphone kameraları neden daha kaliteli? 12MP olmasına ragmen.

Yusufx

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,198
İsim
Yusuf
İlgilendiği Kategoriler
İç donanımlar , Toplama Bilgisayar Tavsiye
Son zamanlarda merak etmeye başladım bazı telefonlar falan MP olarak ne kadarda yüksek olsa iphone'ye yetişemiyor kamera kalitesinde mesela bir android cihazın MP si yüksek görüyorum İphone 11 12MP diyor ama her türlü daha kaliteli bu nasıl olabiliyor teknolajisinden dolayı falan mı?

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,503
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Hangi cihaza göre daha kaliteli ama? O dönem rakip olan çıkan Android cihazların kamerası incelemelerde çok daha beğenildi. Gidip 50 MP diye 200 dolarlık telefonla kıyaslama boşa.

milenix

80+ Gold
Son zamanlarda merak etmeye başladım bazı telefonlar falan MP olarak ne kadarda yüksek olsa iphone'ye yetişemiyor kamera kalitesinde mesela bir android cihazın MP si yüksek görüyorum İphone 11 12MP diyor ama her türlü daha kaliteli bu nasıl olabiliyor teknolajisinden dolayı falan mı?
mp çokta etki etmez kameranın kalitesi lenslerin kalitesi yazılımı vb. birçok etken var

Muhammet Emir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
294
İsim
Muhammet Emir
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar, Oyunlar, Teknolojik Gelişmeler, Borsa, Ticaret, Kripto
MP direkt olarak fotoğraf kalitesine etki etmediğinden fark o kadar belli olmuyor aynı zamanda apple ın kendine özel işletim sistemi var ve yazılımlsal teknolojileri mükemmel bu yüzden daha iyi

şahin doğan

80+ Platinum
Yazılım, Sensör kalitesi. Ama cihaza göre de değişiyor. Şuan en tepe modellere baktığında 14 Pro/Max'in 48MP modu S22 Ultra'nın 108MP modundan çoğu noktada daha kaliteli.

milenix

80+ Gold
bide hangi telefonla kıyasladığında önemli zira çoğu android telefon iphonedan daha iyi kamera performansına sahip

Yusufx

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,198
İsim
Yusuf
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
MP direkt olarak fotoğraf kalitesine etki etmediğinden fark o kadar belli olmuyor aynı zamanda apple ın kendine özel işletim sistemi var ve yazılımlsal teknolojileri mükemmel bu yüzden daha iyi
Yazılım, Sensör kalitesi. Ama cihaza göre de değişiyor. Şuan en tepe modellere baktığında 14 Pro/Max'in 48MP modu S22 Ultra'nın 108MP modundan çoğu noktada daha kaliteli.
Peki bu dedikleriniz PİL konusundada öylemi mesela 3000mAh bence android bir telefon için çokta yeterli olmayabiliyor iphone'de yeterlimi?

shiedabro

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,459
İsim
Burak Doğan
Lens, sensör, yazılım.

1v9uknow

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
172
İsim
Ayhan TOPCU
Hocam bu biraz şey sorusu gibi, 3060 12 GB , 3060 Ti 8 gb ama neden 3060Ti daha iyi gibi. Umarım anlatabilmişimdir

Yusufx

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,198
İsim
Yusuf
İlgilendiği Kategoriler
Hocam bu biraz şey sorusu gibi, 3060 12 GB , 3060 Ti 8 gb ama neden 3060Ti daha iyi gibi. Umarım anlatabilmişimdir
Çok iyi anladım galiba :D 3060 diğer yüksek MP li cihazlar 3060 ti iphone oluyor galiba.

1v9uknow

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
172
İsim
Ayhan TOPCU
Çok iyi anladım galiba :D 3060 diğer yüksek MP li cihazlar 3060 ti iphone oluyor galiba.
Gibi evet :D veya şey gibide düşünebilirsin iki işlemci düşün birisi 3.5Ghz birisi 4.0Ghz ama 3.5 olan işlemci çok daha iyi olabilir. Çünkü arkasında performansı belirleyen çekirdek sayıları, önbellek miktarları vs gibi bir ton olay var. Kamera da aynı şekil. Farkın en büyük kaynağı Yazılım daha sonra lens kalitesi vb birçok etken var.

Top Bottom