İş hayatı nasıldır.?

PatIıcan

80+
Reaksiyon skoru
37
Merhabalar ben 17 yaşında meslek lisesinde 3'e giden bir kardeşinizim. Bu seneyle beraber artık okul hayatımı bitiriyorum lise 4 de stajım var oradan iş üni falan şu anlık 2 senelik okuduğum bölüm üzerine üniversite düşünüyorum ama babam ve benim stajımı ayarlayacak şefim benimle aynı kafada değil daha doğrusu okulllumdakiler genell anlamıyla pek okumaya niyetli tayfa değil adı üstünde meslek lisesi neyse buraları geçtim, ben hala okuma kafasından çıkamadım haftaya staj yerim belirlencek ve açıkçası zaman daralldıkça da ürkmüyor değilim çünkü şefim de ailem de diğer tanıdıklarımda sürekli olarak kendi ayaklarımın üstünde durma, iş yerindeki disiplinden, yorulacağımdan ve diğer tüm olumsuzluklardan bahsediyorlar halliyle bende üstümde büyük bir sorumluluk hissediyorum tabi ki okuldlan ayrılıp çallışan veya daha erken yaşlarda iş hayatına atılan arkadaşlar şuan bu yazdıklarıma bi tarafalarıyla gülüyorlar da baktığımız zaman koskoca 12 senelik bi okul hayatım bitecek ve bende bunun hk sizlere içimi dökmek istedim.

Sende kendimi gördüm dostum o yüzden biraz destan yazıcam.

Liseden bilişim teknolojileri ve yazılım geliştirme mezunuyum. 4 sene çok güzel şekilde hem eğlendim hem dersime çalıştım çok güzel vakitlermiş ama ben geç anladım. Neyse staj senem geldi 3 gün staj 2 gün okul şeklinde yapıyorduk. Pazartesi salı okul, çarşambadan cumaya staj şeklinde. Maaş başladığımda 4 küsürdü sonra asgari ücret zammıyla 6 küsür olmuştu. Stajımı 2 yerde yapmıştım. İkisi de bölümümle alakası olmayan yerlerdi. Birisi Fortes mühendislik ( doğalgaz şirketi. ) diğeri tanıdığımın lojistik şirketinde. İki yerde yapmamın sebebi Fortesin şubesi kapandı. Sana ağır işler vermiyorlar ayak işi yapıyorsun genelde. Fotokopi çekme, stok girdi çıktısı, müşterilerle konuşma, bakkala markete git gel git gel yapa yapa geçirmiştim ben ama şartları ve çalışma ortamı ofis olduğu için klimalı odada serin serin oturuyordum 😁. Lojistikde farklı olmadı biraz daha sahaya çıktım tırların mazot ölçümünü takibini falan filan biraz daha mesleği öğrendim burda. Şimdi dicen ki bunları neden anlattın uzun uzun boş yaptın? İmkanın varsa kendi bölümünle alakalı bir yere git. Gerçekten öğrenmek istiyorsan ayak işlerinden kaç ki alışıp sürekli sana kitlemesinler. Gerçekten bir şey öğreneceğin bir yere git, yaşa, gör, deneyimle. İnan 1-2 haftaya atıyorsun üstündeki o korkuyu ve alışıp rahatlıyorsun. Sadece gözünde büyütme yeter. Zaten hoşuna giderse kendin gitmek istiyorsun. 2. Yerimde ben öyleydim baya sevmiştim.

