eski işlemcini tak biosu en güncel sürüme güncelle sonra tekrar 5500'ü tak.İŞLEMCİ DEĞİŞTİM AMA WİNDOWS EKRANI GELMİYOR O YÜZDEN BİOSA GİRİP UPDATE YAPAMIYORUM ryzen 3 3100 den ryzen 5 5500e geçtim anakart msi a320m a pro
evet ekran geliyor ama windows gelmiyorEkran geliyor mu?
illa o şekilde mi yapmam gerekiyoreski işlemcini tak biosu en güncel sürüme güncelle sonra tekrar 5500'ü tak.
bios geliyorsa o şekil yapmana gerek yok fakat biosu güncellemek için windows ekranına gelmesi lazım yükleyeceksiniz çünküevet ekran geliyor ama windows gelmiyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
illa o şekilde mi yapmam gerekiyor
evet ekran geliyor ama windows gelmiyor
ama şöyle bir şey vardı eski işlemciyi bi kaç defa taktım gelmeyince ondada gelmedibios geliyorsa o şekil yapmana gerek yok fakat biosu güncellemek için windows ekranına gelmesi lazım yükleyeceksiniz çünküo yüzden mecbur öyle yapın.
ama şöyle bir şey vardı eski işlemciyi bi kaç defa taktım gelmeyince ondada gelmedi![]()
ezbere konuşmuyoruz ihtimaller var , ssd görmüyor olabilir , format gerekiyor olabilir ve en yaygını bios update eğer sorun devam ederse bunları deneyeceğiz zaten.Updatelik bi durum değil zaten öyle olsa görüntü hiç gelmez ezbere konuşuyorlar
hocam ana kart ssdyi görüyor mu ? ona bi bakar mısınız.ama şöyle bir şey vardı eski işlemciyi bi kaç defa taktım gelmeyince ondada gelmedi![]()
evet görüyor eğer format işimize yararsa atabilirimezbere konuşmuyoruz ihtimaller var , ssd görmüyor olabilir , format gerekiyor olabilir ve en yaygını bios update eğer sorun devam ederse bunları deneyeceğiz zaten.
hocam ana kart ssdyi görüyor mu ? ona bi bakar mısınız.
diğer çözümleri denemeden direkt format atmayalım hocam gerek olmayabilir , işlemci değişiminden sonra bütün ayarlar sıfırlanır ramlerin expo veya xmp ise onları ayarla , boot menüsünde boot priority olması lazım ssdnin en üste olduğuna emin ol eğer başka depolamalar kullanıyorsan.evet görüyor eğer format işimize yararsa atabilirim
termal macunum bitti çünkü şehir merkezine uzaktayım format atmam işe yarar mı?ezbere konuşmuyoruz ihtimaller var , ssd görmüyor olabilir , format gerekiyor olabilir ve en yaygını bios update eğer sorun devam ederse bunları deneyeceğiz zaten.
hocam ana kart ssdyi görüyor mu ? ona bi bakar mısınız.