Neler Yeni

Yardım İşlemci boştayken 60 dereceden düşmüyor

taner.png

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
TANER
Merhaba arkadaşlar, bugün sistem topladım. Sorunsuz bir şekilde kurdum, hallettim. Bilgisayarı açtığımda boştayken işlemci 58-60 derecelerde oluyor ve işlemci ne yaparsam yapayım bunu çözemiyorum. Kasanın havalandırması gerçekten çok iyi, soğuk hava içeri giriyor ve sıcak hava çıkıyor. Kullandığım soğutucu 7 bakır borulu ve 2 fanlı. kullandığım macun mx-6. neden böyle olduğunu anlayamadım. ne yapmam lazım, yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum. işlemci ryzen 7 5700x3d

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,766
İsim
Oğuz
Hangi soğutucu?

kyloitch

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
899
İsim
Rüveyda Akın
O soğutucu 7500F gibi işlemciler için. Sen x3D bir işlemci almışsın. Yetmemesi normal.

taner.png

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
TANER
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
O soğutucu 7500F gibi işlemciler için. Sen x3D bir işlemci almışsın. Yetmemesi normal.
nasıl bir soğutucu almam gerekiyordu. ben boru sayısı fazla ve 2 fanlı diye rahat soğutur diye düşünmüştüm, yanlış mı düşünmüşüm?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hangi soğutucu?

https://www.amazon.com.tr/Thermalri...rs&sprefix=am4+soğutucu,computers,307&sr=1-11

aldığım model tam olarak bu

kyloitch

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
899
İsim
Rüveyda Akın
nasıl bir soğutucu almam gerekiyordu. ben boru sayısı fazla ve 2 fanlı diye rahat soğutur diye düşünmüştüm, yanlış mı düşünmüşüm?
Stok soğutucu ile yükte 70-75 derecede çalışan 7500F işlemcim, senin kullandığın kule tipi soğutucuyu aldıktan sonra yükte 60-65'e düştü. 7500F gibi F/P ve az ısınan bir işlemcide bile değerler bu şekildeyse, x3D bir işlemci satın aldığından ötürü, çok ısındığı gerekçesiyle soğutucunun yetmediğini çıkartıyorum ben. Sıvı soğutucu şartmış sanırım.

taner.png

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
TANER
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Stok soğutucu ile yükte 70-75 derecede çalışan 7500F işlemcim, senin kullandığın kule tipi soğutucuyu aldıktan sonra yükte 60-65'e düştü. 7500F gibi F/P ve az ısınan bir işlemcide bile değerler bu şekildeyse, x3D bir işlemci satın aldığından ötürü, çok ısındığı gerekçesiyle soğutucunun yetmediğini çıkartıyorum ben. Sıvı soğutucu şartmış sanırım.
haklı olabilirsin evet, başka herhangi bir şeyi yanlış yapma olasılığım var mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
Erkan
Merhaba arkadaşlar, bugün sistem topladım. Sorunsuz bir şekilde kurdum, hallettim. Bilgisayarı açtığımda boştayken işlemci 58-60 derecelerde oluyor ve işlemci ne yaparsam yapayım bunu çözemiyorum. Kasanın havalandırması gerçekten çok iyi, soğuk hava içeri giriyor ve sıcak hava çıkıyor. Kullandığım soğutucu 7 bakır borulu ve 2 fanlı. kullandığım macun mx-6. neden böyle olduğunu anlayamadım. ne yapmam lazım, yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum. işlemci ryzen 7 5700x3d
Sistem yöneticisine baktın mı arkada program çalışıyor mu cpu yüzde kaçta soğutucu soğutması lazım ama kasa nasıl kaç fan var ekran kartın nedir power nedir bunlar hep etken termal macun orjinal mi?

Son düzenleme:

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,766
İsim
Oğuz
Alakası yok çok yanlış bilgiler. Phantom Spirit 5700X3D için yeter de artar bile.

taner.png

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
TANER
Sistem yöneticisine baktın mı arkada program çalışıyor mu cpu yüzde kaçta soğutucu soğutması lazım ama kasa nasıl kaç fan var ekran kartın nedir power nedir bunlar hep etken
Merhaba, kasa NZXT H5 Elite
Ekran kartı RX 7800XT
kasaya 3 tane daha arctic p12 fan taktım, bunlara rağmen sıcaklıklar bu durumda

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,766
İsim
Oğuz
Yükteki değerler ne kadar hocam? 80 derece gibi anormal değerlere çıkıyor mu?

Top Bottom