Neler Yeni

İslam inanç çelişkisi

cevikyusuf

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
425
İsim
Çevik
Kendim imam-hatip mezunuyum medreselerde kaldım aylarca mevzuyu içerden çok gördüm

cevikyusuf

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
425
İsim
Çevik
Eğer biliyorsanız onlardan dini öğrenmemeniz gerektiğinizde biliyorsunuzdur. Soru neden?
Kimden ogrencen dini senmi belirliyorsun neyin doğru olup olmadığını
Mesaj otomatik birleştirildi:

Falanca dinsiz diye adamın dediği yanlış mı oluyor

Sagittarius

80+ Silver
Yapılan tüm müdahaleler bir sebep sonucu olmuştur. En basitinden, lut kavmi. Kendi cinslerine ilgi duyup ilişki yaşamak İslam'da açıkça yasaklanmıştır. Bunun sonucunda bu yasağa karşı durup inat edip, geri dönmeyen kavim de helak edilmiştir. O kavim yaratıcının verdiği özgür irade ile yasaklanan eylemi uyguladığı ve bunda herhangi bir problem olmadığına inandıkları için hem dünya hayatında hem de ahirette cezalandırılmışlardır. Ayni zamanda, durduk yere de helak olmamışlardır. Çünkü peygamber uyarmış, dinlememişlerdir. 2. Soruna gelirsek, Allah en ufak şeyin kendisinden istenmesini ister. Para mı istiyorsun? Dua et. Para gökten yağmayacak belki, patronun verecek. Patron sebeptir. Allah her şeyi sebeplerine bağlar. Yağmur yağar, fizik, bulut, güneş sebeptir. Ölüm gelir. Allah alır canı. Hastalıklar, kör bir kurşun ya da bir kaza buna sebeptir. Müdahale olmayan tek şey, seçimlerdir. İstediğin zaman ölebilirsin. Sadece sebepler aynı olur. Seçimler sana, onu sonuça ulaştırmak ise Allah'a aittir. Umarım açiklayabilmişimdir.
Ne güzel anlattınız öyle :D

İceWolf

80+ Silver
Kimden ogrencen dini senmi belirliyorsun neyin doğru olup olmadığını

Birçokkez "araştırın, okuyun, düşünün" dememe rağmen dini benimmi belirlediğimi anladın.

Falanca dinsiz diye adamın dediği yanlış mı oluyor
Dinsizin dediklerinin doğru yada yanlış olması başka bir şey, Dini ondan öğrenmen başka bişey. Aradaki farkı algılayabilirsin.

Qzer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
816
İsim
Ekrem
Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri bu meseleyi çok güzel açıklıyor, şu kadarını paylaşmak istiyorum. Devamını bu linkten okuyabilirsiniz kardeşim.
...
Elcevap:
Evet, Cenab-ı Hak senin ibadetine, belki hiçbir şeye muhtaç değil. Fakat sen ibadete muhtaçsın, manen hastasın. İbadet ise manevî yaralarına tiryaklar hükmünde olduğunu çok risalelerde ispat etmişiz. Acaba bir hasta, o hastalık hakkında, şefkatli bir hekimin ona nâfi' ilaçları içirmek hususunda ettiği ısrara mukabil, hekime dese: "Senin ne ihtiyacın var, bana böyle ısrar ediyorsun?" Ne kadar manasız olduğunu anlarsın.
...
Ayriyeten bu konunun dersinin yapıldığı şu videoyu da izlemeni tavsiye ederim. Dilersen bunu izledikten sonra okuyabilirsin.
said nursi söylüyorsa tam tersidir

Dark27

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
Muhammed Ali Üstün
Hem insanlığın bir sınav için yaratıldığı, iradeli olduğuna sonucunda da cehennem cennet ile ödüllendirileceğine inanılıyor hem de Allah due edip bu geçici hayatta daha iyi ve lehine şeyler isteyip müdahale etmesi istenmesi bana çelişkili geliyor, sizin bu konu hakkında düşünceniz nedir?
şöyle söyliyim zaten insan üstü bir etki bize bu dünyayı çekilmez hale getiriyor (şeytan) ve şölye bi olay var eğer sen tanrıya inanıpta ondan bir beklentide bulunmazsan bu deist inanca dönüşür islamdan farklı olur yani ve insan ahlakı ile ele alıcak olursak sevgi karşılıklı olması beklenir zaten

ardaaaq

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,193
İsim
Songül
:) Dini dinsizlerden, insan haklarını katillerden, hayvan haklarını spor olsun diye hayvan öldürenlerden, doğa sevgisini atıkları dereye boşaltan fabrika sahiplerinden öğrenmeyin.

:) :) Buna gerçekten güldüm. Parmak izinin eşsiz olduğuna inanıyorsun ama ondan milyon kat daha kompleks olan zihnin ve fikrin insanlarda benzer olabileceğinemi inanıyorsun. Yok artık.
dini dinsizlerden öğrenmeyin ne demek ya asıl bazı sözde müslümanlar dini işine geldiği gibi anlatıyor. diamond tema genel olarak gayet objektif bakıyor olaylara
Mesaj otomatik birleştirildi:

ağa ben çok islamla ilgili yazı okudum şu ana kadar en beğendiğim cemre demirel tavsiye ederim bir bak istersen
bende o adamı çok seviyorum 😀 objektif bakan tek müslüman kanal olabilir

İceWolf

80+ Silver
dini dinsizlerden öğrenmeyin ne demek ya asıl bazı sözde müslümanlar dini işine geldiği gibi anlatıyor. diamond tema genel olarak gayet objektif bakıyor olaylara
Onlardanda öğrenilmez. Kimin doğru kimin yalan anlattığını ancak doğrusunu kaynağından okuyup öğrendiğin zaman anlayabilirsin. Din; dinsizlerdende, yarım alimlerdende, müritlerin uçurduğu şeyhlerdende, İSLAM düşmanlarındanda öğrenilmez. Okuma yazması olan kişi; Kuranı Kerimi OKUR, DÜŞÜNÜR, YORUMLAR ve öğrenir. Ama birilerine inanmayı seçenler; DİNİ ÖĞRENMİŞ DEĞİL, inandığı kişileri uçuran sahte bir dinin MÜRİTLERİ olurlar.

MYSTIC

80+ Silver
İhtiyacı olmadıgını biliyorum, otomatik olarak günah, sevap seviyemize göre göre cennet cehenneme soksa daha mantıklı oolur, namazın anlamı yok.
Zaten Kuran'da terazinin nasıl işleyeceği yazmıyor.Belki de ibadetler ön planda değildir?Zaten herkesin dediği "müslüman olmayan kesin cehennemlik" lafına katılmıyorum.

BlueLabels

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
992
İsim
Kaira Bilgic
Top Bottom