Neler Yeni

İphone pil sağlığı nasıl korunur

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,312
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Lityum iyon kullanılıyor.

ömründe de kapasitesinde de azalma oluyor.
41560_2019_356_Fig1_HTML.png

Şarj döngüsü sayısına bağlı olarak Ömür grafiği.

Kapasite ile ömür farklı şeylerdir dediğim gibi. Eğer ısınmaya maruz bırakırsanız bataryayı kırmızı grafikteki gibi bir kapasite azalması görürsünüz. ve ömrünüz 100 döngü olur.

Normal pil grafiği ise 800 döngüdür. Batarya kapasitesi azalması yıllar sürer.
Mesaj otomatik birleştirildi:

bağdaştırmışsınız
Bağdaştırmak ayrı, aynı şey olarak ima etmek ayrı.

yavaş kablosuz şarj daha az ısıtan bir etken,
Aksine dediğim gibi elle hissedemeyeceğiniz yüksek ısı bölgeleri oluşturuyor.

image04.png

Elinize aldığınızda ortalama 30 derece hissediyorsunuz fakat coil üstündeki sıcaklık bölgesel olarak 41-50 dereceyi bulabiliyor.
5W kablosuz şarjda görünen ısınma. 15-20w olursa siz düşünün.

Bahsettiğim bilgilerin detaylı analizi ve dökümantasyonu.

Son düzenleme:

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
Lityum iyon kullanılıyor.
Lityum-iyon pillerin içerisinde kobalt kullanılıyor.
Bağdaştırmak ayrı, aynı şey olarak ima etmek ayrı.
Burada biraz zorlama şekilde tek tek kelimelerimi seçerek cevap verdiğinizi hissettim. Ben yanlış kelime kullanabilirim yapay zeka değilim. Yanlış biliyor da olabilirim, öğrenebilirim. Bu benim için bir sorun olmaz ancak ne söylersem kelimesini seçip cevap vermeniz biraz haklı çıkmak için kelime cımbızlıyorsunuz hissi verdi. Ben "aynı şey" olarak ima etmiş olsam bile ne olduğunu biliyorsanız az çok neyi kastettiğimi anlayıp bunu bir tartışma konusuna dönüştürmemekte bir seçenektir ki son verdiğiniz bilgilerle az çok aynı şeyi söylediğimiz fakat yanlış kelime seçtiğim için boş bir tartışma için bulunduğumuz açık.
Elinize aldığınızda ortalama 30 derece hissediyorsunuz fakat coil üstündeki sıcaklık bölgesel olarak 41-50 dereceyi bulabiliyor.
5W kablosuz şarjda görünen ısınma. 15-20w olursa siz düşünün.
Samsung Galaxy S10+ android cihazımda AccuBattery uygulamasını satın almıştım zamanında, o da az çok iPhone 13 cihazım ile aynı hızlı şarj ve kablosuz hızlı şarj hızlarını desteklediği için uygulama üzerinden aynı koşullarda batarya sıcaklığını takip ediyorum, yanlış veri de gösteriyor olabilir bilemeyeceğim o kadarını.
Bahsettiğim bilgilerin detaylı analizi ve dökümantasyonu.
Ancak bu ve yukarıdaki paylaştığınız fotoğraflar için teşekkürler. Bu tarz bir site bilmiyordum inceleyip öğrenmeye çalışacağım.

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,312
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Lityum-iyon pillerin içerisinde kobalt kullanılıyor.
Katot olarak daha çok nikel ve manganez görüyorum.

Burada biraz zorlama şekilde tek tek kelimelerimi seçerek cevap verdiğinizi hissettim. Ben yanlış kelime kullanabilirim yapay zeka değilim. Yanlış biliyor da olabilirim, öğrenebilirim. Bu benim için bir sorun olmaz ancak ne söylersem kelimesini seçip cevap vermeniz biraz haklı çıkmak için kelime cımbızlıyorsunuz hissi verdi. Ben "aynı şey" olarak ima etmiş olsam bile ne olduğunu biliyorsanız az çok neyi kastettiğimi anlayıp bunu bir tartışma konusuna dönüştürmemekte bir seçenektir ki son verdiğiniz bilgilerle az çok aynı şeyi söylediğimiz fakat yanlış kelime seçtiğim için boş bir tartışma için bulunduğumuz açık.
Genel olarak nereye ithafta bulunduğumu göstermek için o bölümlere cevap yazıyorum. Alındıysanız özür dilerim. Sadece düzeltilmesi gereken yerlere cevap yazıyorum.

yanlış veri de gösteriyor olabilir bilemeyeceğim o kadarını.
ortalama pil sıcaklığını gösteriyor onlar, en sıcak noktasını göstermiyor. Zaten o yüzden böyle bir şey söyledim.

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
Katot olarak daha çok nikel ve manganez görüyorum.
Önceki mesajımda da belirttiğim gibi bilmiyor olabilirim. Her gün bir şey öğreniyoruz, bugün de sayenizde yanlış bilgilerimi düzeltecek ve eksiklerimi tamamlayıp bunu tam olarak öğrenmeye çalışacağım. Verdiğiniz siteyi de inceleyeceğim dolayısıyla öğrenmeme katkıda bulunmuş oldunuz teşekkür ederim.
Genel olarak nereye ithafta bulunduğumu göstermek için o bölümlere cevap yazıyorum. Alındıysanız özür dilerim. Sadece düzeltilmesi gereken yerlere cevap yazıyorum.
Alınılacak bir durum yok, herkesin anlatım tarzı farklıdır tabii. Forumda hızlı hızlı mesajlarla anlık tartışma yapılamadığı için anlatım tarzınızı hemen benimseyip ona göre davranamadım, kusura bakmayın. Yine de verdiğiniz değerli bilgilerin hem konu sahibinin, hem okuyan diğer arkadaşların işe yarayacağını düşünüyorum. Nitekim ne kadar tartışma içerisinde bulunuyor gibi gözüksek de ben sizden bir şeyler öğrendim.
ortalama pil sıcaklığını gösteriyor onlar, en sıcak noktasını göstermiyor. Zaten o yüzden böyle bir şey söyledim.
Tam olarak neye göre gösterdiğinden veya bataryanın tam olarak neresinde bir sıcaklık sensörü var emin olamıyordum, bu bilgi için de teşekkürler.

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,312
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything

yenerinho

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
ufuk yener
Kasım ayında Iphone 7 Plus telefonum 6.yılını dolduracak ve hala orjinali pili var. Tamam gün içinde şarjı güç bela yetse de pil sağlığı %85de.Çokta özensiz şarj ederim.

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,312
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Çokta özensiz şarj ederim.
Zaten %85 e gelmişsiniz ömrü tükenmiş. Daha da aşağı düşmesi için 10 yıl lazım. (ısınma dışında).
%100 den %90 düşmesi 3 yıl sürer. %90 dan %85 ise 2 yıl. %85 den %60 a düşmesi ise 10 yıl.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,021,312
Üyeler
161,837
Son üye
utku3520