Goruntu kalitesi ikiside 1080 p ise 1080 p gorursun fakat renk olarak cidden fark var sadece oyun icin almiyorsan tn onermemTN ve IPS panel arasında görüntü kalitesi açısından fark olur mu ? Yoksa sadece renk,doygunluk vs. mi ?
İps cidden renk olarak gözle görülebilir bir fark yapıyor fakat ms degerleri biraz yüksek oluyor o monitörlerin alınacaksa bence ips alınmalı youtube videoları var ips vs tn panel farkını fTN ve IPS panel arasında görüntü kalitesi açısından fark olur mu ? Yoksa sadece renk,doygunluk vs. mi ?
eğer sadece oyun içinse ne film izlerim nede adam akıllı video izlerim diyosan tn almalısın ama yok filmde izlerim videoda izlerim ama oyunda oynuyorum akıcılık önemli diyosan asus un benimde kullandığım 280hz 1m(gtg) mönitörü var o kadar hz ye gerek yok diyosanda ips panel 1ms(gtg) araştıra bilirsinTN ve IPS panel arasında görüntü kalitesi açısından fark olur mu ? Yoksa sadece renk,doygunluk vs. mi ?
Peki ne bilim nvidia renk ayarlarını yapsak monitor ayarlarını yapsak genede canlı görünür diye düşünüyorum ve gerçek ips paneller çok pahalı bazıları ips diye geçiyor ama gerçek olduğunu dusunmuyorumRekabetçi isen tn ama hikaye tarzı açık dünya oyunları seviyorsan ips
Gerçek kalite tn ler bile pahalı. Aynı paraya iki üründen ips tercih edilmeli bence.Peki ne bilim nvidia renk ayarlarını yapsak monitor ayarlarını yapsak genede canlı görünür diye düşünüyorum ve gerçek ips paneller çok pahalı bazıları ips diye geçiyor ama gerçek olduğunu dusunmuyorum