Neler Yeni

İPS PANEL Mİ TN PANEL Mİ?

Kayilex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Batuhan
Sadece cs go için en düşük gecikme vb için tn panel mi ips panel mi alınır?

ulaasbcc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
132
İsim
Ulaş Biçici
Instagram
https://www.instagram.com/ulaasbcc/?hl=tr
Steam
https://steamcommunity.com/id/lquad/
Twitter
ulaasbcc
Facebook
uls.lqd
Discord
LquadD | Ulaş#2183
TN panel CS için daha iyi, derin detay bilmiyorum. Moderatörü olduğum e-sporcu yayıncı özellikle TN panel monitör baktığı için 1-2 aydır monitör alamıyor.

aragonattt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
683
İsim
Efe Kaya
Instagram
efekayakaya
Gecikmenin ips veya tn olmasıyla ilgili bi durumu yok ms değeriyle alakalı panel seçiminde de kullanıcağın yer cam etrafındaysa veya çok ışık alıyorsa ips anca tercih edilmeli yoksa oyun oynarken karşıdan bakarken tn panellerde bile bi yansıma görmezsin

Quepardo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
309
İsim
Berkem Özevim
ses ve görüntü kalitesi ips>tn
gecikme ve hz değerleri tn>ips (genelde, çünkü günümüzde ipslerde baya iyi artık)
fiyat olarak tn daha ucuz
Görüş açısı ips>tn bayaa bi
Parlaklıkta tn>ips ama ips daha az yansıma yapar mat ekran oldukları için parlaklıkları düşük genelde

Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Erdem Durdu
Gecikmenin ips veya tn olmasıyla ilgili bi durumu yok ms değeriyle alakalı panel seçiminde de kullanıcağın yer cam etrafındaysa veya çok ışık alıyorsa ips anca tercih edilmeli yoksa oyun oynarken karşıdan bakarken tn panellerde bile bi yansıma görmezsin
Ips panellerin gerçek değerleri yansıtmadığı söyleniyor o yüzden sadece rekabetçi oyunlar için ise TN panel daha mantıklı.

aragonattt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
683
İsim
Efe Kaya
Instagram
efekayakaya
Ips panellerin gerçek değerleri yansıtmadığı söyleniyor o yüzden sadece rekabetçi oyunlar için ise TN panel daha mantıklı.
Sadece söylenti ama hiç bir resmiyet yok işin ucunda

Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Erdem Durdu

Quepardo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
309
İsim
Berkem Özevim
Söylenti falan değil aslında 2 tane gecikme süresi türü var biri bir resimden öbürüne geçme mprt olarak geçiyo diğeri de gtg yani griden griye pikselin renk değiştirme süresi oyunlar için bu gtg ye gerçek 1 ms diyorlar ipsler genelde mprt 1 ms oluyor gtgleri tam bilmiyorum ama en az 5-6 vardır muhtemelen

Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Erdem Durdu
Söylenti falan değil aslında 2 tane gecikme süresi türü var biri bir resimden öbürüne geçme mprt olarak geçiyo diğeri de gtg yani griden griye pikselin renk değiştirme süresi oyunlar için bu gtg ye gerçek 1 ms diyorlar ipsler genelde mprt 1 ms oluyor gtgleri tam bilmiyorum ama en az 5-6 vardır muhtemelen
Birde hocam konuyla alakasız ama bilginiz varsa Asus VG248QG kullanıyorum ELMB özelliği 165hz de açılmıyor monitör yinede 0.5 ms ile mi çalışır yoksa 5ms felan mı? Yani ELMB'nin ms ile alakası varmıdır?

aragonattt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
683
İsim
Efe Kaya
Instagram
efekayakaya
Özellikler kısmında o şekilde belirtilerek ms değeri veriliyor zaten ona göre bakıkarak alınmalı yani benim dediğim
ips gtg 1ms = tn gtg 1ms
Ortaya farklı bi denklem atmıyorum yani

Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Erdem Durdu
Özellikler kısmında o şekilde belirtilerek ms değeri veriliyor zaten ona göre bakıkarak alınmalı yani benim dediğim
ips gtg 1ms = tn gtg 1ms
Hocam sizin bilginiz var mıdır yukarda yazdığım olayla alakalı?

aragonattt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
683
İsim
Efe Kaya
Instagram
efekayakaya
Maximum 1 ms verir olarak geçiyor 4 5mslere çıkmaz gibi ama bilemem bir arızası varsa durum değişir
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam sizin bilginiz var mıdır yukarda yazdığım olayla alakalı?

Quepardo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
309
İsim
Berkem Özevim
ips gtg 1ms = tn gtg 1ms
Aynen ben de aralarındaki farkı söyledim sadece en fazla bunu sabit verip verememesi değişir muhtemelen
Mesaj otomatik birleştirildi:

Birde hocam konuyla alakasız ama bilginiz varsa Asus VG248QG kullanıyorum ELMB özelliği 165hz de açılmıyor monitör yinede 0.5 ms ile mi çalışır yoksa 5ms felan mı? Yani ELMB'nin ms ile alakası varmıdır?
yani elmb zaten Extreme Low Motion Blur demek yani gecikme süresini ekstra düşürme muhabbeti o yokken 0.5 ms değildir muhtemelen ama kaç olur bilmiyorum yanlış hatırlamıyosam elmb bu paneldeki piksellerin sürekli aç kapa yaparak çalışması normal hali de sürekli açık olmasıydı hatta bazılarında baş ağırsı yapıyormuş o yüzden bu yüzden değişir ms değeri

Top Bottom