Ve okumak istiyorsan oku, kafana kafana koyduktan sonra sana kimse engel olmaz olamaz zaten ama ülkenin şartlarını da düşün, geleceği olduğunu la ben bu işi tuttum mu bırakmam yolumu bulurum dediğin bir şey yap. Her türlü soruna cevap veririm takıldığın yer olursa hemen tıklat

Liseden bilişim teknolojileri ve yazılım geliştirme mezunuyum. 4 sene çok güzel şekilde hem eğlendim hem dersime çalıştım çok güzel vakitlermiş ama ben geç anladım. Neyse staj senem geldi 3 gün staj 2 gün okul şeklinde yapıyorduk. Pazartesi salı okul, çarşambadan cumaya staj şeklinde. Maaş başladığımda 4 küsürdü sonra asgari ücret zammıyla 6 küsür olmuştu. Stajımı 2 yerde yapmıştım. İkisi de bölümümle alakası olmayan yerlerdi. Birisi Fortes mühendislik ( doğalgaz şirketi. ) diğeri tanıdığımın lojistik şirketinde. İki yerde yapmamın sebebi Fortesin şubesi kapandı. Sana ağır işler vermiyorlar ayak işi yapıyorsun genelde. Fotokopi çekme, stok girdi çıktısı, müşterilerle konuşma, bakkala markete git gel git gel yapa yapa geçirmiştim ben ama şartları ve çalışma ortamı ofis olduğu için klimalı odada serin serin oturuyordum 😁. Lojistikde farklı olmadı biraz daha sahaya çıktım tırların mazot ölçümünü takibini falan filan biraz daha mesleği öğrendim burda. Şimdi dicen ki bunları neden anlattın uzun uzun boş yaptın? İmkanın varsa kendi bölümünle alakalı bir yere git. Gerçekten öğrenmek istiyorsan ayak işlerinden kaç ki alışıp sürekli sana kitlemesinler. Gerçekten bir şey öğreneceğin bir yere git, yaşa, gör, deneyimle. İnan 1-2 haftaya atıyorsun üstündeki o korkuyu ve alışıp rahatlıyorsun. Sadece gözünde büyütme yeter. Zaten hoşuna giderse kendin gitmek istiyorsun. 2. Yerimde ben öyleydim baya sevmiştim.

Ve okumak istiyorsan oku, kafana kafana koyduktan sonra sana kimse engel olmaz olamaz zaten ama ülkenin şartlarını da düşün, geleceği olduğunu la ben bu işi tuttum mu bırakmam yolumu bulurum dediğin bir şey yap. Her türlü soruna cevap veririm takıldığın yer olursa hemen tıklat
Öncelikle zamanını ayırıp deneyiminizi yazmana çok teşekkür ederim. Benim stajımda 3 gün staj 2 gün okul şeklinde olacak asıl biyomedikal cihaz teknolojileri bölümündeyim. Bu zamana kadar yaklaşık 5-6 senedir aktif bilgisayar parçalarıyla ticaret yapıp söküp takıp tamir ediyorum haliyle ilgi alanım daha çok devre kartları oldu. Bölümümde de yine aynı şekilde devre ve entegreler üzerinden işliyoruz projeler geliştiriyoruz, hastanedeki cihazların bakımı ve tamirini yapacağız. Genel hatlarıyla bölümüm bu şekilde sadece kafamda bazı kaygılar vardı ama onu da yukarıdaki yazınızda bir nebze olsun rahatlattım. Tekrardan yazın için teşekkür ederim:blobdance::peepokalp:

Öncelikle zamanını ayırıp deneyiminizi yazmana çok teşekkür ederim. Benim stajımda 3 gün staj 2 gün okul şeklinde olacak asıl biyomedikal cihaz teknolojileri bölümündeyim. Bu zamana kadar yaklaşık 5-6 senedir aktif bilgisayar parçalarıyla ticaret yapıp söküp takıp tamir ediyorum haliyle ilgi alanım daha çok devre kartları oldu. Bölümümde de yine aynı şekilde devre ve entegreler üzerinden işliyoruz projeler geliştiriyoruz, hastanedeki cihazların bakımı ve tamirini yapacağız. Genel hatlarıyla bölümüm bu şekilde sadece kafamda bazı kaygılar vardı ama onu da yukarıdaki yazınızda bir nebze olsun rahatlattım. Tekrardan yazın için teşekkür ederim:blobdance::peepokalp:

Değerli ve güzel bir bölümdemişsin sevindim. Gönlüne göre olsun her şey ferah tut kendini ve fazla çekinme yeter
:peepokalp:

Hocam merak ettim de, ayıp olmazsa şu an kaç yaşındasınız ve ne işle uğraşıyorsunuz?

