Neler Yeni

İslam inanç çelişkisi

İceWolf

80+ Silver
Bak canımsın hala anlamamışsın ekstra olarak soru ekleri ayrı yazılır bilgin olsun. Ben maymunum demedim ki sende izlediğin kişiler gibi bana saman adam safsatası yapıyorsun
Ben izlemem sosyal medya soytarılarını, çünkü çok izleyenler zamanla o soytarılara benzerler. Sanada çok izlemeni tavsiye etmem. Yoksa koyduğun resmindeki nöronlarından tanımadığın insanlara yalan yanlış uydurmaya, iftira atmaya başlarsın. Bak konuda yerine oturdu. Allah diyorki bilmediğin kişilere İFTİRA ATMA.

BlueLabels

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
992
İsim
Kaira Bilgic
Ben izlemem sosyal medya soytarılarını, çünkü çok izleyenler zamanla o soytarılara benzerler. Sanada çok izlemeni tavsiye etmem. Yoksa koyduğun resmindeki nöronlarından tanımadığın insanlara yalan yanlış uydurmaya, iftira atmaya başlarsın. Bak konuda yerine oturdu. Allah diyorki bilmediğin kişilere İFTİRA ATMA.
Tabi canım öyle diyor ben buna katılıyorum zaten. Ama sen youtube veya genel olarak interneti nasıl kullandığına bağlı "soytarıya benzememek için" bu yüzden bilimsel makalelerle konuşan insanlara aksi argüman sunmak istiyorsan laf cambazlığı yapmaktansa fikrini net bir şekilde söyle ha ekstra olarak bana iftira attığımı umarım söylemiyorsundur çok kırılırım yoksa. Bilmediğin bir kelime kullandım bak orada argüman bunu TDKdan araştırabilirsin zira senin kısımda bunları anlamıyor olabilir canımsın ^^
Sen hangi kesimdensin?
Belli bir kesimden değilim sadece olayları objektif bakmaya çalışıyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Boşver
allah ölümü yaratmadan hangimizin daha güzel davrancağını bilemiyor mu merak ettiğim için soruyorum yanlış anlaşılmasın
Onun ilmi herşeyi kuşatmiştir. Elbette bilir. Ancak ayni durum insan icin boyle degildir. ALLAH cennete girecekleri direk cennete, cehenneme girecekleride direk cehenneme koysaydi insan bu hakikati tam olarak idrak edemez ve cehennemlikler Haşa Allah bize zulmediyor bizi cehenneme attigi halde digerlerini cennete diyip. Yuce Allah a haksiz iftirada bulunurdu. Imtihan aslinda Allah in rahmetini adaletini, hikmetli iş yaptigini insanin görmesi acisindan gereklidir

İceWolf

80+ Silver
Belli bir kesimden değilim sadece olayları objektif bakmaya çalışıyorum

Neden bu kadar gerildin ki dostum sanırım aşırı sağ kesimdensin

beni belli bir kesme sokmana gerek yok
Bu sözlerin senin karakterini belli ediyor. İnsanları tanımadan kategorize ediyorsun ama kendinin kategorize edilmemesini istiyorsun. Bide üstüne kendinin tarafsız olduğunu iddia ediyorsun.

sende izlediğin kişiler gibi bana saman adam safsatası yapıyorsun
Buda iftiran. Benim kimleri izlediğimi nerden biliyorsunda sana "saman adam" diycemi iddia ediyorsun. Bilmediğin konularda insanları itham etmek İFTİRA olarak tanımlandırılır.

roosevelt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
Tuna Taş
Benim aklıma takılan, ilk insan 2,4 milyon yıl önce oluştu ve toplumlar belki de yüzbinlerce dine inandı. En basitinden tengri dini, bütün Türk milletinin bağlı olduğu bir din nasıl oldu da bir anda unutuldu? Daha önceki binlerce toplumun inandığı dinlerin islam'dan daha anlamsız veya anlamlı olduğunu kanıtlayabilir misiniz, hayır. İnsanların 1000 sene sonra islamın neye hizmet ettiğini bile hatırlayamayacağı ne kadar imkansız bir olasılık? 2.5 milyon yıl boyunca her din yalandı da bu mu gerçek? Ya da milyonlarca yıl içinde binlerce hak din geldi ama hepsi bozuldu mu? Eğer öyle bir şey olduysa bu işten ne anladım? İnsana ait hiçbir özelliği(yanlışı) taşımayan bir varlık nasıl olur da kendi dininin inananlarına yanlış anlatılmasına ve tahrif edilmesine milyonlarca yıl boyunca izin verir? Yoksa yaratıcının aklı başına mı geldi? Diyelim ki Allah'ın bir planı var ve o yüzden tahriflere izin verdi, peki çin malı telefon gibi habire gelen dinlere inanmayanların cehenneme gitmesi nasıl açıklanacak? Kanımca biz de tarihin tozlu sayfalarına gömülecek bir dine inanıyoruz ve er geç islam'ı da şu an tengriyi andığımız gibi anacağız.

