Neler Yeni

İslam inanç çelişkisi

Carl-S

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,184
İsim
s
İlgilendiği Kategoriler
Laptop önerileri ve Telefon önerileri
dini dinsizlerden öğrenmeyin ne demek ya asıl bazı sözde müslümanlar dini işine geldiği gibi anlatıyor. diamond tema genel olarak gayet objektif bakıyor olaylara
Mesaj otomatik birleştirildi:

bende o adamı çok seviyorum 😀 objektif bakan tek müslüman kanal olabilir
Sizin bahsettiğiniz kanallar size İslam adı altında anlattıkları tamamen palavradan ibaret. Tamamen çarpıltılmış, işine gelen alınmış, bağlamından koparılmış, İslamofobik içeriklere sahipler. Hitabetleri çok iyi, iyi geçiriyorlar. Araştırmanız bunlardan ibaret olduğu için inanıyorsunuz. Hepsinin bu tür içeriklerde ortak paydası Turan Dursun. Hatalı ve yanlış meal kullanıp işlerine gelmeyen ayetleri yadsıyorlar. Uydurma yahut senedi zayıf hadisleri sahih imiş gibi gösterip İslam'a saldırıyorlar. Başarılı manipülatörler.

MYSTIC

80+ Silver
bir dünya istek var bunların hepsi faydalı mı diyorsun
Bir dünya mı?Ya kardeşim iki elin parmağını geçmeyecek,kolay şeyler bunlar.Sana günleeerce sürün,kendini kırbaçla demiyor ki.Yapilan ibadetlerin hepsinin insana faydası var aslında.Bazilari bedenen,bazılar ruhen faydalı.(Mulsuman olmayana ruhen fayda olmaz zaten🙂)

Delusion

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
yusuf aktaş
"müslüman olmayan kesin cehennemlik" lafına katılmıyorum.
Allah’ı ve peygamberlerini inkâr edenler, Allah ile peygamberlerini birbirinden ayırmak isteyenler, “Bir kısmına inanırız ama bir kısmına inanmayız” diyenler ve bunlar arasında bir yol tutmak isteyenler yok mu, işte gerçek kâfirler bunlardır ve biz kâfirlere alçaltıcı bir azap hazırlamışızdır. Nisa suresi 150-151

Meuf

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Meuf
Allah’ı ve peygamberlerini inkâr edenler, Allah ile peygamberlerini birbirinden ayırmak isteyenler, “Bir kısmına inanırız ama bir kısmına inanmayız” diyenler ve bunlar arasında bir yol tutmak isteyenler yok mu, işte gerçek kâfirler bunlardır ve biz kâfirlere alçaltıcı bir azap hazırlamışızdır. Nisa suresi 150-151
Sen ne anlatıyorsun? Sorgulayıp düşünmediğiniz şeylere inanıyorsunuz. Ateistlerin okumadığını düşünüyorsunuz ama asıl okuyupta mantıklı gelmediği için ateistler.

Qzer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
816
İsim
Ekrem
Zaten Kuran'da terazinin nasıl işleyeceği yazmıyor.Belki de ibadetler ön planda değildir?Zaten herkesin dediği "müslüman olmayan kesin cehennemlik" lafına katılmıyorum.
dine göre inanmayanlar cehennemlik

Delusion

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
yusuf aktaş
Sen ne anlatıyorsun? Sorgulayıp düşünmediğiniz şeylere inanıyorsunuz. Ateistlerin okumadığını düşünüyorsunuz ama asıl okuyupta mantıklı gelmediği için ateistler.
Ben arkadaşa inandığı şey üzerine bir şey paylaştım. Ben agnostiğim. Asıl sen ne anlatıyorsun? İsteyen istediği şeye inanır, sanane. Sen kendi açından bakıp ben doğru biliyorum diyorsun, onlar kendi açılarından bakarak ben doğru biliyorum diyor. Vicdan özgürlüğüne karışamazsın.

Meuf

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Meuf
Ben arkadaşa inandığı şey üzerine bir şey paylaştım. Ben agnostiğim. Asıl sen ne anlatıyorsun? İsteyen istediği şeye inanır, sanane. Sen kendi açından bakıp ben doğru biliyorum diyorsun, onlar kendi açılarından bakarak ben doğru biliyorum diyor. Vicdan özgürlüğüne karışamazsın.
Vicdan özgürlüğüne nerede karıştım? Ayrıca benim burda bir şey yazmam kimsenin dinini değiştirmez ama dediklerim bazılarına düşünmeyi teşvik edebilir ve cümlelerimde sana kasti bir şey yok hep sizli konuştum baştaki sen de anlattığın saçma geldiği için sen de benim dediklerimi saçma bulmuşsun.Zaten ne dersem diyeyim bu işin içinden çıkamayız çünkü kimse bana mı demiyor.

Klanta

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
181
İsim
Ahmet Bayram Topcu
Bir gün inanç konusunda tartışırken işin sonu kavgaya varmaz ise, bilin ki biz olmuşuz. Her seferinde mi ucu aynı noktaya gelir arkadaş...

Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
Hüseyin Ege Karakışla
Arkadaşlar hepinize tavsiyem kuranı arapça ve anlayarak okuyun Türkçe melaini veya Türkçe çevirisini okumayın.
Ne yazikki inanmayabilirsiniz ama Türkçe eksik ve fakir bir dil. Arapçada bazı şeyler çevirilemiyor yakın anlam tarzı şeyler kullanılıyor mesela Kuranı Kerim'de bazılar dünyanın düz olduğunu söylüyor diyor ama olayı arapça okuyup düzgün bir şekilde anlarsanız aslında düz olduğunu söylemiyor Yuvarlağımsı bir yapıda olduğunu açıklar.
İyi günler.
Kaynak:

ardaaaq

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,193
İsim
Songül
Arkadaşlar hepinize tavsiyem kuranı arapça ve anlayarak okuyun Türkçe melaini veya Türkçe çevirisini okumayın.
Ne yazikki inanmayabilirsiniz ama Türkçe eksik ve fakir bir dil. Arapçada bazı şeyler çevirilemiyor yakın anlam tarzı şeyler kullanılıyor mesela Kuranı Kerim'de bazılar dünyanın düz olduğunu söylüyor diyor ama olayı arapça okuyup düzgün bir şekilde anlarsanız aslında düz olduğunu söylemiyor Yuvarlağımsı bir yapıda olduğunu açıklar.
İyi günler.
Kaynak:
arap dilini savunmak için kendi diline fakir mi diyosun yani? ben neden arapça öğreniyorum demekki dini sadece arapça bilenler anlayabilir. nasıl evrensel oluyor o zaman açıklar mısın

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
Hüseyin Ege Karakışla
arap dilini savunmak için kendi diline fakir mi diyosun yani? ben neden arapça öğreniyorum demekki dini sadece arapça bilenler anlayabilir. nasıl evrensel oluyor o zaman açıklar mısın yanlış anlama bilmek istediğim için soruyorum heryerde aynısını söyleyip duruyolar çünkü
Cidden bunu mu anladın ya? Arap dilini savunduğum falan yok benim. Ama Arapçada ki bazı kelimelerin çevirisi yok yani bunun bi açıklaması olamaz yok işte. Ki bu sadece arapça için değil ben arapça için kendi dilimi kötülemiyorum Türkçe zaten eksik ve fakir bir dil. En basitinden İngilizcedeki kelimeleri Türkçeleştiremiyoruz çoğu kelimemiz başka dillerin kökeninden ben sana "arapça okumamak günah" demiyorum daha iyi anlamak için arapça okumanı tavsiye ediyorum çünkü Türkçeye çevirilemeyen yerler var kaynak verdim zaten. Herşeyi tersinden anlamışsın kardeşim bence senin dinden önce başka konularda kendini geliştirmen lazım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Cidden bunu mu anladın ya? Arap dilini savunduğum falan yok benim. Ama Arapçada ki bazı kelimelerin çevirisi yok yani bunun bi açıklaması olamaz yok işte. Ki bu sadece arapça için değil ben arapça için kendi dilimi kötülemiyorum Türkçe zaten eksik ve fakir bir dil. En basitinden İngilizcedeki kelimeleri Türkçeleştiremiyoruz çoğu kelimemiz başka dillerin kökeninden ben sana "arapça okumamak günah" demiyorum daha iyi anlamak için arapça okumanı tavsiye ediyorum çünkü Türkçeye çevirilemeyen yerler var kaynak verdim zaten. Herşeyi tersinden anlamışsın kardeşim bence senin dinden önce başka konularda kendini geliştirmen lazım.
Ki bunun evrenselliklede alakası yok. İngilizce'de okursun rusçada Türkçede okursun. Sadece okuduğun dilin Arapçada tam karşılığı olursa senin için daha iyi olur.

Allah zalim değil deniliyor ama cehennemde yanarak derileri eriyen insanların derilerinin değiştirilerek yeniden eritileceği söylenmiş çok zalimce
Evet bu korkunç ötesi bir durumdur. Fakat sizce de dünyada hiç bir merhamet duymadan üstelik sadistçe, canavarca eziyet edip insanları öldüren psikopatların, cânilerin, katillerin bu dünyada çoğu kez cezasız kalmaları sebebiyle Cehennem denilen cezâ yerinin hazırlanmış olması yerinde ve âdil bir uygulama değil midir?

Geçenlerde haberleri çıkan iki kan dondurucu cinayeti işleyenler için ne düşünürsünüz? (Birisi vahşi bir şekilde öz annesini katletmiş, diğeri veya diğerleri 3 yaşındaki bir kız çocuğunu eziyet edip öldürdükten sonra derin dondurucuda aylarca bekletmişler.)

Veya insanlık tarihindeki sayısız vahşi katliamları gerçekleştiren katillere sizce nasıl ceza verilmelidir? Sizce de böyle çok üzücü ve kötü cinayetleri ve diğer kötülükleri bireysel veya toplu bir şekilde işleyen suçluların Cehennem denilen yerde cezâlarını çekmeleri âdil bir çözüm değil midir? Böyle bir yerin var olma ihtimali sizce de akıl sahibi insanlar için çok ciddî bir uyarı değil midir? Suçu işleyenlerin cezâsız kalmasını ister miydiniz? Katledilen masum insanların yakınlarının nasıl bitmeyen bir acı yaşadığını düşünebiliyor musunuz? Bu insanların acıları nasıl giderilebilir acaba?

Son düzenleme:
Top Bottom