Yardım İşlemci fanı titriyor zarar verir mi?

Lorx61

80+ Silver
Reaksiyon skoru
992
Arkadaşlar merhaba ben uzun bir süredir bilgisayar topluyordum ve en sonunda herşeyi topladım bitirdim fakat şuan işlemci faninin titredigini fark ettim ilk aldığım zamanlarda Uzay montaj da oluyordu kasa yok diye sanıyordum şimdi kasa da var yine titriyo ve ekran kartına dokununca onunda titredigini hissediyorum kullandığım soğutucu DARK FREEZER X123 napacagimi bilmiyorum bu şekilde kullansam zarar verir mi cebimde 1 kuruş bile para kalmadı :(

Tabi zamanla içindeki macunu titremenin etkisiyle dışarı atabilir bu durumda zararlı ekran kartına bir zararı olmaz ama işlemci için tehlikeli sürekli ısı değerlerini kontrol ederek kullanabilirsin

Tabi zamanla içindeki macunu titremenin etkisiyle dışarı atabilir bu durumda zararlı ekran kartına bir zararı olmaz ama işlemci için tehlikeli sürekli ısı değerlerini kontrol ederek kullanabilirsin
Peki elime bütçe geçerse ne yapmamı önerirsiniz

nasıl sabitlememi yani ben mi yanlış takmışım anlamadım ki
Titremesi iyi bir durum değil vidaları dengeli sıkıp oturtamadın sanırım İşlemci ısısını sürekli takip et anormal bir durum varsa düzgün takamadın demektir

Titremesi iyi bir durum değil vidaları dengeli sıkıp oturtamadın sanırım İşlemci ısısını sürekli takip et anormal bir durum varsa düzgün takamadın demektir
işlemci ısısında sorun olduğunu tam olarak nasıl anlayacağım çok ısınırsa mı örnek olarak 80 90 derece gibi yüksek sıcaklıllara gelirse mi

işlemci ısısında sorun olduğunu tam olarak nasıl anlayacağım çok ısınırsa mı örnek olarak 80 90 derece gibi yüksek sıcaklıllara gelirse mi
yüke sok kapanır yada sürekli sınırda ısıda gezer

kule tipi vidalı değilde, geçirmeli mi aldınız ? montaj hatası olmasın ?

yüke sok kapanır yada sürekli sınırda ısıda gezer
işlemcim İ3 12100f OCCT de yükte max 75 derece görüyor dark soğutucu ile gelen termal macunu kullandım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

kule tipi vidalı değilde, geçirmeli mi aldınız ? montaj hatası olmasın ?
yok hocam vidalı değil bu intelin stok soğutucularının tarzında geçirmeli

CPUnun üstünde mi sallanıyor yoksa fanda mı sallanma var

Geri