Son düzenleme:
Hocam merak ettim de, ayıp olmazsa şu an kaç yaşındasınız ve ne işle uğraşıyorsunuz?

Estağfurullah hocam ayıp olucak bişey yok 😁 sizden 2 yaş küçüğüm aslında ve mezun öğrencisiyim yksye giricem tekrardan. Aslında güzel yetenekler edinmişsin 3d tasarım, LLM ve otomasyon küçümsenecek şeyler değil ve kolay öğrenilmiyor erkenden öğrenerek fazlaca yol almışsın. Üniversite konusunda tavsiyem açıktan bile olsa 2 senelik bir bölüm okuman ki önlisans diploman olsun hocam. İlerde KPSS düşünürsen ön lisansın atamaları lisansa göre daha yüksek. Onun dışında bölüm önerim grafik tasarım, web tasarım olabilir çünkü 3d modelleme ve yazılım biliyorsunuz.
5 iş değiştirdim mesela fabrikasından damacana su dağıtımına düğün salonlarına kadar. Görmüş deneyimlemiş oldum.

Kısaca hocam web tasarım, grafik tasarım sizin için iyi olur diye düşünüyorum. hırs ve biraz disiplin herşeyi çözer. :peepokalp:

Son düzenleme:
Estağfurullah hocam ayıp olucak bişey yok 😁 sizden 2 yaş küçüğüm aslında ve mezun öğrencisiyim yksye giricem tekrardan. Aslında güzel yetenekler edinmişsin 3d tasarım, LLM ve otomasyon küçümsenecek şeyler değil ve kolay öğrenilmiyor erkenden öğrenerek fazlaca yol almışsın. Üniversite konusunda tavsiyem açıktan bile olsa 2 senelik bir bölüm okuman ki önlisans diploman olsun hocam. İlerde KPSS düşünürsen ön lisansın atamaları lisansa göre daha yüksek. Onun dışında bölüm önerim grafik tasarım, web tasarım olabilir çünkü 3d modelleme ve yazılım biliyorsunuz.

Fiziksel özelliklerimiz maalesef istemesekte bizimle hocam ve değiştirmekte bizim elimizde. Boş tavsiye olcak belki ama ben 2 sene önce 55 kiloydum, sporla patlayana kadar beslenmeyle daha yeni 67 kilolara çıktım.
Bunlar dışında insanlara fazla takmamak lazım mentali korumayı öğrenmek lazım insanlar tarafından zorbalanmak benim lise aktivitemdi 😂 bizde karşılıklıydı biraz da belkide onun da etkisi vardır bilemiyorum ama çoğu şey kafada bitiyor. Ölümlü dünya, üç beş kişi için canımızı sıkmaya değmez nasıl istersek öyle yaşamamız, içimizde keşke yapsaydım demek değil de en azından denedim demek lazım. 5 iş değiştirdim mesela fabrikasından damacana su dağıtımına düğün salonlarına kadar. Görmüş deneyimlemiş oldum.

Kısaca hocam web tasarım, grafik tasarım sizin için iyi olur diye düşünüyorum. Kilo işi spor ve beslenmeyle toplanır hiç canını sıkma hırs ve biraz disiplin herşeyi çözer. :peepokalp:

Spor tavsiyesi ve motivasyon için teşekkürler

Son düzenleme:
Bölüm olarak demedim iş hayatı olarka demiştim ama sende Yeniymişsin bilgisayar bitirdiğini eskiden farklı işte çalıştığını söyleyince şşmdi istediğin/okuduğun alanda iş bulmuşsundur o alanda çalışıyorsundur O alan için daha çok öneride bulunursun Diye düşünmüştüm yani Şuan yazılım bilişim sektörü halkında ama 2 mizde mezuna kalmışız Hedefe ulaşamamışız 😂😁

