Neler Yeni

Çözüldü✓ İşlemci anakart uyumsuzluğu

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
kazım korur
1150 pin i5 4590 işlemcim vardı i7 4770k ile değiştirdim ekrana görüntü gelmiyor galiba bios update yapmak lazımmış çözümü nedir nasıl yapabilirim ve bios update ile çözülecek bir şey mi

Dahası  
Reaksiyon skoru
79
İsim
Ölücüadam42
Bios update ile çözülmez hazır kasadan çıkma bir anakart kullanıyorsan hp Lenovo gibi üreticiler kitliyor başka işlemci takama diye

Aykut D.

80+ Gold
Bios update isteyecek bir durum yoktur yüksek ihtimalle işlemcinin altındaki sarı pinleri silgi ile sil . (İşlemcinin pinlerini) Anakart marka model nedir?

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
kazım korur
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bios update isteyecek bir durum yoktur yüksek ihtimalle işlemcinin altındaki sarı pinleri silgi ile sil . (İşlemcinin pinlerini) Anakart marka model nedir?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bios update ile çözülmez hazır kasadan çıkma bir anakart kullanıyorsan hp Lenovo gibi üreticiler kitliyor başka işlemci takama diye
Hazır kasa değil kasa aerocool anakart Asus Power farklı bir marka

Ekler

• IMG-20250318-WA0011.jpeg
    IMG-20250318-WA0011.jpeg
    1.2 MB · Hit: 15

Aykut D.

80+ Gold

SavageWarrior

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
139
İsim
Ali Dogan
1150 pin i5 4590 işlemcim vardı i7 4770k ile değiştirdim ekrana görüntü gelmiyor galiba bios update yapmak lazımmış çözümü nedir nasıl yapabilirim ve bios update ile çözülecek bir şey mi
Eski işlemciyi takıp anakartın sitesinden son biosu indirin. usb belleği fat32 veya ex fat formatında formatlayın. Yeni biosu İçine kaydedin. Sonra bilgisayarı usb bellek takılıyken açıp "DEL" tuşuna basıp biosa girin. Menülerden bios update yapın.

Ben anlamam bu işlerden diyorsanız bilen birine yaptırın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
kazım korur
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
anakart oem ama yinede çalışması lazım işlemcide bir sorun olabilibir mi?

anakart oem ama yinede çalışması lazım işlemcide bir sorun olabilir mi?
Muhtemelen hayır bilgisayarcıda deneyip aldım dönerken de kutuluydu

Bios sürümünü kontrol et desteklenip desteklemediğini öğren .

Desteklenmeyenen bios sürümü ise güncelle .
Bilgisayar hiç açılmıyor o şekildeyken bios sürümü öğrenmenin ya da güncellememin bir yolu var mı

Eski işlemciyi takıp anakartın sitesinden son biosu indirin. usb belleği fat32 veya ex fat formatında formatlayın. Yeni biosu İçine kaydedin. Sonra bilgisayarı usb bellek takılıyken açıp "DEL" tuşuna basıp biosa girin. Menülerden bios update yapın.

Ben anlamam bu işlerden diyorsanız bilen birine yaptırın.
İşlemler basit gibi birkaç video da izledim ancak işlemci bende değil bilgisayarcıya eskiyi verip yenisini aldım bilgisayarcı da para istiyor tabi ki yapmaya

Dahası  
Reaksiyon skoru
79
İsim
Ölücüadam42

Bilgisayar hiç açılmıyor o şekildeyken bios sürümü öğrenmenin ya da güncellememin bir yolu var mı
Normalde i5 4590 refresh işlemci 4770k dan daha yeni
Yani 4590 çalıştıran bios sürümün kesinlikle 4770kda çalıştırması lazım ama denemekten zarar gelmez

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
kazım korur
Yani 4590 çalıştıran bios sürümün kesinlikle 4770kda çalıştırması lazım ama denemekten zarar gelmez
Her türlü yolum bilgisayarcıya düşücek gibi de hayırlısı

Aykut D.

80+ Gold
Bios pilini söküp takıp tekrar dene .

SavageWarrior

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
139
İsim
Ali Dogan

İşlemler basit gibi birkaç video da izledim ancak işlemci bende değil bilgisayarcıya eskiyi verip yenisini aldım bilgisayarcı da para istiyor tabi ki yapmaya
Verdiğin işlemci çalışmadı de. Yanlış yapmışsın. Bilgisayarı da götürecektin değiştirirken. İşlemci denenmeden alınmamalı. Ram de öyle, ekran kartı da.

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
kazım korur
Bios pilini söküp takıp tekrar dene .
Denedim olmadı

Verdiğin işlemci çalışmadı de. Yanlış yapmışsın. Bilgisayarı da götürecektin değiştirirken. İşlemci denenmeden alınmamalı. Ram de öyle, ekran kartı da.
Aslında hepsi orada çalıştı bir şey olacağını düşünmüyordum

İ5 2013 de çıkmış i7 2014 aynı nesil aslında neden böyle olmuş anlamadım

Top Bottom