Neler Yeni

İslamı bırakmaya çağıran insan

Squex

80+ Silver
Bir kaç dakika önce dc den mesaj geldi arkadaşım artık müslüman değilim galiba diye mesaj attı bende nE nie dedim ve bana bazı şeyler dedi ve video atayım mı dedi bende hemen atmadan önce klasik video olan seni kim doğurdu videosunu attım yanıt olarak sonra o da bir kanal attı ve bazı videolarını izledim ve sizin de vaktiniz varsa izleyip fikirlerinizi almak isterim. İlk attığı İslamı bırakın videosundan başlayarak 1.5 hızda izlemeniz daha iyi olur.
Bu arada izlemeye çalışırken 3 defa elektrik gitti artık bir mesaj mı geliyor bilmiyorum o.O2

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,339
İsim
Hakan
E bu bildiğin zorlama, kadınlarla alakalı doğru hadislerde var doğru olmayanda. Din sana doğru yolu göstermek için var. Cahiliye dönemi Peygamberidir Muhammed (S.A.V) bu dönemi düzeltmesi için gönderildi, eğer bu dönemin yandaşı olsaydı o Peygamber olmazdı ki?

Benim fikrim bu şekilde.

Shiden

80+ Bronze
Aman Einstein bile genişleyen evren yüzünden Allah'ın varlığını ispatladı ama bundan nefret ettiğini belirtti tabi.
O yüzden bir nedeni olması lazım bu hayatın. Din olarak İslamiyet en mantıklısıdır.

Squex

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ben kendi fikrimi belirteyim
Ben 16 yaşındayım ve bu zamana kadar fazla araştırmadım İslam tarihini Kuranı da türkçe meal olarak okumadım sadece kuran kurslarına gidip okumasını falan öğrendim ve okulda din derslerini öğrendim şimdi bu kişinin dediklerini Biraz abartı gibi buldum eğer kadına böyle davranıldığını bir bu adamdan duydum dediklerinin kanıtlarını bilmiyorum ve bana biraz saçma geldi anlattıkları ama bu kişiyi dinleyip İslamı bırakanlarda var sanırsam. Ve saygısı yok gibi.

Avolay

80+ Gold
İslamı benim yüzümden araştırmaya başlayan yabancı arkadaşlarım ✨

Bir de bunları görünce çok arada kalıyor insan.
Bu arada biri gelip sormadıkça etmedikçe gidip kimseye dine gir dinden çık denmemeli.
İslam'la alakalı şüphesi olanların modern din insanları dışında kimseyle görüşmesini mantıklı bulmuyorum.

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,339
İsim
Hakan
Ben kendi fikrimi belirteyim
Ben 16 yaşındayım ve bu zamana kadar fazla araştırmadım İslam tarihini Kuranı da türkçe meal olarak okumadım sadece kuran kurslarına gidip okumasını falan öğrendim şimdi bu kişinin dediklerini Biraz abartı gibi buldum eğer kadına böyle davranıldığını bir bu adamdan duydum dediklerinin kanıtlarını bilmiyorum ve bana biraz saçma geldi anlattıkları ama bu kişiyi dinleyip İslamı bırakanlarda var sanırsam. Ve saygısı yok gibi.
Eğer kadınları eğitmeyin, yakın yıkın yok edin diye şeyler varsa neden cahiliye dönemine peygamber gönderilsin ki? En büyük çelişkisi bu, hadislerin bir kısmı uydurma zaten yazılı kaynakları yok, bilimsel ve mantıken doğru geleni kabul edin.

Squex

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Eğer kadınları eğitmeyin, yakın yıkın yok edin diye şeyler varsa neden cahiliye dönemine peygamber gönderilsin ki? En büyük çelişkisi bu, hadislerin bir kısmı uydurma zaten yazılı kaynakları yok, bilimsel ve mantıken doğru geleni kabul edin.
evet benim de aklıma bu geldi şimdi haklısın eğer o dönemin olayları ile benzer şeyler yaşansaydı islamiyette neden peygambere karşı çıkmaya çalışanlar olmuş direk destek bile olabilirlerdi belkide eğer adamın dediklerini yapsaydı hz.muhammed
Mesaj otomatik birleştirildi:

evet benim de aklıma bu geldi şimdi haklısın eğer o dönemin olayları ile benzer şeyler yaşansaydı islamiyette neden peygambere karşı çıkmaya çalışanlar olmuş direk destek bile olabilirlerdi belkide eğer adamın dediklerini yapsaydı hz.muhammed

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,339
İsim
Hakan
Biz birini İslama çekmeye çalışınca yobaz oluyoruz, onlarda bizi başka bir yerlere çekmemeli, etik değil.

Squex

80+ Silver
şimdi o çelişkiyi arkadaşıma sordum acaba o ne cevap verecek

Avolay

80+ Gold
şimdi o çelişkiyi arkadaşıma sordum acaba o ne cevap verecek
Konuşmanın devamında arkadaşınla bir fikiri kapıştırır gibi değil de beraber videoyu eleştiriyormuşsunuz gibi bir ortam kur.
Öbür türlü ne yaparsan yap ikna olmaz, fikiri savunur

Squex

80+ Silver
Konuşmanın devamında arkadaşınla bir fikiri kapıştırır gibi değil de beraber videoyu eleştiriyormuşsunuz gibi bir ortam kur.
Öbür türlü ne yaparsan yap ikna olmaz, fikiri savunur
Yok ya sıkıntı olmaz video hakkında fikir alışverişi yapıyoruz zaten onun inancı sağlam biri normalde bize öğüt verirdi sınıfta şimdi gecenin bir vakti mesaj gelince bende şaşırdım.

Shiden

80+ Bronze
Biz birini İslama çekmeye çalışınca yobaz oluyoruz, onlarda bizi başka bir yerlere çekmemeli, etik değil.
İşte bunlar insanların gerçek anlamda cahilliklerinden ve ön yargılarından ötürü.
Halbuki Hrisitiyan ve Müslüman din adamları, Allah'ın varlığını matematiksel ve felsefi düşünce ile yaratıcı olabildiğini bile tanımladı. Bu yobazlıktan çok, akıl yolu yani.

Dine davette bir Müslüman'ın yapması gereken şeydir. Çünkü biz insanlardan sorumluyuz. Dinimiz İslamiyet, sosyal dayanışmaya ve yardımlaşmaya çok önem verir.

Top Bottom