Neler Yeni

İşlemci boşta ısınma sorunu

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
İlyas ÖZSOY
Merhaba arkadaşlar, son 1-2 aydan bu yana işlemcim internet te dolaşırken veya normal masaüstü kullanımında 70-80 derecelere çıkıyor bu nedenle sıvı soğutmanın fanları da yüksek devirde dönüp ses yapıyor.

İşin garip yanı bu durum "Görev Yöneticisi"ni açtığımda işlemci sıcaklığı 50-55 dereceye düşüyor ve fanlar da doğal olarak yavaşlıyor.

Bu yüksek sıcaklık durumu bilgisayarın açık kaldığı süreyi 5 saat varsayarsak 4 saat boyunca yüksek sıcaklıkta çalışıyor, arka planda baktığımda normalden farklı hiçbir program çalışması yok.
Ancak istisnasız "Görev Yöneticisi"ni ne zaman açsam (herhangi bir programı veya işlemi sonlandırmadan) sıcaklık ve fan devri düşüyor.
Sanki arka planda çalışan ve işlemciyi sömüren bir program Görev Yöneticisi açıldığı anda kendini kapatıyor gibi.
20 Yıllık bilgisayarcıyım acemi bir kullanıcı değilim.
İnternet te araştırma yaptığımda "Process Hacker" programı ile Görev Yöneticisi açıldığında sonlanan servis veya programları tespit edebilirsiniz diye bir yazı okudum ancak bu programı hiç kullanmayı bilmiyorum, internet te de Türkçe bir kılavuz bulamadım.

Yardımcı olursanız minnettar olurum.

NOT: İşlemci sıcaklığını Core Temp ile, Ekran kartının sıcaklığını GPUTemp ile sabit olarak bilgisayar her açıldığında otomatik başlayacak şekilde ayarladım, ekranın sağ alt tarafta her zaman açık.
Screenshot_1.png

Bilgisayar Özellikleri:

İşlemci: AMD Ryzen7 5800X3D
Anakart: MSI X570-A PRO
RAM: GSkill Trident RGB 2*16= 32GB DDR4 4400MHz
Ekran Kartı: Gainward Phoenix RTX 3080 10GB
İşlemci Soğutucu: Cooler Master Masterliquit ML360 Illusion
SSD: WD Blue SN580 1TB
SSD: Adata Legend 960 1TB
Power: Coguar 750W 80+ Gold

quartle

80+ Gold
Arkada sistemi kullanan bir program var ve siz açtığınız anda kendini pasif duruma getiriyor muhtemelen.
Dediğiniz programı bilmiyorum ama temiz bir format sorununuzu %99 çözecektir

KlausM

80+ Silver
biraz internetten baktım olasılıklar 2 tane madenci virüsü ya da rootkit olabilir.
çözümleri de bunlarmış Process Hacker ve Malwarebytes ile %99 yakalarsın. diye okudum.

shankar1

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
847
İsim
ahmet
baş formatı bios da default ayarlarina getir
Mesaj otomatik birleştirildi:

biraz internetten baktım olasılıklar 2 tane madenci virüsü ya da rootkit olabilir.
çözümleri de bunlarmış Process Hacker ve Malwarebytes ile %99 yakalarsın. diye okudum.
sjjrkwkekektk bak kafana vurrum

Top Bottom