Ips panellerin gerçek değerleri yansıtmadığı söyleniyor o yüzden sadece rekabetçi oyunlar için ise TN panel daha mantıklı.Gecikmenin ips veya tn olmasıyla ilgili bi durumu yok ms değeriyle alakalı panel seçiminde de kullanıcağın yer cam etrafındaysa veya çok ışık alıyorsa ips anca tercih edilmeli yoksa oyun oynarken karşıdan bakarken tn panellerde bile bi yansıma görmezsin
Sadece söylenti ama hiç bir resmiyet yok işin ucundaIps panellerin gerçek değerleri yansıtmadığı söyleniyor o yüzden sadece rekabetçi oyunlar için ise TN panel daha mantıklı.
Ben söyleyenlerin yalancısıyım ancak Profesyonel arenadaki oyuncularda TN panel kullanıyor bir sebebi vardır herhalde.Sadece söylenti ama hiç bir resmiyet yok işin ucunda
Birde hocam konuyla alakasız ama bilginiz varsa Asus VG248QG kullanıyorum ELMB özelliği 165hz de açılmıyor monitör yinede 0.5 ms ile mi çalışır yoksa 5ms felan mı? Yani ELMB'nin ms ile alakası varmıdır?Söylenti falan değil aslında 2 tane gecikme süresi türü var biri bir resimden öbürüne geçme mprt olarak geçiyo diğeri de gtg yani griden griye pikselin renk değiştirme süresi oyunlar için bu gtg ye gerçek 1 ms diyorlar ipsler genelde mprt 1 ms oluyor gtgleri tam bilmiyorum ama en az 5-6 vardır muhtemelen
Özellikler kısmında o şekilde belirtilerek ms değeri veriliyor zaten ona göre bakıkarak alınmalı yani benim dediğimSöylenti falan değil aslında 2 tane gecikme süresi türü var biri bir resimden öbürüne geçme mprt olarak geçiyo diğeri de gtg yani griden griye pikselin renk değiştirme süresi oyunlar için bu gtg ye gerçek 1 ms diyorlar ipsler genelde mprt 1 ms oluyor gtgleri tam bilmiyorum ama en az 5-6 vardır muhtemelen
Hocam sizin bilginiz var mıdır yukarda yazdığım olayla alakalı?Özellikler kısmında o şekilde belirtilerek ms değeri veriliyor zaten ona göre bakıkarak alınmalı yani benim dediğim
ips gtg 1ms = tn gtg 1ms
Ortaya farklı bi denklem atmıyorum yani
Hocam sizin bilginiz var mıdır yukarda yazdığım olayla alakalı?
Aynen ben de aralarındaki farkı söyledim sadece en fazla bunu sabit verip verememesi değişir muhtemelenÖzellikler kısmında o şekilde belirtilerek ms değeri veriliyor zaten ona göre bakıkarak alınmalı yani benim dediğim
ips gtg 1ms = tn gtg 1ms
Ortaya farklı bi denklem atmıyorum yani
yani elmb zaten Extreme Low Motion Blur demek yani gecikme süresini ekstra düşürme muhabbeti o yokken 0.5 ms değildir muhtemelen ama kaç olur bilmiyorum yanlış hatırlamıyosam elmb bu paneldeki piksellerin sürekli aç kapa yaparak çalışması normal hali de sürekli açık olmasıydı hatta bazılarında baş ağırsı yapıyormuş o yüzden bu yüzden değişir ms değeriBirde hocam konuyla alakasız ama bilginiz varsa Asus VG248QG kullanıyorum ELMB özelliği 165hz de açılmıyor monitör yinede 0.5 ms ile mi çalışır yoksa 5ms felan mı? Yani ELMB'nin ms ile alakası varmıdır?