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Boşver
Bu islam konusunda benimde bu zamana kadar aklıma takılan bir yer ama ülkemizde dine karşı sorulan soruların çok iyi karşılanmadığını biliyorum çünkü hangi büyüğümün yanında birşeyler söylesem senin dinin ne islam değil mi o zaman sorgulama vs deniyor. hangi cami hocasına sorsam hangi çevremdeki diniyle arası çok iyi olanlara sorsam sorgulama sorgularsan dinden çıkarsın diyor artık sorgulamayı nerdeyse bırakmak üzereyim. bu konuyla alakalı değil ama din başlığı altında olduğunu için soruyum. Kuranı indirdikten sonra peygamberimiz tarafından korunuyordu ve yeni insanlara onun tarafından veya onun eğittiği kişiler tarafından yayılıyordu. peygamberimiz öldükten sonra veya ilk kulaktan duyan kişilerde öldükten sonra yazılı olan kuran sayfalarında değişiklikler, sünnetlerde değişiklikler vs yapılıp yapılmadığının kesinliği var mı? sonuçta insanoğluyuz ş"rfs"zlik yapanı da bolca var doğru dürüst yaşayanı da bolca var. bu az uz bir zaman da değil aşşa yukarı 650 yılından 2022'ye kadar desem yanlış olmaz. hani diyorlarya heryerde veya öğretiyorlar ya bu zamana kadar incil tevrat değişmiştir ama kuran asla. bunun kanıtı varmıdır? diğerlerinin değiştiğinden emin olan kişiler kuranın değişmediğini kanıtlayabilir mi? bu arada kalmışlık bazen düşündürüyor acaba bizim en başından beri inanarak yaşadığımız bütün hayat aslında zamanında bir kaç kişinin tamamen salladığı bir şey mi diye. çünkü eğer tevrat ve incil değiştirildiyse onların yaşadığı dini hayat aslında tamamen boş. aynısı bizim başımızda da varsa tamamen inandığımız ve inanacağımız her şey boşuna olucak.
Mesaj otomatik birleştirildi:

benim anladığım artık bu devirde bilgili olan cübbeli kişiler değil torpili olan cübbeli oluyor. çünkü cami hocaları ve zamanında ki lise öğretmenlerimle benzer konular hakkında çok inatlaşmamız oldu lise boyunca din'den kalmıştım. ortalamam hep 49 küsürdü.
Arkadasim oncelikli olarak sordugun 2. Soruya cevap vereyim. Hz osman zamaninda el yazmasi Kurani kerim bugun hala müzelerde korunup serfileniyor(yaklasik 1400 yillik) bunu ayrica arastirmani oneririm. Digerbir bilgi yanlisini duzeltelim Kurani Kerim ilk indigi andan bugunu Allah in korumasi altindadir. Peygamber Edendimizin veya baska insanlarin degil. Burda şu soruyu sorabilirsin neden Allah daha önceki kitaplarini korumadi ? Bu tamamen Allah in takdiridir dileseydi muhakkak onlari korurdu (Not olarak Cenabi Allah Hz. Musa dan kalan bir sandukayi vakti geldiginde ortaya cikarmak icin muhafaza etmistir, bu sandukada Hz Musa efendimize indirilen tahrif edilmemis tevrat mevcuttur, incil icin ise Allah in izniyle Hz Isa gokten indigi vakit hak incili (bozulmamis) insanlara bildiricektir. Bu yazdiklarim Cenabi Allah in vaadidir. O vaadinden caymaz. Butun bunlari Cenabi Allah imtihandan oturu takdir etmistir. )

İceWolf

80+ Silver
Benim aklıma takılan, ilk insan 2,4 milyon yıl önce oluştu ve toplumlar belki de yüzbinlerce dine inandı. En basitinden tengri dini, bütün Türk milletinin bağlı olduğu bir din nasıl oldu da bir anda unutuldu? Daha önceki binlerce toplumun inandığı dinlerin islam'dan daha anlamsız veya anlamlı olduğunu kanıtlayabilir misiniz, hayır. İnsanların 1000 sene sonra islamın neye hizmet ettiğini bile hatırlayamayacağı ne kadar imkansız bir olasılık? 2.5 milyon yıl boyunca her din yalandı da bu mu gerçek? Ya da milyonlarca yıl içinde binlerce hak din geldi ama hepsi bozuldu mu? Eğer öyle bir şey olduysa bu işten ne anladım? İnsana ait hiçbir özelliği(yanlışı) taşımayan bir varlık nasıl olur da kendi dininin inananlarına yanlış anlatılmasına ve tahrif edilmesine milyonlarca yıl boyunca izin verir? Yoksa yaratıcının aklı başına mı geldi? Diyelim ki Allah'ın bir planı var ve o yüzden tahriflere izin verdi, peki çin malı telefon gibi habire gelen dinlere inanmayanların cehenneme gitmesi nasıl açıklanacak? Kanımca biz de tarihin tozlu sayfalarına gömülecek bir dine inanıyoruz ve er geç islam'ı da şu an tengriyi andığımız gibi anacağız.
Tahrifler olduğu için yeni dinler indirildi. Semevi dinlerin özdeki büyük kısmı birbirinin aynıdır. İndirildikleri topluma ve zamana göre şekli değişiklikler gösterirler. Tabi, bu arada insanlarda sahte dinler oluşturmaya çalışmışlardır. Ama hepsi dönüyor dolaşıyor "insanlara verilen seçim özgürlüğü" ne geliyor.

