Neler Yeni

İslam'a göre müzik dinlemek haram mı?

erayisteya

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
308
İsim
Eray
İlgilendiği Kategoriler
Müzik ve oyun
sigara mekruh sayılıyor.
bunun haricinde konu ile ilgili yorum yapacak olursam;
haram olması çok saçma, o zaman ilahiler de genel kategoride müzik olarak geçtiği için ilahi de dinlememek gerekir.
bu yüzden kimin ne dinlediği kimsenin umrunda olmamakla beraber kul ile allah arasındadır
Her müziğe haram diyemezsin. İlahi ile feyzullah bir mi mesela
Çalgılı müzikler harammış, yorumlarda bilgili abilerimiz öyle demişler.

fatihmra

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
dinler yalandır. kendini hacı hoca diye sosyal mecralarda tanıtanlar ona buna sallayanlar çok fazla. milllet 1 karı bulamazken bunlar 2 karı götürür. istedikleri gibi fetvalarını da verirler çoğu verdikleri fetva kuranda yazmaz adama göre yanlışsa haramdır yanlış değilse haram değildir deyip geçerler yani günahı allah değil kendileri belirlerler. müzik dinlemekte bu duruma dahildir kuanda haram yazmaz hadiste hem haram hemde haram olmadığına dair muahmmedin müzikli eğlenceye katıldığına dair hadis vardır istediğini seçip ona göre fetvalarını verirler. haliyle ikilem ortaya çıkar biri müzik haram derken başka sakallı şukullu biri haram değil der. sen de onarı izleyip kafa karışıklığınla kala kalırsın
Bunlar kendi kafalarından din uyduruyorlar boşver bunları

al muhammedin müzikli eğlencelere katılıp millete sürekli karışmayın millet çalsın eğlensin demesine ait hadisler. haram olduğunu belirten hadislerde var haliyle hadisler çakışıyor. şakallılarda tek taraf tutup allah gibi tasak koyuyorlar. kimse hadislerde çelişki olduğunu söylemiyor
(Buhârî, Îdeyn 3; Müslim, Salâtü’l-Îdeyn 17)
(İbn Mâce, Nikâh 21; Ahmed b. Hanbel, Müsned 3/390)
(Buhârî, Meğazî 17; Ebû Dâvûd, Nikâh 50)

Son düzenleme:

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Rastgele reels kaydırırken karşıma bir video geldi, müziğin haram olduğunu söylüyor. Pek ciddiye almadım da gerçek olma yönü var mı?
doğru yanlış değil ama tek bir şey diyeceğim.
bu diyeceğim her sektör için geçerli ben din üstünden söyleyeceğim.
kafasına sarığı geçiren instagramda din konuşuyor o kadar fazlalaştılar ki birbirleri ile tutmuyorlar bir yerden sonra.
Her sektör için bu örnek var malesef günümüzde.
Tavsiye edebileceğim diyanetten bakmanız her ne kadar sevmesem de

Loading...

80+ Silver
En İyi Cevap
1
doğru yanlış değil ama tek bir şey diyeceğim.
bu diyeceğim her sektör için geçerli ben din üstünden söyleyeceğim.
kafasına sarığı geçiren instagramda din konuşuyor o kadar fazlalaştılar ki birbirleri ile tutmuyorlar bir yerden sonra.
Her sektör için bu örnek var malesef günümüzde.
Tavsiye edebileceğim diyanetten bakmanız her ne kadar sevmesem de
Ben dinin açık ve net olduğuna bile inanmıyorum.Açık ve net bir şekilde olsaydı asırlar önce yazılıp çoğaltılmış bir kitabı tartışıyor olmazdık.
Herkes farklı bir şekilde anlıyor kitabı.Birileri Tefsir gibi saçmalığı çıkardı Allahın anlatamadığı bir şeyi kul mu anlatıcak ?
Şuan sosyal medyaya baksan müslümanlar bile ikiye bölünmüş durumda birileri hadisci diğer taraf kurancı.

Bu hocalara bağlı olanların hepsi Hadisci oluyor.
Diğer tarafta hocalardan arındırılmış sadece tek kaynağı kuran kerim olan kesim.

Furkyyy

80+ Platinum
En İyi Cevap
9

anonim3

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
48
İsim
miyuw
Neden haram olsun ki? kenarda köşede ilgi çekmek için dini kullanan insanları dinlemeyi bırakın bütün haram ve helaller Kuran'da yazar İslam için tek doğru kaynak odur hacılar hocalar hepsi bahane

Samu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Kenan Fetheden
Haram değil İslam'a muhalif bir müzik değilse(veya haram övmüyorsa)

PaLaaX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,831
İsim
𝓐𝓭ı 𝓨𝓸𝓴 𝓝𝓪𝓶ı 𝓥𝓪𝓻
Discord
𝑃𝑎𝐿𝑎𝑎𝑋#7322
Arkadaşlar şu işleri bırakın Allah aşkına ne haramı nerde yazıyor :D
Hadis diye attıklarına inanmayın...

bahtsızkarakter

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
264
İsim
Alperen Yılmaz

Arthur♛Morgan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,631
İsim
sefa korkmaz
İlgilendiği Kategoriler
Red Dead Redemption ve Rockstar ile ilgili her şeye ilgim var
Instagram
sfakorkmaz
Hayır değil
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hz. Muhammed (sav) zamanından kalan hadis sayısı 500 adettir. Günümüzde 1.5 milyon hadis bulunmaktadır, ona göre araştırıp ona göre inanın

Arthur♛Morgan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,631
İsim
sefa korkmaz
İlgilendiği Kategoriler
Red Dead Redemption ve Rockstar ile ilgili her şeye ilgim var
Instagram
sfakorkmaz
Hocam bu söylediğinizin kaynağı nedir?
Haklısınız hocam kaynak belirtmedim. Bu konuda profesör olmuş doğruyu konuşmak için bu işi yapan birkaç değer var ülkemizde bunlardan kimisi öldü kimisi hala hayatta.. Tam net hatırlamıyorum Fatil Altaylı'nın bir gece programında Yaşar Nuri Öztürk ve yine o klasmanda birinin (ünvanını bilmiyorum) ortak söylemiydi bunlar. Onlar kaynaklarla konuşuyor tabi ki ancak ben şuan da ne kaynağı hatırlıyorum nede araştırabiliyorum. Üzgünüm sadece bir TV programından bir kesit olarak hatırlıyorum, belki siz biraz araştırırsanız kaynaklara ulaşabilirsiniz. Ki şöyle bir düşündüğümüz zaman öyle saçma hadisler varki hocam akla mantığa sığacak şeyler değil uydurma oldukları çok belli ve millete islam adı altında yıllarca ezberletilmiş bunlar. Bizim millet zaten Allah diyenin kucağına oturuyor yıllarca bu şekilde kendini kullandırtmış herkese, ne sorgulama var ne düşünme var...

Top Bottom