Neler Yeni

İslam dininde müzik haram mı?

Golf 4 R32

80+ Silver
Arkadaşlar internette araştırabilirsiniz bunlar doğru mu yıllardır günah mı işledik?

Ekler

• Screenshot_20230717-131815_Opera.jpg
    Screenshot_20230717-131815_Opera.jpg
    109.8 KB · Hit: 230

Fatih Sultan Terim

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,596
İsim
Oozdmrsm

heroesturkey

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
312
İsim
Murat Gündoğdu
Allah ı zikrederek geçireceğin süreyi müzik ile geçiştirdiğinden ötürü diye biliyorum. Ayrıca müziğin sözleri de önemli. Malum günümüz şarkıcıları sağ olsunlar piyasayı mahvettiler. Esrar, torba, küvette s*x, ona bastım buna kaydım, şu kadar param var, şu arabaya biniyorum tarzı, dinimizce de haram olan unsurları içerenler de günah. Üstelik bu şarkıları küçük veletler de söylüyor düşün.

Carlo

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Şöyle şeyleri kafanıza takmayın artık. Bir de yazmış Kuran'da dolayı hadislerde doğrudan yasaklanmıştır. Ben Kuran'da doğrudan yasaklandığı halde ehli sünnet adı altında yapılanların listesini yapsam memlekette Müslüman kalmıyor.

Montofteam

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
697
İsim
Eren

heroesturkey

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
312
İsim
Murat Gündoğdu
ayrıca internette her gördüğünüze de inanmayın. burda sorgulaman, fikir alman güzel bir davranış. Allah bizlere aklımızı boşuna vermedi. Gördüğün şeyi sorgulama hakkın var, dinen sorgulamak haram değil. Gerçeğin arayışındasın. Sorularının cevapları için Kur'an okuyup fikir edinmek gerekiyor.

İlahide sadece zilsiz def ve neye izin verilir

(1) Ebu Amir ya da Ebu Malik el-Eş’ari (Radiyallahu Anhuma) şöyle dedi:

Allah’a yemin olsun ki, Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu:

“Ümmetimden bir takım kavimler gelecek; zinayı, ipeği, içkiyi ve çalgı aletlerini helal sayacaklar! Yine bir takım topluluklar bir dağın yanına konaklayacaklar. Onlara ait koyun sürüsü ile bir çoban her sabah onlara gelecek. Bunlara bir de fakir ihtiyacı için gelecek de ona;

−‘Sen bize yarın gel,’ diyecekler. Bunun üzerine Allah, dağı geceleyin onların üzerine indirip bir kısmını helak edecek, diğerlerini de kıyamet gününe kadar maymunlar ve domuzlar şekline çevirecektir!”

Buhari 12/5649

(2) Ebu Umame (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:

Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu:

“Şarkıcı cariyeleri satmayın; onları satın almayın; onlara şarkıcılığı öğretmeyin! O kadınlar üzerinde yapılan alış verişte hayır yoktur ve onların kazancı haramdır!”

Ebu Umame (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:

Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle devam etti:

وَمِنَ النَّاسِ مَنْ يَشْتَرِي لَهْوَ الْحَدِيثِ لِيُضِلَّ عَنْ سَبِيلِ اللهِ بِغَيْرِ عِلْمٍ وَيَتَّخِذَهَا هُزُوًا أُولَئِكَ لَهُمْ عَذَابٌ مُّهِينٌ

“İnsanlardan öylesi var ki; bilgisizce (insanları) Allah’ın Yolundan saptırmak ve sonra onunla alay etmek için, boş sözü satın alırlar! Onlar için alçaltıcı bir azap vardır!”

Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu:

“Lokman Suresi 6. ayet bu husus için (yani müzik için) indirildi!”

Tirmizi 1298, Taberani Mucemu’l-Kebir 8/7749, 7805, 7825, 7855, 7861, 7862, Beyhaki 11055, Albânî Silsiletu’l-Ehâdîsi’s-Sahîha 6/1016

GodlyPain

80+ Bronze
müzik haram değil sanattır.

04umut76

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,296
İsim
umut şahin
Arkadaşlar internette araştırabilirsiniz bunlar doğru mu yıllardır günah mı işledik?
her kaynağa inanma bence şöyle hayatına yaşama isyan ve benzeri şeyleri konu alarak allaha sitem etmek konulu şarkılarda günaha girilidği söylenir genelde yoksa dinledim haramdır diye bir şey yok

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,029,538
Üyeler
163,184
Son üye
ravencrow
Top Bottom