İşlemci değişitirdikten sonra neler yapılmalı?

ibo03

80+
Reaksiyon skoru
4
Şuan ki işlemcim i5 3. nesil ben i5 10. nesil işlemci ile değiştirmek istiyorum değiştirdikten sonra bilgisayarda herhangi bi ayar yapmam lazım mı?

Şuan ki işlemcim i5 3. nesil ben i5 10. nesil işlemci ile değiştirmek istiyorum değiştirdikten sonra bilgisayarda herhangi bi ayar yapmam lazım mı?
Anakart ve RAM de değişecek o işlemci için biliyorsundur sanırım. Bilgisayara format atman faydalı olacaktır anakart değişince formatsız stabil olmuyor pek.

Anakart ve RAM de değişecek o işlemci için biliyorsundur sanırım. Bilgisayara format atman faydalı olacaktır anakart değişince formatsız stabil olmuyor pek.
Anakartı anlarımda ramlerle ne alakası var.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Format şart, birde sıcaklığı kontrol edin. Soğutucu tam oturmamıştır felan.
Onları her ay kontrol ediyorum.

Siz elinizdeki bütçeyi elinizdeki parçaları nasıl bir yükseltme istediğini yaz ona göre bir öneri yapayım isterseniz.
bütçe olarak max 15k işlemci ve ekran kartını yükseltmek istiyorum işlemci:i5 3.nesil ekran kartı:gt 730
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İşlemcin tam olarak ne, ne düşünüyorsun ?
işlemci i5 3.nesilden i5 10. veya i3 11. nesil düşünüyorum

bütçe olarak max 15k işlemci ve ekran kartını yükseltmek istiyorum işlemci:i5 3.nesil ekran kartı:gt 730
Elindeki sistemi 2-3 binden falan satıp 16-17 bine hazır sistem al derim. Anakart işlemci ram değişecek büyük ihtimalle güç kaynağı yetmez o da değişecek ekran kartı değişecek falan derken birçok parça değişimi gerekecek. Sistemi satıp sıfırdan sistem al daha iyi derim şahsen.

Geri