Dediğin bir nebze doğru, daha düşük grafik ayarları oyunlar gpu ya çok yüklenmez fakat oynadığı oyunlar yüksek grafikli oyunlar her türlü gpu %100 e yakın değer almalı.sorun yok tam ekran kartı kullanmiyor oyunlar
Dostum işlemci kaynaklı değilse başka bir şey etkiliyor demek ki, ekran kartı kendi kendine darboğaz olacak hali yok değil mi.Darboğaz için işlemciye bakmanız gerekmez. Ekran kartı normalde %99 kullanmalıdır. Aşağıya düşünce darboğaz gerçekleşiyor. Ekran kartı yüzde kaç kullanırsa o kadar FPS alıyorsunuz. Darboğazın var ama oyun kasmıyorsa oynamaya devam edebilirsin. 1440p oynasan bu sefer fps düşecek.
Tamam işte işlemcinin gücü yetmediği için darboğaz oluyor. Ben darboğaz nasıl anlaşılır onu yazdım. Bunun sebebi elbette işlemcinin yetmemesi.Dostum işlemci kaynaklı değilse başka bir şey etkiliyor demek ki, ekran kartı kendi kendine darboğaz olacak hali yok değil mi.
İşlemci %100 ü vermeden nasıl yetersiz kalabilir? 5600 rahat bir şekilde 4060 ı kaldırabilen bir işlemci.Tamam işte işlemcinin gücü yetmediği için darboğaz oluyor. Ben darboğaz nasıl anlaşılır onu yazdım. Bunun sebebi elbette işlemcinin yetmemesi.
Çekirdeklerin tamamı %100 kullanmasa da darboğaz olabilir. Tek çekirdek %100, diğerleri %20 olabilir mesela. Yani genel ortalama %40 görünse bile aslında darboğaz olmuş olabilir. Ekran kartı 4060 Ti. Kaldırması zor, sınırda bir kart. Bazı oyunlarda darboğaz olması normal.İşlemci %100 ü vermeden nasıl yetersiz kalabilir? 5600 rahat bir şekilde 4060 ı kaldırabilen bir işlemci.
Oynadığım oyunlardaki test videolarında 1080p çözünürlükte %97'den düşmüyor. Tamam sınırda olabilir fakat %50'ye kadar düşüyor olması mantıklı değil.Çekirdeklerin tamamı %100 kullanmasa da darboğaz olabilir. Tek çekirdek %100, diğerleri %20 olabilir mesela. Yani genel ortalama %40 görünse bile aslında darboğaz olmuş olabilir. Ekran kartı 4060 Ti. Kaldırması zor, sınırda bir kart. Bazı oyunlarda darboğaz olması normal.