2 aydır tuhaf Isınma sorunu

nexoimus

80+
Reaksiyon skoru
1
Merhaba arkadaşlar sisteminin stabil durumlarını biliyorum yaklaşık 2 ay önce başlanan ani ısınma sorunu sistemin boşta 36 35 derecede yük altında "valorant + tarayıcı 30 sekme + diğer programlar steelseries sonar+mouse programı virüs programı Steam epic games vb" altında 52 dereceyi geçmiyordu şimdi sistemini açarken kilit ekranında bile aniden 60 70 dereceyi görüyor sadece Msi Center ve tarayıcı açıyorum 1 2 sekme sistemim 6ğ dereceye çıkıyor sığutucum sağlam yenisini bile aldım her atarım deffault modunda kullanırım.
Donanımım;
Msi mag b550 tomahawk anakart
Msi 3060 ventus2x ekran kartı
Gskill CL 16 2x16 ve 2x8 toplam 48gb ram
Curcial 1tb M2 ssd
Soğutucum thermalright phantom spirit 120se
Eskiden yayın yaparken black desert online yayın + müzik ve 20 sekme + ekstra programlar ile 53 derece görüyordum.
İşlemci değiştim anakart değiştim soğutucu değiştim termal macunum tf8
Boştayken bile ısılsr yüksek eskiden sadece valorant açıkken bile 37 40 derece aralarında görüyordum şimdi sadece valorantı açıyorum 70 dereceye çıkıyor daha uzun süreli kullanımda tutarsam PC donuyor (1-2 saat) ve reset atmak zorunda kalıyorum kasam ddr4 2023 Kasım da aldım ama son 2 aydır bu şekilde soruna sahibim

Merhaba arkadaşlar sisteminin stabil durumlarını biliyorum yaklaşık 2 ay önce başlanan ani ısınma sorunu sistemin boşta 36 35 derecede yük altında "valorant + tarayıcı 30 sekme + diğer programlar steelseries sonar+mouse programı virüs programı Steam epic games vb" altında 52 dereceyi geçmiyordu şimdi sistemini açarken kilit ekranında bile aniden 60 70 dereceyi görüyor sadece Msi Center ve tarayıcı açıyorum 1 2 sekme sistemim 6ğ dereceye çıkıyor sığutucum sağlam yenisini bile aldım her atarım deffault modunda kullanırım.
Donanımım;
Msi mag b550 tomahawk anakart
Msi 3060 ventus2x ekran kartı
Gskill CL 16 2x16 ve 2x8 toplam 48gb ram
Curcial 1tb M2 ssd
Soğutucum thermalright phantom spirit 120se
Eskiden yayın yaparken black desert online yayın + müzik ve 20 sekme + ekstra programlar ile 53 derece görüyordum.
İşlemci değiştim anakart değiştim soğutucu değiştim termal macunum tf8
Boştayken bile ısılsr yüksek eskiden sadece valorant açıkken bile 37 40 derece aralarında görüyordum şimdi sadece valorantı açıyorum 70 dereceye çıkıyor daha uzun süreli kullanımda tutarsam PC donuyor (1-2 saat) ve reset atmak zorunda kalıyorum kasam ddr4 2023 Kasım da aldım ama son 2 aydır bu şekilde soruna sahibim
bu tarz bir problem çekmiştim sonucunda pc de mining virüsü olduğunu keşfettim sildiğim an sıcaklıklar eski haline düşmüştü Kaskersky virüs removal tool ile bir tarama yapın (Antivirüs olduğunu söylemişsin fakat virüsler çok gelişti bypass edebiliyor eğer kaspersky kullanıyorsan mutlaka başka bir sorundur.)

hocam 70 derece bir sorun değil ki ama arkadaşın dediği gibi bişey olabilir veya sadece bakıma ihtiyacı vardır yada sadece yaz sıcaklarından dolayı artan sıcaklıkta olabilir

Hocam sistemimi biliyorum sürekli ısı değerlerini kontrol eden biriyim çünkü donanımda sıkıntı çıkınca hemen müdahale etmek için ve veri elde etmek için demiştim stabil durumlarımı biliyorum sana tek tek değerler verebilirim her oyunda hangi yük altında nasıl çalıştığını ne denli volt kullandığını vs az önce CMOS sıfırladım jumper ile virüs programı da Kaspersky premium hocam yani değiştirmediği ekran kartı güç kaynağı ramler kaldı

bu tarz bir problem çekmiştim sonucunda pc de mining virüsü olduğunu keşfettim sildiğim an sıcaklıklar eski haline düşmüştü Kaskersky virüs removal tool ile bir tarama yapın (Antivirüs olduğunu söylemişsin fakat virüsler çok gelişti bypass edebiliyor eğer kaspersky kullanıyorsan mutlaka başka bir sorundur.)
Şuan senin için remove tool testi yapıyorum söylemeyi unuttuğum bir şey daha var herhangi bir exe setup tarayıcıdan indirirken indirme esnasında aniden 70 dereceye çıkıyor 70 diyorum çünkü limitim 76 onun üstüne sıcaklığa hiçbir zaman ulaşamadım en fazla 74 gördüm stres testi altında bile rphm ile soğutma hızımın göstediği Max hız bu dediğim gibi neredeyse tüm parçaları değiştirdim tek tek testlerini yaptım geriye 3 parça kaldı ekran kartı güç kaynağı ve ramler okuma yazma sorununu ilk başta SSD diye düşündüm ama o da değil indirme ve veri okuma işini yaparken yük ram de olduğu için ramden kaynaklı olabilir diye düşünüyorum elimde 2016 dan kalma bir PSU var pinler uyarsa onu deneyeceğim psu değiştiğin halde sorun aynı düzeyde devam ederse ram değişeceğim ve sorun tam yüzünden ise buraya not olarak düşeceğim böylece insanlar da bu konuyu referans alabilir Windows 11 e geçtik 1 2 ay sonra bununla uğraşıyoruz yemin ederim yıldım (Nisan da geçtim)

biosuna reset at bendede buna benzer bir olay olmuştu öyle düzeldi

Güzel kardeşim yukarıda zaten CMOS temizliği yaptığımı belirttim.

İşlemci nedir? Kaç watt çekiyor ve Vcore kaç kontrol et bakayım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,633
Üyeler
183,150
Son üye
Üzeyir12
Geri