IPS LCD ve AMOLED farkı

Reaksiyon skoru
5
Aga bu IPS ile AMOLED in farkı nedir? İnternetten biraz araştırdım LCD ucuz ve daha uzun ömürlüymüş, AMOLED ise LCD ye göre daha kısa ömürlüymüş ama daha az zaralı ışık yayıyormuş. Eskiden AMOLED, LCD yi döver diye biliyordum şimdi kafam karıştı hangisi daha iyi olur. 😓😓
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu siteye göre anladıklarım öyle.

Son düzenleme:
AMOLED'de renkler daha canlı olur. Ayrıca siyahlar simsiyah olur, IPS'teki gibi gri-füme olmaz. Pili daha az tüketir. Yanık riski dışında her türlü AMOLED avantajlı bana göre.

Ucuzluk konusu doğru. Ekran kırılırsa IPS ekranlar daha ucuza değiştiriliyor, AMOLED ekranlar pahalı.

AMOLED'de renkler daha canlı olur. Ayrıca siyahlar simsiyah olur, IPS'teki gibi gri-füme olmaz. Pili daha az tüketir. Yanık riski dışında her türlü AMOLED avantajlı bana göre.

Ucuzluk konusu doğru. Ekran kırılırsa IPS ekranlar daha ucuza değiştiriliyor, AMOLED ekranlar pahalı.
Sırf AMOLED var diye o cihaz alınmaz diyorsun yani? O siteye göre pil tüketimi arasındaki fark sadece %5 miş bana çok fazla gibi gelmedi.

Sırf AMOLED var diye o cihaz alınmaz diyorsun yani? O siteye göre pil tüketimi arasındaki fark sadece %5 miş bana çok fazla gibi gelmedi.
Modelden modele, panelden panele değişiyor diye biliyorum. Ama çok fazla fark edecektir. Ben AMOLED tercih edin derim.

Amoled de çok hayalet ekran sorunu gördüm, ve mesela ekranın yarısı biraz turuncu diğer kısmı daha az turuncu oluyor. 2 tane Amoled panel cihaz kullandım ikisinde de oldu. Lcd de rastlamadım.

amoled ekranlarda per pixselin kendi ışığı vardır daha canlı ve parlak dı fakat ıps de ekran arkadan aydınlatmaya sahip olur daha fazla güç tüketir daha az parlak ve canlıdır siyahlar tam siyah değildir çünkü ekranın aydınlatması açıktır ve siyah olan bölgelerde güç tasarufu sağlamaz yani anlayacağın fiyat harici her türlü amoled önde ve ömür konusunda amoled in daha kötü olduğunu kim söylediyse yanıma gelsin :D öyle bir şey söz konusu değil ama göz sağılı konusunda ıps önde onu da atlamayalım.

Siyah modda mı kullanmış onu belirtmişler mi? Siyah modda daha fazla fark olması lazım.

Bahsettiğiniz hangi cihaz?

Ben şu an IPS ekranlı iPhone 8 kullanıyorum ama IPS-AMOLED ikisini yan yana koyup bir süre kullandıktan sonra bir daha telefon alacağım zaman IPS almam dedim. Yani bence OLED şart. Herkes aynı fikirde olmayabilir.

Siyah modda mı kullanmış onu belirtmişler mi? Siyah modda daha fazla fark olması lazım.

Ben şu an IPS ekranlı iPhone 8 kullanıyorum ama IPS-AMOLED ikisini yan yana koyup bir süre kullandıktan sonra bir daha telefon alacağım zaman IPS almam dedim. Yani bence OLED şart. Herkes aynı fikirde olmayabilir.
konuyla alakasız ama ablam iphone 8 plus kullanıyordu ekranı amoled sanıyordu benle iddaya giricekti resmen paramı vermez diyerek girmedim :D

konuyla alakasız ama ablam iphone 8 plus kullanıyordu ekranı amoled sanıyordu benle iddaya giricekti resmen paramı vermez diyerek girmedim :D
Aslında iPhone'ların kullandığı IPS paneller çok kaliteli, belki arkadaşlarının IPS ekranlı Android'leriyle karşılaştırıp daha iyi olduğunu gördüğü için AMOLED sanıyordur :)

Aslında iPhone'ların kullandığı IPS paneller çok kaliteli, belki arkadaşlarının IPS ekranlı Android'leriyle karşılaştırıp daha iyi olduğunu gördüğü için AMOLED sanıyordur :)
yok ya almadan önce nerden gördüyse amoled ve oyuncu telefonu demişler o yüzden almış :D işte herkes biryerlerinden sallıyor evet iphone ların ıps ekranları bir tık daha iyi ama bir amoled değil kesinlikle.

Poco x3 nfc, Redmi note 10 5G, Redmi note 10 pro arasında kaldım. Anladığım şu ki param varsa AMOLED param yoksa LCD. Rn10 pro uygun fiyatlı gelirse en iyi seçenek o olur. Teşekkürler.

Poco x3 nfc, Redmi note 10 5G, Redmi note 10 pro arasında kaldım. Anladığım şu ki param varsa AMOLED param yoksa LCD. Rn10 pro uygun fiyatlı gelirse en iyi seçenek o olur. Teşekkürler.
Rica ederim. Fiyat yarınki lansmanda belli olacak deniyor, takip edersiniz :)
Redmi Note 10 Pro güzel cihaz olmuş her yönüyle, umarım fiyatı mantıklı olur ve kronik sorunu falan olmaz.

Geri