Merhaba arkadaşlar sisteminin stabil durumlarını biliyorum yaklaşık 2 ay önce başlanan ani ısınma sorunu sistemin boşta 36 35 derecede yük altında "valorant + tarayıcı 30 sekme + diğer programlar steelseries sonar+mouse programı virüs programı Steam epic games vb" altında 52 dereceyi geçmiyordu şimdi sistemini açarken kilit ekranında bile aniden 60 70 dereceyi görüyor sadece Msi Center ve tarayıcı açıyorum 1 2 sekme sistemim 6ğ dereceye çıkıyor sığutucum sağlam yenisini bile aldım her atarım deffault modunda kullanırım.
Donanımım;
Msi mag b550 tomahawk anakart
Msi 3060 ventus2x ekran kartı
Gskill CL 16 2x16 ve 2x8 toplam 48gb ram
Curcial 1tb M2 ssd
Soğutucum thermalright phantom spirit 120se
Eskiden yayın yaparken black desert online yayın + müzik ve 20 sekme + ekstra programlar ile 53 derece görüyordum.
İşlemci değiştim anakart değiştim soğutucu değiştim termal macunum tf8
Boştayken bile ısılsr yüksek eskiden sadece valorant açıkken bile 37 40 derece aralarında görüyordum şimdi sadece valorantı açıyorum 70 dereceye çıkıyor daha uzun süreli kullanımda tutarsam PC donuyor (1-2 saat) ve reset atmak zorunda kalıyorum kasam ddr4 2023 Kasım da aldım ama son 2 aydır bu şekilde soruna sahibim
Donanımım;
Msi mag b550 tomahawk anakart
Msi 3060 ventus2x ekran kartı
Gskill CL 16 2x16 ve 2x8 toplam 48gb ram
Curcial 1tb M2 ssd
Soğutucum thermalright phantom spirit 120se
Eskiden yayın yaparken black desert online yayın + müzik ve 20 sekme + ekstra programlar ile 53 derece görüyordum.
İşlemci değiştim anakart değiştim soğutucu değiştim termal macunum tf8
Boştayken bile ısılsr yüksek eskiden sadece valorant açıkken bile 37 40 derece aralarında görüyordum şimdi sadece valorantı açıyorum 70 dereceye çıkıyor daha uzun süreli kullanımda tutarsam PC donuyor (1-2 saat) ve reset atmak zorunda kalıyorum kasam ddr4 2023 Kasım da aldım ama son 2 aydır bu şekilde soruna sahibim