Biosa reset atmayı deneyin.
Hocam DerratiX arkadaş çözümü vermiş.
Önce Bios ayarlarını sıfırlamayı dene. Hiç uğraşmamak için Bios pilini çıkart. 1dk sonra tak.
Eğer sorun yine devam ederse Bios Update dene. Kesin çözüm olur.
XMP'yi açın açık değilse.
Daha doğrusu açıksa, kapatıp açın. ya da başka profiller deneyin. olmazsa manuel OC atarsınız. 3200 MHZ CL 14 felan yaparsınız.XMP'yi açın açık değilse.
Seninle nasıl açık kanalda tartışmaya girdiysem özelden mesaj atmak yerine yine buradan ve diğer konu üzerindende özür dileyeceğim. 3200Mhz üstüne bios üzerinden denedim ancak çıkmadı. Haklıymışsın okuduklarım tamamen yanlış çıktı. Ayrıca yardımın içinde sana bir hediye vermek istiyorum kabul edersen.XMP'yi açın açık değilse.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Daha doğrusu açıksa, kapatıp açın. ya da başka profiller deneyin. olmazsa manuel OC atarsınız. 3200 MHZ CL 14 felan yaparsınız.
Sorun değil hocam herkesin doğru bildiği yanlışlar vardır benimde var.Seninle nasıl açık kanalda tartışmaya girdiysem özelden mesaj atmak yerine yine buradan ve diğer konu üzerindende özür dileyeceğim. 3200Mhz üstüne bios üzerinden denedim ancak çıkmadı. Haklıymışsın okuduklarım tamamen yanlış çıktı. Ayrıca yardımın içinde sana bir hediye vermek istiyorum kabul edersen.
konu dün açıldı bulamadık bi çaresini bir türlüSorun değil hocam herkesin doğru bildiği yanlışlar vardır benimde var.
Küçük bir hediyeyse seve seve kabul ederim. Ama tek yazdığım şey Biosu sıfırla demekti, başkasıda benden 1 dakika sonra felan yazacaktı aynısını. Çok gerek yok bence. Ama siz bilirsiniz
Hocam sorunu nasıl çözdünüz aynı sorunu yaşıyorum sizin sorunlarınıza ekstra olarak google bile açsam anlık işlemci kullanımı 100 oluyor ve fanlar tam hızda dönmeye başlıyor.Anakart : MSİ Z 490 A PRO
İşlemci : i5 11500
Ekran kartı : Rtx 2060
Ram : 3200 2x8 GB
i5 10400F yerine i5 11500 taktım valorant csgo gibi oyunlarda 250+ FPS alırken suan 70 fpslere düştü. yardım edebilecek varmı ?