İş bulmak istiyorum ama çalışmakta güçlük çekiyorum

Kathender

80+
Reaksiyon skoru
60
Arkadaşlar selam, Ankara'da oturuyorum ve aile problemlerim var 100 bin TL borcum bulunmakta, ailem daha doğrusu babam bana borç yaptı, zaten şu anda borcu da ödeyemiyor taşınmıştık biz, kendisi kumar bağımlısıdır kan kusturuyor bize, zar zor evi geçindiriyoruz her gün agresif vs vs, ben iş arıyorum geçenler de bir iş buldum AVM de bay döner de çalıştım ertesi gün çıktım, rahatlığa çok alıştığım için mi yoksa iş bana uymadı mı anlamadım? KO miydim öğlen 1 akşam 10 çalışıyordum, asgari ücrete. Çalıştığım esna da 1 dakkika bile oturmama izin vermiyorlardı, ben de evde hep bilgisayar oynayarak büyüdüm açıktan hala lise okuyorum. Sonra çıktım eve geldim yapamıyorum çok zorlanıyorum. Ben bu rahatlık olayını nasıl çözerim zaten çok zor iş buluyorum yani yapamadım oradan çıktım mutsuzdum da bu olaydan dolayı ilaç falan var mı bunun için veya öneri yaparsanız çok sevinirim teşekkürler.

isteksizlik ayrı, halsizlik vs ayrı. bi kan testi yaptır. eksik varsa vitamin kullan. isteksizlikse yapacak bisey yok. bende aynı sen gibiyim ama aglamayana meme yok

isteksizlik ayrı, halsizlik vs ayrı. bi kan testi yaptır. eksik varsa vitamin kullan. isteksizlikse yapacak bisey yok. bende aynı sen gibiyim ama aglamayana meme yok
En son yaptırdığım da demirim düşüktü sonra da bir daha gitmedim en kısa süre de giderim zaten yemek yediğim andan sonra direk uyumak istiyorum şüpheleniyorum bu sıra sağlığımdan. Hocam sizce bu olay düzelir mi bende çalışma istememe isteksizlik istemediğim bir işte?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ne kadar zorlansanda çıkma bi zamandan sonra alışırsın hocam
Haklısınız hocam, ondan zaten konu açtım bana fikir verin diye artık kendi kendimi yemek üzereyim düşün düşün düşün.

Ne kadar zorlansanda çıkma bi zamandan sonra alışırsın hocam
Hocam işten çıkalı aylar oldu bu arada.

En son yaptırdığım da demirim düşüktü sonra da bir daha gitmedim en kısa süre de giderim zaten yemek yediğim andan sonra direk uyumak istiyorum şüpheleniyorum bu sıra sağlığımdan. Hocam sizce bu olay düzelir mi bende çalışma istememe isteksizlik istemediğim bir işte?

Haklısınız hocam, ondan zaten konu açtım bana fikir verin diye artık kendi kendimi yemek üzereyim düşün düşün düşün.
hayattan aldığın zevke bağlı hayatını bilemem. belki bıkmışsındır, paranın boşa gideceğini biliyosundur, sosyal anksiyeten vardır vesaire. ama borçtan sonra kendine bi misyon koyarsan (2 ay çalışıp pcyi yükseltme, 5 ay çalışıp motor alma) tabi istek gelir. zevk almaya bakıcaksın yapacak bişey yok. ben çok meslek değiştim. şimdi hayyyattaa yapmam dediğim işte çalışıyorum. 🤷‍♂️

hayattan aldığın zevke bağlı hayatını bilemem. belki bıkmışsındır, paranın boşa gideceğini biliyosundur, sosyal anksiyeten vardır vesaire. ama borçtan sonra kendine bi misyon koyarsan (2 ay çalışıp pcyi yükseltme, 5 ay çalışıp motor alma) tabi istek gelir. zevk almaya bakıcaksın yapacak bişey yok. ben çok meslek değiştim. şimdi hayyyattaa yapmam dediğim işte çalışıyorum. 🤷‍♂️
Hocam sosyal anskiyetem zamanında vardı çok şükür yendim dışarı çıkamazdım ama yendim, şöyle bir problem var evde ki ailesel sorunlardan dolayı gerçekten yaşama hevesim 0 artık hiçbir şeye hevesli değilim, 100 bin tl borçta olunca 5070li sistemim gitti elimden iphone 13 gitti, o işe de girdim 1 ay sonra geliyor para ondan dolayı çalışacaksın da yol masrafları falan var da aileye anlatta durumu vs vs ondan dolayı anlarsınız umarım bu dediğimi.

