Işlemci boşta 56-60 derece

Hanz

80+
Reaksiyon skoru
14
Merhaba pc alalı daha 1 sene oldu aldığımda böyle bi sıkıntı yoktu boşta 35-40 derecelerdeydi şimdi iste 56-60 derecede masaüstünde.
işlemcim amd ryzen 7500f ekran kartım rx7700xt ana kart asus PRİME A620M-E valorantda 80 dereceyi gördüm ve valorant oynarken birden pc mavi ekran verdi ve bir sorunla karşılaştık yazı.
yardımcı olabilecek varmı
masaüstünde boşta işlemci kullanımı %9-%20 felan

Benim de 7500f boşta 50-55 oyunlarda 65-70 derece ama ben daha yeni aldım. 35 derecelerde çalışıyor muymus o işlemci şaşırdım valla. Hangi termal macunu kullanıyordunuz hocam ?

Stok fanla kullanıyorsun sanırım. 1 sene geçtiyse tozlanmıştır. Stok fanla da yüksek sıcaklıklara ulaşacağı için macun da hafiften işlevini yitirmeye başlamış olabilir. Güzel bir bakımla eski haline getirebilirsin ama bu aralar çok sıcak ortam. Onun da etkisi büyük.

Stok fanla kullanıyorsun sanırım. 1 sene geçtiyse tozlanmıştır. Stok fanla da yüksek sıcaklıklara ulaşacağı için macun da hafiften işlevini yitirmeye başlamış olabilir. Güzel bir bakımla eski haline getirebilirsin ama bu aralar çok sıcak ortam. Onun da etkisi büyük.
doğru söylüyorsun hocam sadece bu mavi ekran hatası felan alınca bi korktum

toz tutmuş olabilir. hem onun temizlenmesi hem de termal macunun yenilenmesi gerekir

Benim de 7500f boşta 50-55 oyunlarda 65-70 derece ama ben daha yeni aldım. 35 derecelerde çalışıyor muymus o işlemci şaşırdım valla. Hangi termal macunu kullanıyordunuz hocam ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

toz tutmuş olabilir. hem onun temizlenmesi hem de termal macunun yenilenmesi gerekir
pc yeni temizledim daha dün iç dış güzelce ama değerler değişmedi eskiden daha düşükken şimdi boşta 60 olması şaşırtıcı

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

pc yeni temizledim daha dün iç dış güzelce ama değerler değişmedi eskiden daha düşükken şimdi boşta 60 olması şaşırtıcı
şaşırtıcı değil. termal macun değişmesi gerekir

Sıcaklık normal muhtemelen arkada birşeyler çalışıyor. Windowsu temizle

Son düzenleme:
birde işlemci test yaptığımda 96 derecelere 90 derecelere yükseliyor bu çok fazla değilmi bazılarında 80 de 75 de kalıyor
Paradoks gibi mesajlar hocam

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,375
Üyeler
183,107
Son üye
TheSOSgal
Geri