İPhone şarjının hızlı bitmesi

sumoy35

80+
Reaksiyon skoru
0
IMG_2047.webp
Merhaba iyi akşamlar herkese bugün sabah telefonumu %100 şarj yapıp şarjdan çıkarttım bugün telefona çok fazla bakmadım toplamda 2 saat 33 dakika bakmışım ve şuan şarjım %57 bu normalmidir? Bana çok fazla düştü gibi geldi o yüzden sormak istedim telefon modeli iPhone 16 pro Max pil sağlığı %100

Alıntıyı görüntüleMerhaba iyi akşamlar herkese bugün sabah telefonumu %100 şarj yapıp şarjdan çıkarttım bugün telefona çok fazla bakmadım toplamda 2 saat 33 dakika bakmışım ve şuan şarjım %57 bu normalmidir? Bana çok fazla düştü gibi geldi o yüzden sormak istedim telefon modeli iPhone 16 pro Max pil sağlığı %100
Biraz çok ama sadece bu veriden net bir şey anlaşılmaz belki o ara arkada bir işlem yapmıştır cihaz yeni güncellemeyi indirmek fotoğraf yedeklemek vs.

Tek bu grafikle normal ya da az demek pek doğru olmaz. Diğer günlerin üstüne gelip küçük küçük resimler ekleyip paylaşırsan iyi olur. Bazen böyle az değerler alınabilmekte.

Tek bu grafikle normal ya da az demek pek doğru olmaz. Diğer günlerin üstüne gelip küçük küçük resimler ekleyip paylaşırsan iyi olur. Bazen böyle az değerler alınabilmekte.
IMG_2048.webp

Merhaba fotoğrafı yükledim istediğiniz gibi bir bakabilirmisiniz rica etsem
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Biraz çok ama sadece bu veriden net bir şey anlaşılmaz belki o ara arkada bir işlem yapmıştır cihaz yeni güncellemeyi indirmek fotoğraf yedeklemek vs.
Fotoğraf yedekliyemiyor iCloud doldu güncelleme de yüklemedi ben kendim yüklüyorum her zaman bugün full mobil veri açıldı o yüzdenmi oldu bilmiyorum

Alıntıyı görüntüle
Merhaba fotoğrafı yükledim istediğiniz gibi bir bakabilirmisiniz rica etsem

Fotoğraf yedekliyemiyor iCloud doldu güncelleme de yüklemedi ben kendim yüklüyorum her zaman bugün full mobil veri açıldı o yüzdenmi oldu bilmiyorum
Grafikte günleri tek tek seçip kaç saat kullanılmış pil oranına göre onu tam görsem çok daha iyi olur. 5 saat ortalama hep alıyorsan az gibi geldi bana. Ekran parlaklığın fulde mi?
Bak mesela aşağıdaki grafikte 8 saat kullanım ıphone 13 ortalama %20 parlaklık pil sağlığı %85 2,5 yıllık cihaz . Bu uç bir örnek. 5-6 saat aldığımda oluyor. Kimi zaman 5 saati bile görmeyebiliyor.

Ekler

• IMG_7682.webp
    IMG_7682.webp
    67.7 KB · Hit: 5
  • IMG_7683.webp
    IMG_7683.webp
    73.2 KB · Hit: 5
Son düzenleme:
Grafikte günleri tek tek seçip kaç saat kullanılmış pil oranına göre onu tam görsem çok daha iyi olur. 5 saat ortalama hep alıyorsan az gibi geldi bana. Ekran parlaklığın fulde mi?
Bak mesela aşağıdaki grafikte 8 saat kullanım ıphone 13 ortalama %20 parlaklık pil sağlığı %85. Bu uç bir örnek. 5-6 saat aldığımda oluyor. Kimi zaman 5 saati bile görmeyebiliyor.
IMG_2059.webp
IMG_2059.webp
IMG_2058.webp
IMG_2057.webp
IMG_2056.webp
IMG_2055.webp
IMG_2054.webp

Görselleri yükledim parlaklar genellikle %60-%70 arasında oluyor ama bütün gün mobil veri açık oluyor

Telefonu hızlı şarj ile şarj etmeyin
Tamamdır

Ekler

• IMG_2053.webp
    IMG_2053.webp
    86 KB · Hit: 6
Hocam geçen bi test videosu gördüm hiç etkilenmiyordu telefonbu şekilde hızlı sarjdan vs. ihmal edilecek seviyede fark vardı
Etkileniyor knka bizzat test de ettim hem hızlı şarj da çabuk ısınıyor batarya ve zarar veriyor yavaş etmesi daha sağlıklı daha kararlı doluyor ben 10w ile şarj ediyorum 14 pro Max var ve pilini hiç değişmedim

Etkileniyor knka bizzat test de ettim hem hızlı şarj da çabuk ısınıyor batarya ve zarar veriyor yavaş etmesi daha sağlıklı daha kararlı doluyor ben 10w ile şarj ediyorum 14 pro Max var ve pilini hiç değişmedim
Ne kadar oldu alalı? 2 yıl 8 ay ıphone 13 %84 sağlık. Hiç dikkat etmem. Çoğu zaman sarjı bittiğinden kapanıyor. :D

Ne kadar oldu alalı? 2 yıl 8 ay ıphone 13 %84 sağlık. Hiç dikkat etmem. Çoğu zaman sarjı bittiğinden kapanıyor. :D
14 pro Max knka işte 3 sene olmuştur 86 da şuan bende sadece 20 nin altında şarja takıyorum 90 da filan alıyorum şarjda iken kullanmıyorum yavaş şarj ediyorum

bu değerler normal ekran süresini uzatmak istiyorsan 20 watt altında şarj et, kasanda laptopunda pd destekli type c portu varsa oradan şarj et mutlaka orjinal kullan ve 20 80 arası kullan

Geri