En çok koyan da babamın benden, ev kirası yardımı istemesi borçlandırıp iphone 13 sattım 5070li sistemi sattım yani her şeyim gitti. ve halen 100 bin tl borcum var bankaya.

Hocam işten çıkalı aylar oldu bu arada.
Tamam işte fikir bu ne kadar zorlansanda çıkmamayı çalış mücadele et alıştıktan sonra öyle zor gelmiycek

Kendine hedef koy ilk 1 ay çalış diğer arkadaşında dediği gibi kendine hedef koy mesela 5 ay birikitirip kendime telefon alcam de tabikide tüm parayı da birikim yapma 4/1 ni harca mesela, hem iştende bikmazsin

Özel değilse yaş kaçtı

Kendine hedef koy ilk 1 ay çalış diğer arkadaşında dediği gibi kendine hedef koy mesela 5 ay birikitirip kendime telefon alcam de tabikide tüm parayı da birikim yapma 4/1 ni harca mesela, hem iştende bikmazsin

Özel değilse yaş kaçtı
19

Özel değilse yaş kaçtı
Ya dediğim gibi 1 dakkika bile oturmama izin vermiyorlar benim diksiyonum iyi ikili ilişkilerim iyi, satış temsilciliği olmak istiyorum ama almıyorlar lise mezunu olmadığım için, başvuru da yaptım olmadı. Yani o komilikte 1 dakkika bile dinlenemiyorduk full ayaktayız 7/24 oradan oraya ondan çıktım çok zorlandım ve komilikte istediğim meslek değildi aile zoru ile gitmiştim.

Hım kan değerlerine baktırmak en iyisi olur, yemekten sonra uyku basması normal ama her zaman olması normal değil (yanlış mıyım?) şekerin düşmesi fln filan, hormonsal bozukluklar fln olabilir. Böyle bir şey varsa nasıl hissettiğini de etkiler.

Hım kan değerlerine baktırmak en iyisi olur, yemekten sonra uyku basması normal ama her zaman olması normal değil (yanlış mıyım?) şekerin düşmesi fln filan, hormonsal bozukluklar fln olabilir. Böyle bir şey varsa nasıl hissettiğini de etkiler.
Yok hocam hep oluyor ne zaman yemek yesem uyku çöküyor 19 yaşındayım, en kısa süre de bir doktor kontrolüne gideceğim zaten en son 2 sene önce d vitaminim baya düşüktü.

İşten çıkarak en doğrusunu yapmışsın. Şirketler,fabrikalar,lokantalar vs. Herhangi bir erkek çocuğu 18 ine girdimi onun kanını emerek bedavaya çalıştırıyor çünkü biliyor o giderse başkası gelecek. Babalar zaten baba olmaktan çıktı erkek çocuğu varsa bir babanın ona bu çocuk bana işte yardım edecek ev ihtiyaçlarına ortak olacak gözüyle bakıyor. 16-21 yaşında erkek çocuk olmak dünyanın en zor şeyi.

İşten çıkarak en doğrusunu yapmışsın. Şirketler,fabrikalar,lokantalar vs. Herhangi bir erkek çocuğu 18 ine girdimi onun kanını emerek bedavaya çalıştırıyor çünkü biliyor o giderse başkası gelecek. Babalar zaten baba olmaktan çıktı erkek çocuğu varsa bir babanın ona bu çocuk bana işte yardım edecek ev ihtiyaçlarına ortak olacak gözüyle bakıyor. 16-21 yaşında erkek çocuk olmak dünyanın en zor şeyi.
Ben de böyle düşünüyorum hocam, gerçekten artık çok doldum 1 gün oldu çalışmayacağım dedim iş yerinde ki şef çocuk mu eğlendiriyorsun niye girdin o zaman dedi ama zaten yaptığımız sözleşme de tek taraflı fesih hakkım bulunuyordu, ailem dedi senden hiçbir şey olmaz sen bu işi yapamıyorsun dedi, bende dedim yapamıyorum yani 1 dakkika bile oturmama izin vermiyorlar, rahatlığa alışmışsın senden hiçbir şey olmaz dediler. Ben katılmıyorum sadece kendime uygun iş arıyorum onlar da kendine uygun iş bulamazsın, biz zamanında vs vs dediler. Ekstra olarak 100 bin tl borca soktu beni kendisi kumarbaz bilmiyorum bakalım Freni patlamış Kamyon gibi yaşıyorum şu anda en kısa süre de bu işlerden kurtulurum.

Edit:19 yaşındayım

• Beğen
Reaksiyonlar: Ayet
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,163,046
Üyeler
184,723
Son üye
seyitcihangir09