Tabi ki etkisi var ama eğer ekran kartın çok güçlü değilse işlemci yavaş haliyle de darboğaz yapmıyorsa yavaşlığın FPS ye pek bir yansıması olmuyor.Mesela ryzen 5600 diyelim 3500ghz stok halı var biz bunu 4.4ghz kullansak ne değişecek fps olarak videolar izledim bir fark göremedim acıkcası
Mesela oyunlar da veya masaüstünde ne gibi özelliği var uygulamaları hızlı falan mı açıyorKısaca; İşlemcinin gerçekleştirebileceği işlem sayısı. Performans bağımında etkisi var. Eğer OC bilginiz yoksa kafanıza göre arttırmayın.
Ryzen 5600 ve rx 6700xt var bendeTabi ki etkisi var ama eğer ekran kartın çok güçlü değilse işlemci yavaş haliyle de darboğaz yapmıyorsa yavaşlığın FPS ye pek bir yansıması olmuyor.
O kombinasyonda biraz etkisi olur.Mesela oyunlar da veya masaüstünde ne gibi özelliği var uygulamaları hızlı falan mı açıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ryzen 5600 ve rx 6700xt var bende
Ben GHz 3500 de kullanmak zorunda kalıyorum eğer yükseltirsem kendi orijinal değerlerine sıcaklık 90 dereceyi buluyor soğutucu alsam mı böylemi kullansam bilemedim açıkçasıO kombinasyonda biraz etkisi olur.
Şimdilik böyle kullan da en kısa zamanda soğutucu da al bence.Ben GHz 3500 de kullanmak zorunda kalıyorum eğer yükseltirsem kendi orijinal değerlerine sıcaklık 90 dereceyi buluyor soğutucu alsam mı böylemi kullansam bilemedim açıkçası
Hocam oyun bazında %3 %8lık farklar olurken render vb işlerde fark ortaya daha net çıkar oradaki süre azalması sizin veriminizi arttırık ama 3.5Ghz de az bi fan alıp yada kasanın hava akışını düzeltip kendi o.c. hızlarında kullanırsanız daha iyi olurBen GHz 3500 de kullanmak zorunda kalıyorum eğer yükseltirsem kendi orijinal değerlerine sıcaklık 90 dereceyi buluyor soğutucu alsam mı böylemi kullansam bilemedim açıkçası
Bence soğutucu alın bütçenize göre öneri yapabiliriz.Ben GHz 3500 de kullanmak zorunda kalıyorum eğer yükseltirsem kendi orijinal değerlerine sıcaklık 90 dereceyi buluyor soğutucu alsam mı böylemi kullansam bilemedim açıkçası
Alırsam 214xt almayı düşünüyorumBence soğutucu alın bütçenize göre öneri yapabiliriz.
Alınır güzel tercih.Alırsam 214xt almayı düşünüyorum
Kule tipi almadığını sürece hava akışı pek etki etmiyor açıkçası anında 90-100 buluyor odam baya sıcak birdeHocam oyun bazında %3 %8lık farklar olurken render vb işlerde fark ortaya daha net çıkar oradaki süre azalması sizin veriminizi arttırık ama 3.5Ghz de az bi fan alıp yada kasanın hava akışını düzeltip kendi o.c. hızlarında kullanırsanız daha iyi olur
o zaman 214xt alın hocam stok o.c. değerlerinde kullanırsınız o zamanKule tipi almadığını sürece hava akışı pek etki etmiyor açıkçası anında 90-100 buluyor odam baya sıcak birde