BlueLabels

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
992
İsim
Kaira Bilgic
A
Bu sözlerin senin karakterini belli ediyor. İnsanları tanımadan kategorize ediyorsun ama kendinin kategorize edilmemesini istiyorsun. Bide üstüne kendinin tarafsız olduğunu iddia ediyorsun.

Buda iftiran. Benim kimleri izlediğimi nerden biliyorsunda sana "saman adam" diycemi iddia ediyorsun. Bilmediğin konularda insanları itham etmek İFTİRA olarak tanımlandırılır.
Abim saman adam safsatası https://evrimagaci.org/saman-adam-safsatasi-straw-man-fallacy-230 budur ben bana saman adam diyorsun demiyorum ayrıca Türkçe yazamıyorsun sanırım diycemi diye bir şey yok diyeceğimi demen lazım bu 2dir uyarıyorum seni. Orada aşırı sağ kesimdensin deme sebebimde tepkin direkt olarak saldırgan olduğu için benimde İslami görüşte çok arkadaşım var ama bu kadar saldırgan değiller hem sağ görüş hem ağır İslamcılar senin gibi oluyor genel yargıda bulunuyorum kendi kanaatim kabul edersin etmezsin beni alakadar etmez

cevikyusuf

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
425
İsim
Çevik
Bir anda unutulmadı türk kavimleri kollara ayrıldı hunlar (bugünkü Macarlar ve onların devamı Bulgarlar) Avrupa'ya ve Balkanlar'a yerleşip yerel din olan Hıristiyanlık a geçtiler
Uygurlar yerleşik hayata geçip maniheizm dinine inandılar biz talas savaşı sonrası hem silah zoru hemde normal bir şekilde islama geçtik

İceWolf

80+ Silver
A

Abim saman adam safsatası https://evrimagaci.org/saman-adam-safsatasi-straw-man-fallacy-230 budur ben bana saman adam diyorsun demiyorum ayrıca Türkçe yazamıyorsun sanırım diycemi diye bir şey yok diyeceğimi demen lazım bu 2dir uyarıyorum seni. Orada aşırı sağ kesimdensin deme sebebimde tepkin direkt olarak saldırgan olduğu için benimde İslami görüşte çok arkadaşım var ama bu kadar saldırgan değiller hem sağ görüş hem ağır İslamcılar senin gibi oluyor genel yargıda bulunuyorum kendi kanaatim kabul edersin etmezsin beni alakadar etmez
Birincisi "aşırı sağ kesimdensin" sözünü bana etmedin. Ayrıca bu sözü başka bir arkadaşın mesajına cevap verirken yazdın, benim yazdığım bişeye de cevap vermedin. Yazdığın şeyleri bari unutmayıp sallama cevaplar vermezsen sevinirim. Ayrıca senin genel yargı dediğin şey İFTİRA. Genel yargı dediğin nedir acaba. Türkiyede 50.000.000 kişiye sordunda bu yargılarınımı bildirdiler sana. Yoksa sen attığın iftiralara "genel yargı" diye kılıfmı uyduruyorsun? İnsanları tanımadan etiketleyip ötekileştirmen hiç hoş değil.
adana.jpg

Son düzenleme:

roosevelt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
Tuna Taş
Tahrifler olduğu için yeni dinler indirildi. Semevi dinlerin özdeki büyük kısmı birbirinin aynıdır. İndirildikleri topluma ve zamana göre şekli değişiklikler gösterirler. Tabi, bu arada insanlarda sahte dinler oluşturmaya çalışmışlardır. Ama hepsi dönüyor dolaşıyor "insanlara verilen seçim özgürlüğü" ne geliyor.
Sonuna kadar okudunuz mu?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bir anda unutulmadı türk kavimleri kollara ayrıldı hunlar (bugünkü Macarlar ve onların devamı Bulgarlar) Avrupa'ya ve Balkanlar'a yerleşip yerel din olan Hıristiyanlık a geçtiler
Uygurlar yerleşik hayata geçip maniheizm dinine inandılar biz talas savaşı sonrası hem silah zoru hemde normal bir şekilde islama geçtik
Bu dediklerinizi ben de biliyorum. Demeye çalıştığım, dinin Yerleşik hayata geçince veya göç edince unutulacak kadar basit bir şey olduğu.

Top Bottom