Neler Yeni

İşlemci gereksinimi yeterli sistemde darboğaz sorunu

sQuern

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Ege ŞAH.
İşlemciye %5 oc bas ekran kartı kullanım oranı yükseliyorsa darboğaz vardır yükselmiyorsa yoktur. Ya da tamamen ekran kartına yüklenen bir oyun ile dene değerler nasıl. Örneğin rdr2, cyberpunk 2077, assassins creed valhalla ile dene. Bunlar doğru ayarlar yapıldığında en iyi ekran kartını bile %99da çalışmaya zorlayan oyunlar.
Cyberpunk'da ayarları ultra yapınca %98'lerde oluyor fakat işte oynamak istediğim oyunlarda %50'lik bir darboğaz var. Ultra yaptığımda da fps çok düşüyor.

Nezha

80+ Bronze
Cyberpunk'da ayarları ultra yapınca %98'lerde oluyor fakat işte oynamak istediğim oyunlarda %50'lik bir darboğaz var. Ultra yaptığımda da fps çok düşüyor.
Ben bu ekipmanlara sahip değilim o nedenle bilemiyorum belki de darboğaz yoktur. Kardeşim 7600x ile 4070ti kullanıyor, valorant 1080p maxta 440fps alıyor ortalama, işlemci en fazla %45 ekran kartı %47 görüyor. Ama valorant cpu-based yani aynı değerler olsa da darboğaz diyemiyorum. Benim aklıma gelen 2. mesele ekran kartı x16dan x8e düşmüş olabilir mi?

sQuern

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Ege ŞAH.
Ben bu ekipmanlara sahip değilim o nedenle bilemiyorum belki de darboğaz yoktur. Kardeşim 7600x ile 4070ti kullanıyor, valorant 1080p maxta 440fps alıyor ortalama, işlemci en fazla %45 ekran kartı %47 görüyor. Ama valorant cpu-based yani aynı değerler olsa da darboğaz diyemiyorum. Benim aklıma gelen 2. mesele ekran kartı x16dan x8e düşmüş olabilir mi?
x8-x16 muhabbetini bilmiyorum. Nereden bakabilirim

Nezha

80+ Bronze
x8-x16 muhabbetini bilmiyorum. Nereden bakabilirim

Gpu-Z de programında görünür. Orada yoksa bios ayarları arasında görünmesi lazım. Çok derin bilgim yok bu konuda ama aklıma bu ihtimal geldi.

Top Bottom