Neler Yeni

Yardım İşlemci boştayken 60 dereceden düşmüyor

taner.png

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
TANER
Yükteki değerler ne kadar hocam? 80 derece gibi anormal değerlere çıkıyor mu?
hocam zorlamamaya çalışıyorum vallahi korktum yani sadece opera gx açıkken sıcaklığı artıyor. stress teste falan girişmeye çekiniyorum. bir ayarı mı yanlış acaba çözemedim

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,700
İsim
Oğuz
hocam zorlamamaya çalışıyorum vallahi korktum yani sadece opera gx açıkken sıcaklığı artıyor. stress teste falan girişmeye çekiniyorum. bir ayarı mı yanlış acaba çözemedim
Bir şey olmaz yükteki değerleri test et, bozulmaz işlemci. O bilgi önemli.
Montaj sırasında bir hata yapmadığına emin ol.

taner.png

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
TANER
Bir şey olmaz yükteki değerleri test et, bozulmaz işlemci. O bilgi önemli.
Montaj sırasında bir hata yapmadığına emin ol.
Tamamdır, yapınca paylaşacağım hemen. Ve soğutucuda 2 fan var, birini CPU FAN girişine. diğerinide SYS FAN girişine taktım fakat hızlarından SYS FAN'ın hızını aynı yaptım cpu fan ile. genede bir şey değişmedi, bununla alakalı olabilir mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
79
İsim
Erkan
Merhaba, kasa NZXT H5 Elite
Ekran kartı RX 7800XT
kasaya 3 tane daha arctic p12 fan taktım, bunlara rağmen sıcaklıklar bu durumda
fanlar 1800 rpm bence yeterli power nedir soğutucu fanları yönleri doğrumu bazen dalgınlıkla yanlış takılabiliyor ben takmıştım üst kısmada 14 cm 2 adet fan tak o zaman sıcaklık daha düşecektir tek ekosoz fanı yeterli gelmiyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tamamdır, yapınca paylaşacağım hemen. Ve soğutucuda 2 fan var, birini CPU FAN girişine. diğerinide SYS FAN girişine taktım fakat hızlarından SYS FAN'ın hızını aynı yaptım cpu fan ile. genede bir şey değişmedi, bununla alakalı olabilir mi?
2 side cpu takılacak o zaman öndeki yavaş dönerse hava akışını engeller perfonmans düşer

gaMMic_777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
203
İsim
Burhan Bey
Merhaba, sağlıklı olan iki fanı birleştirip tek bir sokete yani CPU-FAN soketine takmak. Soğutucunun kutusundan bu tarz bir parça çıkmadı mı?

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,700
İsim
Oğuz
Hocam zaten Phantom Spirit içinden çift uçlu çoklayıcı çıkması gerek. Tek gelen kabloyu CPU_FAN girişine bağlayıp onun ucundaki 2 çoklayıcıyı fan girişlerine takman gerekli.

gaMMic_777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
203
İsim
Burhan Bey
Taner, arkadaşın dediği gibi bana da mantıklı gelmiyor bu durum. Bi daha bak, kontrol et bakalım, kurulum şeması gibi bir şey yok mu kutuda?

taner.png

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
TANER
fanlar 1800 rpm bence yeterli power nedir soğutucu fanları yönleri doğrumu bazen dalgınlıkla yanlış takılabiliyor ben takmıştım üst kısmada 14 cm 2 adet fan tak o zaman sıcaklık daha düşecektir tek ekosoz fanı yeterli gelmiyor

2 side cpu takılacak o zaman öndeki yavaş dönerse hava akışını engeller perfonmans düşer

Hocam zaten Phantom Spirit içinden çift uçlu çoklayıcı çıkması gerek. Tek gelen kabloyu CPU_FAN girişine bağlayıp onun ucundaki 2 çoklayıcıyı fan girişlerine takman gerekli.

Taner, arkadaşın dediği gibi bana da mantıklı gelmiyor bu durum. Bi daha bak, kontrol et bakalım, kurulum şeması gibi bir şey yok mu kutuda?
image.jpg

galiba varmış evet, haklıymışsınız. bu parça değil mi? sizce sorun bundan mı kaynaklı?

image.jpg

galiba varmış evet, haklıymışsınız. bu parça değil mi? sizce sorun bundan mı kaynaklı?
erkek olan 2 uçtan biri 4 pin diğeri 3 pin ama arada boşluk var, dişi olan uç 4 pin

Dahası  
Reaksiyon skoru
79
İsim
Erkan
Alıntıyı görüntüle
aynı devirde fanlar dönmezse hava akışı stabil olmaz soğutucu perfonmanslı çalışmaz ısı içeride kalır tabi biz ezbere konuşuyoruz mantıken denemen lazım bendce hemen değiştir

taner.png

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
TANER
aynı devirde fanlar dönmezse hava akışı stabil olmaz soğutucu perfonmanslı çalışmaz ısı içeride kalır tabi biz ezbere konuşuyoruz mantıken denemen lazım
tamamdır, yarın sağlam kafayla bu aparatı kullanıp deneyeceğim. sonuçları yazarım, sağ olun

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,700
İsim
Oğuz
Alıntıyı görüntüle

erkek olan 2 uçtan biri 4 pin diğeri 3 pin ama arada boşluk var, dişi olan uç 4 pin
4 ve 3 olması önemli değil iki şekilde de takılır. Hangisi olacağı fark etmeden iki fana da tak o uçları. Diğeri de zaten CPU_FAN girişine.

Dahası  
Reaksiyon skoru
79
İsim
Erkan
2 fan ucu da 4 pin dir o yüzden fark etmez cpu yük attında ben fanları 100de 100 yapıyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,041,892
Üyeler
165,255
Son üye
egyak34
Top Bottom