Neler Yeni

İş yerinden paramı nasıl alabilirim?

Reves9

80+
Herkese merhabalar, 16 Temmuz 2024 tarihinde bir iş yerine girdim. İş yerine sigortamın başlatılması için gerekli belgeleri teslim ettim. Sigorta için sadece kimlik lazım olmasına rağmen adli sicil kaydı ve ikametgah da istediler, onları da teslim ettim. Kendileri beni yetersiz buldular ve işten çıkarmak istediler. Bunun sonucu olarak 1 Ağustos 2024 tarihinde 15 gün çalışmış olarak işi bıraktım. İş yerinde sigorta için gerekli belgeleri teslim etmeme rağmen sigorta girişimi yapmamışlar. İçerideki para için beni 1 ağustostan beri tam 26 gündür oyalıyorlar. En sonunda artık cuma günü yazıyorum cevap vermiyorlar, arıyorum açmıyorlar. Bende cumartesi günü gittim. "Salı günü gel halledelim" şeklinde konuştular. Salı günü yani bu öğlen gideceğim fakat beni gene oyalamaya çalışırlarsa ne yapmalıyım? Nasıl bir yol izlemeliyim?

Emirkanyvs

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
839
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Sizler için hazır sistem araştırıp, öneri de bulunabilmem için etiketleyebilirsiniz.
Instagram
Emirkanyvs
Bugün de gidip vermezler ise yarından itibaren muhattabınız avukatım olucak, iyi günler deyip çık.

Reves9

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bugün de gidip vermezler ise yarından itibaren muhattabınız avukatım olucak, iyi günler deyip çık.
Hocam açık konuşmak gerekirse içeride kalan para belli, çalıştığım maaş belli. Böyle birinin avukatı olmayacağını ve bu para için avukat tutup mahkemeyle uğraşılmayacağını tahmin ederler. Benim yasal yolla bu parayı almam mümkün mü? "Ödeme yarın yapılacak" tarzında mesajları var bu arada. Kanıt olarak onları sunabilirim.

Emirkanyvs

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
839
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Sizler için hazır sistem araştırıp, öneri de bulunabilmem için etiketleyebilirsiniz.
Instagram
Emirkanyvs
Sanırım 170'i arayıp oraya şikayette bulunabilirsin. Çalışma ve iş kurumuna da şikayet edebilirsin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

İnsanlar iyice kafayı yedi uğraşılacak gibi değil vallahi.

Reves9

80+
Sanırım 170'i arayıp oraya şikayette bulunabilirsin. Çalışma ve iş kurumuna da şikayet edebilirsin.

İnsanlar iyice kafayı yedi uğraşılacak gibi değil vallahi.
Hocam gerçekten öyle. Çalışan işçinin hakkını vermemek için 40 takla atıyor. Vereceği para sanki hayrat, onu geçtim madem böyle rezillik yapacaksın ne diye işçi alıyorsun. Gerçekten yarın da parayı vermezlerse inşallah sakin kalabilirim.

Emirkanyvs

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
839
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
Emirkanyvs
Hocam gerçekten öyle. Çalışan işçinin hakkını vermemek için 40 takla atıyor. Vereceği para sanki hayrat, onu geçtim madem böyle rezillik yapacaksın ne diye işçi alıyorsun. Gerçekten yarın da parayı vermezlerse inşallah sakin kalabilirim.
Yo sakin kalın hocam haksızken haksız duruma düşmeye gerek yok. Benim yaşadığım memlekette ayrı rezil. Haftalık iznini vermez, mesai yaptırır hakkın olanı vermez işten çıkarsın çalışmıyor derler. Rezalet bir durumdayız 22 yaşımdayım 4-5 fabrika da çalıştım yol bazı fabrikalar da yol ile 14 saat eve gelemiyordum. Kalan saat 10 saat ben bu saatte yemek mi yiyeyim, duş mu alayım dışarı çıkıp arkadaşlarımla mı göreyim uyku mu uyuyayım. Sadece tek bir şirket çok iyiydi çok rahattım onda da topluca işçi attılar 1000 e yakın şu sıralar da fabrika kapanıcakmış. Onun dışında kargo şirketlerinde de çalışmıştım inan 6.30 gibi uyanıyordum 7.30 da iş başı vallahi gün geliyordu gece 11 de eve giriyordum. Aldığım para ise asgari ücretten düşüktü o dönem ve sigortam da yoktu.

