Öneri iPS panel mi önerirsiniz VA panel mi ?

eğer rekabetci oyunları çok oynamayacaksan keyfine girecek 27 al 24 dahaçok biraz prof oynayıp ciddi kasanlar tercih ediyor benim gibi. :D sana şu monitörü önerecektim benimde almak istediğim bir monitör ama fiyatı 2500 den 3000 e çıkmış, Bana göre kalite parlaklık ve tasarım bakımdan çok çok güzel bir monitör tamda istediğin gibi bütcen uygunsa düşünebilirssin. https://www.hepsiburada.com/asus-vg279q-27-144hz-1ms-hdmi-display-dvi-d-freesync-full-hd-ips-monitor-p-HBV00000I2BTZ?magaza=TuRuNCu Bilgisayar
Yalnız harbi çok iyimişte evde 2 3 haftadır yatan bi kasam var 0 daha açamadım bile 😂 bu monitörü almayı beklersem sıkıntı 2.5k civarı işimi görür diye düşünüyorum.

Va panel orta derecedir dostum en kötü panel tn dir fakat en hızlısı , va panel ıps den biraz soluk ve hız olarak biraz önde ıps ten ıps ise canlı renkler barındırır fakat hantaldır.
Pek bir şey bilmiyorsunuz sanırsam. En kötü panel TN mi? 10 Bit renk derinliği olup (tn) da 8 Bit IPS'den daha iyi olan monitörler de var. En hızlı TN'dir. Ama VA Orta derece değildir.

Çok derin bilgi mi? Yanlış bilgi yemişim. Yine yanlış bilgi yer miyim bilmiyorum ama bu alıntıyı size bir yazıyım

"VA panels have the highest contrast ratio, but it usually comes at a cost of slower response time, so they’re excellent for watching movies, but not suitable for competitive gaming. TN panels are cheap and have fast response times, but inferior image quality and viewing angles."

Kaynak:

Çok derin bilginiz var. Hem de o kadar ki...

Geceleri her zaman VA Paneller tercih edilir zira en yüksek kontrasta onlar sahiptir. Geceleri IPS Panel ise VA Panel'i yan yana koyunca anlarsınız ki fena farkediyor. Daha bilip bilmeden yorum yapmayın.

Son düzenleme:
O fiyata 1080p 144hz alınmaz.
Post automatically merged:

Ekran kartınız nedir ? Bütçeniz nedir ?
Ona göre önerimizi yapalım.
fiyatı 2500 dü geçen hafta 3 e çıkmıs testlerini falan izledim çok hosuma gitmisti, özellik olarak hp den falan daha kaliteli ama cd si falan, ama tabi 3k edecek değil. Ama param olsa yinede alırım :) gözüm de kaldı.

O fiyata 1080p 144hz alınmaz.
Post automatically merged:

Ekran kartınız nedir ? Bütçeniz nedir ?
Ona göre önerimizi yapalım.
İşlemci-ryzen5 3600
Ekran kartı-Asus rog strix 1660 süper oc 6 gb

fiyatı 2500 dü geçen hafta 3 e çıkmıs testlerini falan izledim çok hosuma gitmisti, özellik olarak hp den falan daha kaliteli ama cd si falan, ama tabi 3k edecek değil. Ama param olsa yinede alırım :) gözüm de kaldı.
Hocam olsun yinede 2k 165-144hz yada 1080p 240hz alınmalı o bütçeye :)

Allah daha iyisini nasip etsin agam 🙏🤗

Hocam olsun yinede 2k 165-144hz yada 1080p 240hz alınmalı o bütçeye :)
reis 2k monitörüde ha deyince alamıyorsun ki :D ne güzel alacaktım burda konu actım biraz arastırdım sistemimden tam performans alamama korkusundna gittim 1080p aldım yine :D

Pek bir şey bilmiyorsunuz sanırsam. En kötü panel TN mi? 10 Bit renk derinliği olup da 8 Bit IPS'den daha iyi olan monitörler de var. En hızlı TN'dir. Ama VA Orta derece değildir.

Çok derin bilgi mi? Yanlış bilgi yemişim. Yine yanlış bilgi yer miyim bilmiyorum ama bu alıntıyı size bir yazıyım

"VA panels have the highest contrast ratio, but it usually comes at a cost of slower response time, so they’re excellent for watching movies, but not suitable for competitive gaming. TN panels are cheap and have fast response times, but inferior image quality and viewing angles."

Kaynak:

Çok derin bilginiz var. Hem de o kadar ki...

Geceleri her zaman VA Paneller tercih edilir zira en yüksek kontrasta onlar sahiptir. Geceleri IPS Panel ise VA Panel'i yan yana koyunca anlarsınız ki fena farkediyor. Daha bilip bilmeden yorum yapmayın.
Genelleme yapıyorum. Tabi mesala panel kalitesi RGB oranı Adobe rgb özelliği varmı yokmu bit i

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,202,431
Üyeler
191,096
Son üye
alt0652
Geri