Onun dışında Spor tavsiyesi ve motivasyon için teşekkürler

(Bu arada önceki mesajınıza düzenle yapıp alıntıyı/Cevap Verdiğiniz mesajım olan kısmı silerseniz sevinirim.
Yanlış anlamayın orda da dediğim gibi özelimi paylaşmayı pek sevmiyorum siz cevap verene kadar yazmıştım orada İnternetin bir yerinde dijital ayak izi olarak kalmasın 😅)

Sorun değil hocam isterseniz yazdıklarımı da düzenlerim

İş hayatı farklı bir olay ama korkacak bir şey yok. Çalıştığın yere göre de çok şekilleniyor. Alışırsın.

Bugün asla okul zamanlarıma dönmek istiyor durumda değilim.

İş hayatından çekip ürküneceğin bir durum yok. Sadece bir tavsiye olarak almak istersen sana şunu söyleyebilirim iş yerinde çalıştığın ortamda atölyede vs neresi olursa olsun ne kimseyi çok fazla sevecek kadar yakın ol ne de kimseden nefret edecek kadar yakın ol. Orasını sadece günün büyük bölümünde uğrak bir nokta olarak kafana kodla ve o şekilde yürüt işini yap ve evine git. Bu dediğimi uygularsan çok fazla rahat edeceğini düşünüyorum.

Yorucu çetin ceviz ama bazen de çok tatlı olabiliyor. Çalıştığın ekibe göre değişiklik gösteren bir durum.

İş hayatı farklı bir olay ama korkacak bir şey yok. Çalıştığın yere göre de çok şekilleniyor. Alışırsın.

Bugün asla okul zamanlarıma dönmek istiyor durumda değilim.
Açıkçası biraz özele girmek durumunda kalırsam ben bugüne dek özellikle ortaokulda kilomdan ötürü çok fazla zorbalık gördüm ve bu beni bir hayli etkiledi. Bunu sizin eskiye okula geri dönmek istemezdim sözünüze ithafen yazdım bende aynı şekilde eskiye asla dönmek istemezdim çok kasvetli ve üzücü geçmişti ve şuanda da bir endişem de buydu, bunlar daha iyi hallim ileride daha da kötüleri başıma gelecek gibi düşünüyordum çünkü bana hep ileride çok daha fazla zorlanacağımı beni ezeceklerini yalnız olacağımı kendi ayaklarımın üstünde durmayı söylüyorlar onun için yazmıştım. Ama sizlerin bu değerli tecrübelerini dinlemek beni çok daha rahatlattı. teşekkür ederim :peepokalp:

Açıkçası biraz özele girmek durumunda kalırsam ben bugüne dek özellikle ortaokulda kilomdan ötürü çok fazla zorbalık gördüm ve bu beni bir hayli etkiledi. Bunu sizin eskiye okula geri dönmek istemezdim sözünüze ithafen yazdım bende aynı şekilde eskiye asla dönmek istemezdim çok kasvetli ve üzücü geçmişti ve şuanda da bir endişem de buydu, bunlar daha iyi hallim ileride daha da kötüleri başıma gelecek gibi düşünüyordum çünkü bana hep ileride çok daha fazla zorlanacağımı beni ezeceklerini yalnız olacağımı kendi ayaklarımın üstünde durmayı söylüyorlar onun için yazmıştım. Ama sizlerin bu değerli tecrübelerini dinlemek beni çok daha rahatlattı. teşekkür ederim :peepokalp:
Yok öyle bir şey. Küçük yaşta zorbalık yaygın ama ileri yaşlarda ben karşılaşmadım. İçin rahat olsun.

İş hayatında da lüzumsuz tiplere denk gelebilirsin ama her zaman iş değiştirme opsiyonun olacak. Mutlu olmadığın yerde kalmak zorunda değilsin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,197,695
Üyeler
190,257
Son üye
berke uysal
Geri