Reves9

80+
Yo sakin kalın hocam haksızken haksız duruma düşmeye gerek yok. Benim yaşadığım memlekette ayrı rezil. Haftalık iznini vermez, mesai yaptırır hakkın olanı vermez işten çıkarsın çalışmıyor derler. Rezalet bir durumdayız 22 yaşımdayım 4-5 fabrika da çalıştım yol bazı fabrikalar da yol ile 14 saat eve gelemiyordum. Kalan saat 10 saat ben bu saatte yemek mi yiyeyim, duş mu alayım dışarı çıkıp arkadaşlarımla mı göreyim uyku mu uyuyayım. Sadece tek bir şirket çok iyiydi çok rahattım onda da topluca işçi attılar 1000 e yakın şu sıralar da fabrika kapanıcakmış. Onun dışında kargo şirketlerinde de çalışmıştım inan 6.30 gibi uyanıyordum 7.30 da iş başı vallahi gün geliyordu gece 11 de eve giriyordum. Aldığım para ise asgari ücretten düşüktü o dönem ve sigortam da yoktu.
Hocam gittim bugün saat 4 de yatıracağım diyor :). Tam komedi. Yatırmazlarsa eğer gerçekten ya kafam atacak oraya gidip önüme kim gelirse yatıracağım ya da gidip şikayet edeceğim. Yasal yolla hakkımızı çok fazla arayamıyoruz ama artık kafam felaket attı.

Emirkanyvs

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
839
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
Emirkanyvs
Hocam gittim bugün saat 4 de yatıracağım diyor :). Tam komedi. Yatırmazlarsa eğer gerçekten ya kafam atacak oraya gidip önüme kim gelirse yatıracağım ya da gidip şikayet edeceğim. Yasal yolla hakkımızı çok fazla arayamıyoruz ama artık kafam felaket attı.
İyi bari hocam yatırırlar umarım. Sen yatırmaya gitme boşver :). Gene yatmazsa da yasal yolla denersin aksini yapsam başın emin ol çok ağrır keşke yapmasaydım dersin.

Reves9

80+
İyi bari hocam yatırırlar umarım. Sen yatırmaya gitme boşver :). Gene yatmazsa da yasal yolla denersin aksini yapsam başın emin ol çok ağrır keşke yapmasaydım dersin.
Hocam alacağım paranın yarısını yatırmışlar yarısını haftaya yatıracağım diyor :D. İşim var sizi bekleyemem paramı adam akıllı yatırın dedim. Mümkün olanı yatırdım, geri kalanı mümkün olan en kısa zamanda yatıracağım diyor. Paraları yok, çalıştırmaya işçi alıyorlar.

Emirkanyvs

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
839
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
Emirkanyvs
Hocam alacağım paranın yarısını yatırmışlar yarısını haftaya yatıracağım diyor :D. İşim var sizi bekleyemem paramı adam akıllı yatırın dedim. Mümkün olanı yatırdım, geri kalanı mümkün olan en kısa zamanda yatıracağım diyor. Paraları yok, çalıştırmaya işçi alıyorlar.
Hocam sende irezil bir yere düşmüşsün valla :D. Allah hayırlı insanlarla karşılaştırır umarım bundan sonraki zamanlarında.

Reves9

80+
Hocam sende irezil bir yere düşmüşsün valla :D. Allah hayırlı insanlarla karşılaştırır umarım bundan sonraki zamanlarında.
Hocam tam rezil. Haftaya paramı atmazlarsa kendileriyle çok uğraştıracaklar. Uğraşmak istemiyordum tam 27 gün bekledim, sabrettim fakat gerçekten artık sabır da bir yere kadar. Başkası olsa 2. haftadan dükkanı başlarına yıkardı.

firma adını verde yanlışıkla başvurmayalım
Hocam cidden sorun olmayacağını bilsem verirdim bu arada. Bir tane folyo mağazası. Aman diyim genel olarak folyo şirketlerine yolunuz düşmesin, içlerinden biri bu çalıştığım yer olabilir :).

Emirkanyvs

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
839
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
Emirkanyvs
Hocam tam rezil. Haftaya paramı atmazlarsa kendileriyle çok uğraştıracaklar. Uğraşmak istemiyordum tam 27 gün bekledim, sabrettim fakat gerçekten artık sabır da bir yere kadar. Başkası olsa 2. haftadan dükkanı başlarına yıkardı.
Haklısın hocam. Dur bakalım inşallah atarlar geri kalanınıda.

Top Bottom